joomla bez ssl
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: joomla bez ssl

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    04-02-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny joomla bez ssl

    Witam
    Na wstepię pragnę się przywitać jako nowy uzytkownik forum.
    Mam problem z ssl. POnieważ nie mam na serwerze takei certyfikatu.
    Po wgraniu serwisu na serwer wszystko działa bo wyłączyłem w konfiguracji SSL ale nie mogę zalogować się jako uzytkownik w witrynie. Po próbie logowanie przekierowuje na stronę https://....
    Czy jest mozliwość aby obejśc ten problem?
    Z góry dziekuje

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Sprawdź w konfiguracji modułu "Encrypt Login Form"
    A darmowe certyfikaty SSL w mojej stopce.

    Pozdrawiam,
    Radek

  4. #3
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    A wyłączyłeś wymuszanie połączenia SSL od frontu?
    Webdeveloper do usług ;)

  5. #4
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    A wyłączyłeś wymuszanie połączenia SSL od frontu?
    Pewnie tak:

    Cytat Wysłane przez mercii Zobacz wiadomość
    Po wgraniu serwisu na serwer wszystko działa bo wyłączyłem w konfiguracji SSL ale nie mogę zalogować się jako uzytkownik w witrynie.

  6. #5
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Ale w module logowania włącza się to osobno ;)
    Webdeveloper do usług ;)

  7. #6
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    Ale w module logowania włącza się to osobno ;)
    Dlatego napisałem:

    Cytat Wysłane przez neo_fox Zobacz wiadomość
    Sprawdź w konfiguracji modułu "Encrypt Login Form"


  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    04-02-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Super działa. Dziękuje za pomoc...

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-05-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam mały problemik, włączyłem ssl dla całej witryny, a certyfikatu nie mam. Teraz nie mam dostępu od strony przeglądarki do strony i zaplecza. Jak wyłączyć ssl w inny sposób. Proszę o radę!

  10. #9
    Przeglądacz f1xer awatar
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    92
    Punkty
    32

    Domyślny

    Możesz to zrobić edytując plik configuration.php i zmieniając $force_ssl na 0.

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-05-2009
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak, ale nie zapisuje mi zmian w tym pliku, jak załaduje zmodyfikowany plik na serwer.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •