Lof ArticlesSlideShow Module
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Lof ArticlesSlideShow Module

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny Lof ArticlesSlideShow Module

    Witam,

    Znalazlem bardzo swietny modul pod adresem:
    http://extensions.joomla.org/extensi...showcase/11309
    Ale mam problem z jego instalacja, mianowiecie pisze ze nie ma pliku instylacyjnego. Probowalem wgrania recznego na serwer i odpalenia i nic. Czy moglbym prosic o pomoc? Z joomla walcze dopiero 2 dzien, wiec moze cos robie zle.
    Pozdrawiam,
    shirty

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2010
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, też mam problem ale inny, po włączeniu modułu na podstronie gdzie został wybrany pojawia się pusta ramka z preloaderem

    http://img42.imageshack.us/img42/453...ideshowmod.jpg

    Czy komuś udało się odpalić to rozszerzenie lub coś podobnego? Chodzi o ramkę ze slideshow, zdjęcia z krótkim opisem i odnośnikami (freeware).

    @shirty: mi udało się bez problemu zainstalować wczoraj Lof ArticlesSlideShow module 1.0.3.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny Hej

    Hej, a mógłbyś zradzić jak to zrobiles? Ja wchodze przez instalor i wybieram ten plik i sie nie instaluje. Masz tez tylko jeden plik w tym archiwum? Jaka masz wersja Joomla? Dzieki ;-)

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2010
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    Chyba wiem dlaczego występuje konflikt, prawdopodobnie chodzi o konflikt z jquery, ale mam problem z edycją gdyż pliki wgrane przez PA należą do użytkownika 'apache' i w związku z tym nie mogę edytować/usuwać plików wrzuconych modułów.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    06-03-2010
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Też natrafiłem na ten problem, braku możliwosci usuwania tych plików nawet z poziomu adminstrator i zastanawiam sie jak to rozwalić. Jak znajde rozwiazanie to sie odezwe, bo ja wlasnie zaczynam konfiguracje

  7. #6
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    Ukazała się wersja 2.0

    jeśli masz problem z instalacją, winę ponoszą ustawienia serwera, moduł na normalnym (a nie darmowym) serwerze instaluje się poprawnie
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    09-11-2011
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,
    A ktoś wie jak zmienić kolor 'podświetleń' danego artykułu? Domyślnie do wyboru są niebieski, szary, czerwony... Ja potrzebuję akurat złoty którego nie ma możliwości wybrać i trzeba zapewne edytować to przez kod. Tylko jak i co...

    pozdrawiam

  9. #8
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    O ile pamięć mnie myli, to te podświetlenia są plikami graficznymi. Poszukaj je w module i podmień.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    09-11-2011
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    EDIT:
    Dzięki za podpowiedź, zaraz poszukam.

    EDIT 2:
    Tak, zgadza się. Dziękuję za rozwiązanie.

    To są pliki png. Jakby ktoś kiedyś szukał i tu trafił to są w: ....modules/mod_lofarticlesslideshow/assets/images/blue/grad-bg.png
    Ostanio edytowane przez besonerms : 28-11-2011 16:49

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    25-08-2012
    Skąd
    Gdańsk
    Wpisy
    191
    Punkty
    6

    Domyślny

    Czy ktoś może wie jak zmienić kolor opisów w "Description" - chciałbym zrobić je bardziej wyraziste, bo niestety giną na tle slajdów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Module Manager
    przez sreg na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-02-2009, 19:28
  2. Ramka w module
    przez 4569471 na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 03-02-2009, 17:37
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-01-2008, 09:47
  4. PHP w module?
    przez kober na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 12-10-2007, 17:46
  5. Top Module
    przez Slideroh na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-10-2006, 07:21

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •