Usunąłem pomost i jest błąd logowania
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Usunąłem pomost i jest błąd logowania

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-04-2008
    Wpisy
    32
    Punkty
    10

    Domyślny Usunąłem pomost i jest błąd logowania

    Witam, posiadam Joomla!PE, miałem zainstalowany pomost z przemem. Usunąłem go poprzez odinstalowanie komponentu lecz podczas logowania na portalu ciągle próbuje logować na forum, wrzuca ścieżkę forum, które jest odinstalowane i nie loguje na portal. Wiem, że to gdzieś w mySQL trzeba pogrzebać tylko gdzie?
    Link: serfa.pl - spróbujcie się zarejestrować, albo nawet zalogować.

    Prosiłbym o pomoc, pozdrawiam!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    jak odzyskać hasło administratora - pomoc.joomla.pl, demo.joomla.pl, ale to niekoniecznie pomoże. Jednak spróbuj!.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-04-2008
    Wpisy
    32
    Punkty
    10

    Domyślny

    A po co mi hasło admina??

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    No tak, trochę za dużo tego czytałem wczoraj i kojarzenie nie zadziałało, bo hasła masz. Nie znam sposobu integracji forum z Joomla, możesz spróbować (lokalnie, na wersji testowej), nadpisać pliki oryginalnym joomla 1.5.15 (lub wersją JAL albo JIE - zależnie od tego, które miałeś JPE)

  6. #5
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Miałem podobny przypadek. Przed deinstalacją mostu "odłataj" to, co wcześniej połatałeś. Następnie deinstalacja i sprawdź, czy nie pozostał katalog komponentu z mostem oraz tabele w bazie.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-04-2008
    Wpisy
    32
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hehe, a co teraz jak usunąłem pomost??

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Nie przejmuj się tym, bo i tak nic nie poradzisz.
    1. Najpierw nadpisz pliki Joomla!
    2. Potem będziesz kombinować dalej - prawdopodobnie trzeba będzie np. odinstalować i zainstalować forum. Krótko mówiąc - musisz lokalnie odtworzyć witryne ale tak, żeby działała dobrze.

    Poza tym - skoro już tyle problemów, może lepiej się wziąć za migrację do 1.5

  9. #8
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Franciszek69 Zobacz wiadomość
    Hehe, a co teraz jak usunąłem pomost??
    To zainstaluj ponownie, o ile masz jeszcze forum.

    Edit:

    Albo sprawdź jakie pliki łata most i nadpisz je z wersji instalacyjnej joomla. W każdym razie musisz wrócić do stanu rzeczy przed instalacją mostu.
    Ostanio edytowane przez nikszal : 05-12-2009 17:53
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-04-2008
    Wpisy
    32
    Punkty
    10

    Domyślny

    Chciałbym się przejść na 1.5, bo mamy perspektywy, ale jak to zrobić teraz? Jeśli to jest joomla pe?

  11. #10
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Z tym może być trochę problemów. Nawet jeśli przywrócisz stan początkowy sprzed instalacji mostu to i tak migratorem nie przeniesiesz 100% starej strony. Chyba, że nie masz doinstalowanych żadnych "wodotrysków".
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •