J 1.5.15 błąd cannot yet handle MBCS in html_entity_decode()
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 23

Temat: J 1.5.15 błąd cannot yet handle MBCS in html_entity_decode()

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny J 1.5.15 błąd cannot yet handle MBCS in html_entity_decode()

    instaluję: Joomla_1.5.15-Stable-Full_Package.zip
    dodatkowo potem dorzuciłem język pl-PL.joomla1515_update_install.zip
    oba pliki dostępne na joomla.pl

    serwer personal na ovh.pl

    Instalacja przebiega bezproblemowo, zaraz po instalacji czysta joomla "pracuje" prawidłowo, tzn wszysko jest tak jak należy, ale w momencie gdy wchodzę do jakiejkolwiek pozycji w menu cała strona jest zapełniona poniższym błędem:

    Warning: cannot yet handle MBCS in html_entity_decode()! in /homez.312/printwod/www/libraries/joomla/application/pathway.php on line 209

    nie ma znaczenia czy link prowadzi do artykułu czy do komponentu, błąd występuje w każdym przypadku. co ciekawe na samym dole strony pod wielokrotnie wyświetlonym błędem zawartość danej pozycji np. artykułu wyświetla się prawidłowo.
    można sprawdzić na www.printwodzislaw.pl/index.php

    przeinstalowałem joomlę oraz nadpisywałem pliki - nic to nie zmieniło

    Poniżej zamieszczam kawałek kodu do którego odwołuje się błąd

    Kod PHP:
        function _makeItem($name$link)
        {
            
    $item = new stdClass();
            
    $item->name html_entity_decode($nameENT_COMPAT'UTF-8');
            
    $item->link $link;

            return 
    $item;
        } 
    do końca nie jestem pewien, a nie mam możliwości sprawdzenia na tym komputerze która to linia (dostępny jedynie notatnik) ale prawdopodobnie linia 209 to linia:
    $item->name = html_entity_decode($name, ENT_COMPAT, 'UTF-8');

    Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź!
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-12-2008
    Wpisy
    36
    Punkty
    10

    Domyślny

    Miałem to samo na jednym z serwerów. Pomogło przywrócenie wersji tej linii z plików 1.5.14, czyli:

    Kod:
    $item->name = html_entity_decode($name, ENT_COMPAT, 'UTF-8');


    zamieniasz na:

    Kod:
    
            $item->name = html_entity_decode($name);


    U mnie pomogło natychmiast.

    No i zainstaluj sobie np. Notepad++ to będziesz miał numery linii

  4. #3

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    12-11-2009
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Serdecznie dziękuję Panowie
    dokładnie to pomogło, problem rozwiązany.

  6. #5
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 524
    Punkty
    252

    Domyślny

    szkoda, że nie zapoznałaś/łeś się z lekturą przed instalacją/aktualizacją.

    Przykład : http://www.joomla.pl/content/view/439/1/

    i owy tekst: "Przed aktualizacją swojej instalacji zapoznaj się z uwagami o wydaniu poniżej oraz sprawdź FAQ do wydania Joomla 1.5.15czy nie zawierają istotnych informacji lub pomocnych uwag, które zostały zgłoszone już po opublikowaniu aktualizacji."


    tak czy inaczej, dobrze że problem już rozwiązany

    Pozdrawiam

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny



    mam ten sam problem, na stronie pełno mam tego teksu:

    Warning: cannot yet handle MBCS in html_entity_decode()! in /home/jokowebd/public_html/szwendacz/libraries/joomla/application/pathway.php on line 209


    niestety podawana tu zamiana treści kodu nie pomogła, co robić?

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    07-07-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kurcze miałem ten sam problem zamieniłem i zadziałało. Dzięki

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    ja zmieniłam serwer i też zadziałało

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    27-05-2009
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Rozwiązanie również poskutkowało dla mnie.
    Chciałem bardzo serdecznie podziękować wszystkim udzielającym pomocy, zarówno w tym temacie jak i na całym forum joomla. Robicie świetną robotę!
    Pozdrawiam

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    01-04-2009
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Piękna sprawa. Mi też to pomogło. Pozdrawiam wszystkich, którzy pomagają w tego typu problemach.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •