Problem z instalacją Joomla 1.5 - Strona 3
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 34

Temat: Problem z instalacją Joomla 1.5

  1. #21
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    bo nie skasowałeś plików z poprzedniej wersji

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Wiarus Jdwind awatar
    Dołączył
    21-08-2007
    Skąd
    Stalowa Wola
    Wpisy
    1 692
    Punkty
    132

    Domyślny Re

    Tam nie musisz ustawiać w .htaccess php, wejdź w panel klienta i masz tam własne ustawienia php. Wywal wszystko z katalogu Twojadomena>public_html i wgraj na nowo czystą instalkę Joomla. Skoro kilka osób Ci mówi, że nie ma problemu z tym hostingiem to chyba jasne jest, że Ty coś robisz nie tak.
    Poza tym w ichnim Helpie piszą tak:

    19. Własne (niestandardowe) ustawienia PHP
    W celu modyfikacji niektórych zmiennych w środowisku PHP używamy pliku .htaccess i dyrektyry php_flag
    Np. chcemy wyłączyć zmienna register_globals , właczyć raportowanie błedów, ustawic zmienną logiczną short_open_tag na OFF( zalecane przez Mambo):
    php_flag allow_url_fopen OFF
    php_flag short_open_tag OFF
    php_flag register_globals OFF
    php_flag display_errors ON

    Ale zamiast robić wpisy w .htaccess zmień ustawienia php w panelu klienta.
    wiki.joomla.pl - odpowiedzi na Twoje pytania!
    >> MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ << - dokonaj dowolnej (min. 50zł) wpłaty na rzecz PCJ i skontaktuj się ze mną w celu odebrania gratulacji!

  4. #23
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 530
    Punkty
    252

    Domyślny

    i nie tykaj pliku configuration.php, gdzieś znalazłem uzytkownika, ktory zmieniał configuration.php-dist" w "configuration.php" i również miał taki błąd..

  5. #24

    Domyślny

    To że piszecie że z tym hostingiem nie ma problemu NIE JEST ROZWIĄZANIEM!!!

    Co do zmian w .htaccess, to przecież to tam wpisuję!
    A co do tego że powinienem wyczyścić katalog public_html i zainstalować tam świeżą instalacje joomli, to niby co ja robię już od wczoraj?!


    Dalej, teraz instalka przeszła, ale na samym końcu pojawiła mi się tylko pusta strona.
    Jak odświeżyłem przeglądarkę, to był komunikat bym usunął katalog instalacyjny (tak zrobiłem) i kliknąłem na wskazany link i:

    Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

  6. #25

    Domyślny

    trzepiz

    Jesteś Boski!!!!!!!!!!!!!!!

    Działą
    Ja faktycznie zmieniałem nazwę tego pliku, będąc przekonany, że właśnie tak trzeba zrobić bo nie było poprawnego pliku configuracji

    Dziękuję srdecznie WSZYSTKIM!!!!!!!!!!!!!!!!

    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

  7. #26
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 530
    Punkty
    252

    Domyślny

    @konsoft, mam nadzieję że jesteś kobietą - bo tylko One mają przywilej nazywania mnie "boski" ..

    na przyszłość więcej rozwagi życzę ...

  8. #27

    Domyślny

    trzepiz, no kobietą to nie jestem ale mamy to samo imie
    Ale wersje zmieniam i powiem że jesteś OK

    Pozdrawiam
    Michał

  9. #28
    Wiarus Jdwind awatar
    Dołączył
    21-08-2007
    Skąd
    Stalowa Wola
    Wpisy
    1 692
    Punkty
    132

    Domyślny

    Ja faktycznie zmieniałem nazwę tego pliku, będąc przekonany, że właśnie tak trzeba zrobić bo nie było poprawnego pliku configuracji
    A gdzie znalazłeś instrukcję, że tak trzeba robić? I oczywiście najpierw były pretensje, że źle Ci podpowiadamy... Za karę przeczytaj ten post. Ze zrozumieniem oczywiście...
    wiki.joomla.pl - odpowiedzi na Twoje pytania!
    >> MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ << - dokonaj dowolnej (min. 50zł) wpłaty na rzecz PCJ i skontaktuj się ze mną w celu odebrania gratulacji!

  10. #29

    Domyślny

    Jdwind, pretensje?
    Raczej uwage, że cos może być nie tak.

    A odpowiem Ci pytaniem na pytanie, gdzie masz jakomkolwiek instrukcje instalacji joomla?

    Inne systemy jakie instaluję mają plik Readme i tam instrukcję, albo przynajmniej zarys jak co i gdzie...

    A zmieniłem nazwę na zasadzie prób i błędów, tak się chyba robi?

    Pozdrawiam

  11. #30
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    gdzie masz jakomkolwiek instrukcje instalacji joomla?
    http://wiki.joomla.pl/Joomla_1.5._Szybki_start/Instalacja_Joomla!
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 20-01-2010 19:16 Powód: poprawiłem odnośnik - bo kierował w "kosmos"

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •