Brak modułów na stronie startowej po przeniesieniu na inny serwer
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Brak modułów na stronie startowej po przeniesieniu na inny serwer

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-11-2009
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny Brak modułów na stronie startowej po przeniesieniu na inny serwer w IE 8

    Witam
    Mam problem z wyświetlaniem modułów na stronie startowej w pozycjach left , right, user 1 , user 2 ,user 3 ,footer , debug.Skopiowałem witrynę joomlapackiem 2.4.1 i rozpakowałem ją kickstartem 2.4.1 , wszystko jest ok na pozostałych stronach ,witryna jest trójjęzyczna ,na językach oprócz polskiego wyświetla się poprawnie.
    adres do strony www.konsad.d2.pl
    Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi
    pozdrawiam
    Ostanio edytowane przez konsad : 10-03-2010 07:22

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Sprawdź czy moduły napewno są opublikowane na stronę i główną. I możesz wejść w panelu admina w podgląd skórki i zobaczyć czy prawidłowo się wyświetlają pozycję modułów.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-11-2009
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Publikacja modułów jest na wszytkie strony (Przypisanie menu-Pozycje menu-wszystkie) natomiast jeśli chodzi o prawidłowość wyświetlania pozycji modułów to po wejściu w podgląd szablonu wskazuje mi jedynie pozycję user4 i hornav -jesli o to chodzi ? aha i tutaj też moduły- witryna- pozycja-wszystkie.Na localhoscie(xampp) jest ok ,ale przeniosłem stronę na winampa i jest podobnie jak na serwerze zdalnym.

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-11-2009
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mogę dodać jeszcze że jeśli wejdę w rozszerzenia -moduły to mody które nie sa widoczne na startowej klientem jest "zaplecze" ale niektóre pomimo że klientem jest zaplecze na startowej są

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 300
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś i wyciągnij z tego logiczny wniosek. Tudzież nie pleć bzdur!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-11-2009
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Właśnie zaobserwowałem że te moduły nie wyświetlają sie Internet Explorerze 8 ,nie pomaga tryb zgodności ,w firefoxie jest ok, może jakieś sugestie ?
    Zastosowałem IE8 Compatibility i również nie pomogło.
    Ostanio edytowane przez konsad : 10-03-2010 14:31

Podobne tematy

  1. Problemy po przeniesieniu na inny serwer.
    przez elementh na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-01-2010, 03:19
  2. Błąd po przeniesieniu na inny serwer
    przez CNK na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-04-2009, 00:44
  3. Rozmieszczenie modułów na stronie startowej
    przez Tombo na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-12-2008, 02:02
  4. Brak zawartości głównej na stronie startowej
    przez Micky na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-07-2008, 13:41
  5. Problem po przeniesieniu joomli na inny serwer
    przez p@blo na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 11-06-2007, 19:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •