Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Błąd * JFolder::create: Path not in open_basedir paths...

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny Błąd * JFolder::create: Path not in open_basedir paths...

    Witajcie, mam oto taki błąd nie za bardzo wiem jak to naprawić może ktoś pomoże:
    • JFolder::create: Path not in open_basedir paths
    • Unable to create destination
    Nie mogę nic zainstalować, a zaczęło się wtedy kiedy mi serwer padł, i musiałem od nowa DB wgrywać. Pomoże ktoś?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pani Jolu naprawdę szukałem, i nie odpowiadały tematy mojemu problemowi. Plik configuration.php sprawdziłem jest dobrze. Może ma to cosik wspólnego z Bazą Danych?

  5. #4
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 521
    Punkty
    252

    Domyślny

    Jola już podała ci rozwiązanie. Zapewniam, że znajdziesz setki odpowiedzi i możliwości rozwiązań problemu.

    Przeczytaj kilka postów sprawdź u siebie .. i pewnie znajdziesz rozwiązanie.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    dziękuję!!! Znalazłem, zrobiłem i działa :] Wielkie dzięki jeszcze raz. Jolu kocham cię ;) A ciebie trzepiz lubię ;D

  7. #6
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 521
    Punkty
    252

    Domyślny

    i proszę, jak czasem może być miło na forum


    pozdrawiamy,

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    13-07-2010
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    mirosss - asertywność 999 heh....

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    01-02-2011
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mirosss Zobacz wiadomość
    dziękuję!!! Znalazłem, zrobiłem i działa :] Wielkie dzięki jeszcze raz. Jolu kocham cię ;) A ciebie trzepiz lubię ;D
    a gdzie znalazłeś?? mam ten sam problem i nie wiem co robić

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2011
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przejdz do /libraries/joomla/filesystem/folder.php

    znajdz linie:
    $obd = ini_get('open_basedir');


    i zmień na:

    //$obd = ini_get('open_basedir');

    pozdrawiam

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    15-11-2016
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    2h szukania i nagle sie okazuje ze trzeba bylo dodac dwa j.... ukośniki. Zadne inne rozwiazania nie pomagaly.

    sposób sprawdzil sie na hostinghouse i cba , co ciekawe na home.pl problem nie wystepuje choc ukosnikow NIE MA... I tak oto 5 letni post uratował komputer przed twardym lądowaniem na płycie chodnikowej. wez tu badz mądry...

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •