HTML Source Editor jest pusty przy zapisanej stronie
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: HTML Source Editor jest pusty przy zapisanej stronie

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-07-2006
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny HTML Source Editor jest pusty przy zapisanej stronie

    Nawet nie wiem czym to jest spowodowane, bo przedtem normalnie w nim edytowałem (po naciśnięciu ikonki html w edytorze wysiwyg). Wyczyścilem cookies, temporary itp i niestety dalej mam pustą stronę w edytorze html Ktoś wie o co chodzi ??:confused:

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 272
    Punkty
    1128

    Domyślny

    My nie wiemy, co to znaczy, że masz pustą stronę w edytorze HTML.
    Mozesz np. nie mieć edytora WYSIWYG przy edycji artykułów, bo jest nieustawiony albo nieustawiony dla Ciebie. Ale o co Ci chodzi, nie sposób zrozumieć.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-07-2006
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Może faktycznie nie jasno się wyraziłem. W takim razie jeszcze raz od początku:

    Piszę w materiałach statycznych z ustawionym w konfiguracji witryny edytorze WYSIWYG TinyMCE. W menu tego edytora znajduje się taki przycisk "html", który umożliwia edycję (nazwijmy to) tekstu z poziomu czystego kodu, czyli w HTML Source Editor. Problem jest w tym, że gdy zapełniona strona (tekst) jest widoczna w edycji WYSIWYG, po uruchomieniu rzeczonego edytora html, nic w nim się nie pokazuje, tj wychodzi pop-up z edytorem, który nie zawiera żadnego kodu. Można się dostać do działającego poprawnie edytora html poprzez konfigurację witryny, ale wygodniejsze jest korzystanie z obu edytorów jednoczesnie.

    Nie wiem czy to pomoże, ale link pop-up to javascript:tinyMCE.execInstanceCommand('mce_editor _0','mceCodeEditor',false);

    Czysciłem cookies, temporary i nic to nie pomogło


    Chyba udało mi się jasno wyrazić

    A tak to wygląda
    Attached Images Attached Images

  5. #4
    Wyjadacz magic awatar
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    679
    Punkty
    39

    Domyślny

    Jeśli przedtem normalnie go używałeś, a teraz przestał działać - to przypomnij sobie co robiłeś na stronie / serwerze w tym czasie.
    W paczce instalacyjnej masz folder mambots, a w nim: editors. Spróbuj nadpisać na swoim serwerze pliki z tego folderu - w ten sposób wyeliminujesz ewentualność uszkodzenia jednego z plików.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-07-2006
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Już doszedłem w czym problem. Firewall mi blokował heh... Po prostu przedtem na innym komputerze pracowałem, na którym nie było NIS'a. :o

    Dziękuję za zainteresowanie tym jakże lamerskim problemem

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-03-2006
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    ROZWIĄZANIE

    ROZWIĄZANIE:

    Nie przypuszczam, żeby to był powód firewalla. Mi również pojawia się ten problem.

    Zauważyłem następujące okoliczności jego powstawania:

    -powstaje losowo (w zależności skąd i jak wchodzę do panelu i na stronę)
    -gdy jestem zalogowany w panelu admina poprzez http://www.mojadomena.pl/itd.itd.itd wyskakujące okno HTML i inne np. picture:
    NIE DZIAŁA!

    -gdy jestem zalogowany w panelu admina poprzez http://mojadomena.pl/itd.itd.itd
    okno HTML i inne wyskakujące okna standardowego edytora:
    DZIAŁAJĄ!

    Ten sam problem dotyczy logowania się użytkowników.
    Objawy:
    -po zalogowaniu się nie znika okienko logowania i nie ma możliwości edycji artykułów. Wystarczy wtedy kliknąć "strona główna" (dodać bądź skasować) owe www przed domeną.


    Jeśli developerzy są zainteresowani to szerzej opiszę ten problem, przypuszczam, że dotyczy on wszystkich użytkowników podobnej do mojej konfiguracji Joomli i przeglądarki.
    Pozdrawiam

  8. #7
    Wyjadacz magic awatar
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    679
    Punkty
    39

    Domyślny

    Nie Opisuj, tylko Poczytaj (np. na tym forum). ;)
    Problem 1000 razy zgłaszany i opisany ...

    Generalnie:
    1. Jeśli nie chcesz mieć problemów z edytorem WYSIWYG, czy innymi ... - wchodź na stronę po adresie URL strony zapisanym w pliku configuration.php (zapisanym w trakcie instalacji).
    2. Jesli nie chcesz mieć kłopotów nie tylko z edytorami, ale z innymi elementami Joomla! - zadbaj o to, żeby w pliku j.w. , w zmiennej j.w. znajdował się aktualny adres URL twojej strony (bo np. mógł się zmienić ...)

    P.S. Niektóre edytory (czy inne dodatki) zapisują sobie w swoim miejscu adres URL witryny - wtedy (jeśli się coś zmieni) tam też trzeba dokonać zmiany ...

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-07-2006
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    @hal9000, z przykrością stwierdzam, że masz rację. Znowu mi się ten problem pojawił niezależnie od firewalla


    @magic, postepuję jak piszesz i nic się nie zmienia. Próbowałem też z poziomu samej strony, ale to samo. Nic nie pomaga.

    Mam FF 1.5.0.4

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-03-2006
    Wpisy
    39
    Punkty
    10

    Domyślny

    A w innych wyskakujących oknach edytora pojawia Ci się zawartość. Np. w Insert/Edit image, Insert/Edit Link ?

  11. #10
    Wyjadacz magic awatar
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    679
    Punkty
    39

    Domyślny

    Z edytorami jest tak, że znakomita większość oprogramowania jest w plikach JavaScript na twoim własnym komputerze.
    Trzeba wyczyścić cache przegladarki. Najlepiej cały, a przynajmniej po otwarciu artykułu do edycji odświerzyć przy pomocy [Ctrl]+[F5].
    Jeśli używasz cache na serwerze - też warto go wyczyścić.
    Ja na ten przykład miałem też kiedyś problem z moim dostawcą łącza internetowego - aby zrobić dobrze swoim klientom (mnie też) uruchomił proxy z cache - nim się zorientowałem o co chodzi po paru godzinach miałem połowę włosów powyrywanych
    Tak czy inaczej - najprościej sprawdzić z komputera kolegi ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •