Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Język w Jcomments

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    15-09-2008
    Skąd
    Wolne Miasto Gdańsk
    Wpisy
    78
    Punkty
    12

    Domyślny Język w Jcomments

    Ello

    Mam mały problem z którym "bawię się" już którąś godzinę i całkiem zgłupiałem - proszę o jakieś wyjaśnienie

    Próbuję zmienić jeden wyraz w polskiej wersji językowej Jcomments - i cokolwiek nie robię komponent nie reaguje na zmiany, np. zmienione "cytować" na "cytuję" na stronie wciąż pokazuje się jako "cytować".

    Plik, który zmieniam to:

    components/com_jcomments/languages/pl-PL.com_jcomments.ini

    Ktoś wie o co cgodzi i czemu strona wciąż obstaje przy swoim??

    EDIT: Przepraszam za błędny tytuł - chodzi oczywiście o Jcomments, nie jootags.
    zrozumienie nie jest wymogiem współpracy...

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Odśwież stronę (Ctrl+F5).
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Przeglądacz Traw3k awatar
    Dołączył
    26-01-2014
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wpisy
    36
    Punkty
    7

    Domyślny

    Mam nadzieję, że nie dostanę złotej łopaty, ale... Mam ten sam problem, co kolega. I nie, odświeżenie strony nie pomaga.

    Próbowałem wyłączać komponent, włączać jeszcze raz, żeby może zresetował ustawienia. Tak samo wyłączałem opcję Cytowania, włączałem jeszcze raz (w pliku też) i dalej jest "Cytować", zamiast "Cytuj", które wpisałem w plik językowy. Myślałem, że wyczyszczenie ciasteczek pomoże - bo może pamięć podręczna mi łapie Cytować, a komponent będzie już dawał Cytuj. Guzik.

    otwieramkonto.pl, Joomla 2.5.19, JComments 3.0.0 [02/09/2013]

    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

  5. #4
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    800
    Punkty
    104

    Domyślny

    To poszukaj w folderze languages ale w głównym folderze joomla a nie w components

    Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.

    Najbliższe spotkanie odbędzie się we wtorek 14.11.2017 o godz 18:00. Szczegóły na:

    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  6. #5
    Przeglądacz Traw3k awatar
    Dołączył
    26-01-2014
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wpisy
    36
    Punkty
    7

    Domyślny

    Przeszło mi to przez myśl, nawet śmigałem w tym folderze, ale widocznie nie te pliki sprawdzałem.

    Dla potomnych:
    tutaj też trzeba zmienić: naszastrona.pl/language/pl-PL/pl-PL.com_jcomments.ini

    Dziękuję.

  7. #6
    Nowicjusz henemene awatar
    Dołączył
    25-03-2013
    Skąd
    Wola Sernicka
    Wpisy
    29
    Punkty
    2

    Domyślny

    A jak zmienić na język norweski? Pobrałem paczkę językową i zainstalowałem ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć w ustawianiach jak włączyć ten język.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •