mod_syndicate i dodatkowe treści ukryte
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: mod_syndicate i dodatkowe treści ukryte

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2009
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    Domyślny mod_syndicate i dodatkowe treści ukryte

    Witajcie,

    Osobliwości ciąg dalszy. Chyba lepiej powiedzieć, braku wiedzy ciąg dalszy.
    Kanał informacyjny generuje treści jednak zawierają one treści typu: {jcomments on} oraz podobne (od wstawiania google maps), które są danymi jak rozumuję konfiguracyjnymi, przemycanymi w każdym tekście w celu konfiguracji artykułu we współpracy z modułami.

    Pojęcia zielonego nie mam jak uporać się z taką zagadką. Czy możecie wskazać miejsce poszukiwania rozwiązania?


    Dziękuję za wskazówki.


    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    witam.
    a mógłbyś ta zagadkę opisać jakoś bardziej zrozumiale, w sensie czego potrzebujesz ? (może na przykładach)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2009
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez pyziak Zobacz wiadomość
    witam.
    a mógłbyś ta zagadkę opisać jakoś bardziej zrozumiale, w sensie czego potrzebujesz ? (może na przykładach)

    Przepraszam za zagmatwanie.

    Przy tworzeniu artykułu włączam przykładowo komentarze. Wstawiane jest w przypadku tego modułu którego używam: {jcomments on}.
    Artykuł wyświetlany jest na stronie. Jednak jak uruchamiam RSS, gdzie zajawki z artykułów są pokazane, widoczny jest też ten nieszczęśliwy znacznik. Nie ma go w treści na stronie, jednak w kanale informacyjnym już się znajduje.
    Chciałbym pozbyć się tych elementów z kanału RSS.
    Ostanio edytowane przez lormitto : 13-12-2009 23:16

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 239
    Punkty
    386

    Domyślny

    Witam,
    musisz odfiltrować wpisy typu {.....} przed wyświetleniem.
    W zależności od tego, z jakiego źródła pobierasz wiadomości należy zmodyfikować odpowiedni plik (pliki) view.feed.php
    Jeśli źródło:
    frontpage to: components/com_content/views/frontpage/view.feed.php
    section to: components/com_content/views/section/view.feed.php
    itd.

    Przed wpisem:
    Kod PHP:
    $item->description     $description
    dodać:
    Kod PHP:
    $regex '/{\s*.*?}/i';
    $descriptionpreg_replace$regex''$description );
    $item->description     $description

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2009
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    Domyślny

    dziękuję - działa

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-01-2010
    Skąd
    Wolbrom
    Wpisy
    42
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    Ja natomiast mam problem ze zdjęciami w artach. Chciałbym aby nie były eksportowane do witryn zewnetrznych. Domyślam się że muszę zmienić coś w kodzie templatki modułu. Mój kod:

    Kod PHP:
    <?php // no direct access
    defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); ?>
    <a href="<?php echo $link ?>">
        <?php echo JHTML::_('image.site''livemarks.png''/images/M_images/'NULLNULL'feed-image'); ?> <span><?php echo $params->get('text'?></span></a>
    Odpiszcie co skasować lub co dopisać

    Pozdrawiam

  8. #7
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 239
    Punkty
    386

    Domyślny

    Żeby odfiltrować obrazki należy użyć tego typu kodu:
    Kod PHP:
    $description preg_replace'/<img[^>]*>/''',$description ); 

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •