Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: aiContactSafe i załączanie plików

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-01-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny aiContactSafe i załączanie plików

    Witam,

    Szukałem i jakoś nie znalazłem. Zainstalowałem komponent aiContactSafe z któego jestem zadowolony. Stworzyłem sobie pola które były mi potrzebne, ale najważniejsza rzecz nie działa. W wysyłanych mailach brakuje załączników. Wszystko niby jest dobrze ustawione, jest odpowiedni folder stworzony na załączniki, a one nie dochodzą. Może powinienem coś zmienić w samym zapleczy joomli? Proszę o pomoc. Poniżej link do strony, gdzie jest stworzony przeze mnie formularz. Będzie trochę ładniejszy

    http://kolobrzeghotele.pl/dodaj-obiekt.html

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez sfin44 Zobacz wiadomość
    Witam,

    Szukałem i jakoś nie znalazłem. Zainstalowałem komponent aiContactSafe z któego jestem zadowolony. Stworzyłem sobie pola które były mi potrzebne, ale najważniejsza rzecz nie działa. W wysyłanych mailach brakuje załączników. Wszystko niby jest dobrze ustawione, jest odpowiedni folder stworzony na załączniki, a one nie dochodzą. Może powinienem coś zmienić w samym zapleczy joomli? Proszę o pomoc. Poniżej link do strony, gdzie jest stworzony przeze mnie formularz. Będzie trochę ładniejszy

    http://kolobrzeghotele.pl/dodaj-obiekt.html
    Sprawdź poprawność ścieżki do utworzonego folderu i czy znajdują się w nim załączniki. O prawach do utworzonego katalogu chyba przypominać nie muszę - sprawdź czy jest zapisywalny.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-01-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zmieniłem teraz folder na załączniki i dalej to samo. Folder mam ustawiony na 777 więc powinno być dobrze. Nie wiem, gdzie tkwi błąd. Treść się wysyła a załączniki nie chcą.

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    A kto Ci powiedział, że chmod 777 jest optymalny? Może jednak 755?
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-01-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    nie pomogło. folder z załącznikami ma już 755 i nic.

  7. #6
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Daj namiary na szablon i ten dodatek. W wolnej chwili sprawdzę ten problem.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-01-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    no i jak zwykle. blad byl prozaiczny. wczesniej wpisalem sobie usuwanie mootoolsa i o tym zapomnialem. sierota. tylko teraz strona sie bedzie dluzej ladowac. cos za cos.

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    25-01-2009
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    nikszal dziękuję za pomoc. teraz musze tylko poszukac jak zmniejszyc mootools, i czy w ogole mozna.

  10. #9
    Nowicjusz lukasae awatar
    Dołączył
    10-11-2009
    Skąd
    bukowno
    Wpisy
    22
    Punkty
    10

    Domyślny

    mam podobny problem, ale nie zmieniałem nic w mootools - nawet nie mam pojęcia co to jest..
    czy ktoś może pomóc w problemie związanym z brakiem załączników? wszystko w ustawieniach jest jak należy..

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam.
    Odświeżę temat.
    Dziś zainstalowałem aiContactSafe v.2.0.15.stable , lecz jak u poprzednika, wysyłanie załączników nie działa. Próbowałem już różnych ustawień i klapa.
    Czy .htaccess w katalogu załączników powinien być zmieniony ? Chmod na katalog attachments próbowałem na 777, 755 bez rezultatu.
    Proszę o poradę, dziękuję.


    _01.jpg
    Attached Images Attached Images
    Ostanio edytowane przez pcstudio : 03-07-2011 14:57

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •