adres z "www." - chce pobierac plik "application/x-httpd-php" // bez "www." - ok
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: adres z "www." - chce pobierac plik "application/x-httpd-php" // bez "www." - ok

  1. #1
    Przeglądacz gri1989 awatar
    Dołączył
    09-02-2010
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    adres z "www." - chce pobierac plik "application/x-httpd-php" // bez "www." - ok

    Witam,
    tak jak w temacie.
    Jak wpisuje w przeglądarce adres http://www.eh-nation.pl/ to otwiera okno pobierania pliku application/x-httpd-php :/
    Jak wpiszemy http://eh-nation.pl/ (bez www.) to smiga bez problemu:/ Bardzo mnie to irytuje i zalezy mi na naprawieniu tego bledu gdyz wszedzie w sieci mam podany adres z www no i z reszta sadze ze tak nie moze pozostac! Jak to naprawic?

    Dodaje:
    W pliku ktory wywoluje do pobrania znajduje sie taka tresc gdy otworze notatnikiem: "#!/bin/bash
    exec /usr/local/php5/bin/php-cgi -c /usr/local/php5/php.ini -d open_basedir=/home/`id -un`:/tmp/"

    Zaczelo sie tak dziac gdy z niewiedzy w home.pl podalem do innej domeny te same adresy dns ktore podalem do przekierowania www.grigorio.webd.pl na www.eh-nation.pl
    Ostanio edytowane przez gri1989 : 19-02-2010 23:57

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    umnie działa prawidłowo z www i bez www a nawet ta druga domena prawidłowo wyświetla, może zmiany w DNS'ach jeszcze nie zadziałamy (tj dns'y nie rozeszły się )

  4. #3
    Przeglądacz gri1989 awatar
    Dołączył
    09-02-2010
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziwna sprawa:/ Otworzylem z ciekawosci IE i dziala tak i tak a jak otwieram Mozilla to ****:/ Ty jaka przegladarka otwierales?

  5. #4
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    FF , pewnie ci w pamięci podręcznej siedzi

  6. #5
    Przeglądacz gri1989 awatar
    Dołączył
    09-02-2010
    Skąd
    Leszno
    Wpisy
    57
    Punkty
    10

    Domyślny

    No wyczyscilem programem "odkurzacz" wszytkie tego typu sprawy i chodzi. Ja wlaczylem w joomli opcje aby uzywala pamieci podrecznej przegladarki na czas 15minut. Czy dobrze zrobilem, sam nie wiem? co sadzicie? warto miec wlaczona ta opcje? jakie ona wogole daje plusy?

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    28
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Jak wpisuje w przeglądarce adres [... usunięto - zwiastun] to otwiera okno pobierania pliku application/x-httpd-php :/
    Jak wpiszemy [... usumięto zwiastun] www. to smiga bez problemu
    Mam podobny problem na pessaroterapia.pl. Zostały zmienione adresy serwerów DNS i teraz, po tej zmianie, wejście na domenę skutkuje tym, że pojawia się właśnie okno pobierania pliku: application/x-httpd-php56. Natomiast gdy poprzedzę adres "www", okno pobierania pliku się nie pojawia, natomiast wyświetla się pusta strona z napisem "error". Ki diabeł?

    b.

  8. #7

    Domyślny

    Strona działa prawidłowo. Coś wam siedzi w cache w przeglądarkach.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-06-2017
    Wpisy
    28
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Strona działa prawidłowo. Coś wam siedzi w cache w przeglądarkach.
    Wczoraj naprawilim. Znaczy - nie ja, więc nie wyjaśnię co to było.

    b.

Podobne tematy

  1. Brak podpisu pola "strona www" w komponencie "kontakt"
    przez monroo na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-11-2009, 19:05
  2. "www" i bez "www"
    przez shap na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-07-2007, 13:44
  3. Jak zmienić url z "http://" na "http://www"
    przez cominher na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-05-2007, 17:30
  4. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-03-2007, 11:28
  5. "Plik "%s" nie istnieje!"?
    przez italiano na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 26-05-2006, 23:52

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •