Baner Reklamowy na górze
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Baner Reklamowy na górze

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-01-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny Baner Reklamowy na górze

    Witam chodzi mi oto żeby oto takie "coś było w topie (logo)" :
    http://i43.tinypic.com/1qmhkl.jpgto żęby było w tym miejscu : (ramka) http://i43.tinypic.com/nzog1w.jpg
    Chodzi mi o to żeby to było coś w stylu moduły żebym mógł sam to modyfikować .
    Czy jest to możliwe ?
    Ostanio edytowane przez akwajuk21 : 11-03-2010 01:12

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 418
    Punkty
    549

    Domyślny

    Jest możliwe: odpal fotoszopa i wklej...

    Chcesz tam mieć pozycję dla modułu: www.wiki.joomla.pl/pozycje_modułów

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-01-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    Co to jest za pozycja ?? jak ją określić??bo jak robię top nie działa ;s
    Ostanio edytowane przez akwajuk21 : 11-03-2010 01:14

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 418
    Punkty
    549

    Domyślny

    Przeczytałeś informacje zawarte pod podanym przeze mnie linkiem?
    Tam, gdzie chcesz stwórz nowa pozycję dla modułów.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-01-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    w tym pliku mam tak :
    <position>breadcrumb</position>

    <position>left</position>

    <position>right</position>

    <position>syndicate</position>

    <position>banner1</position>

    <position>banner2</position>

    <position>banner3</position>

    <position>banner4</position>

    <position>banner5</position>

    <position>banner6</position>

    <position>top1</position>

    <position>top2</position>

    <position>top3</position>

    <position>bottom1</position>

    <position>bottom2</position>

    <position>bottom3</position>

    <position>user1</position>

    <position>user2</position>

    <position>user4</position>

    <position>user5</position>

    <position>copyright</position>

    <position>user3</position>

    I co mam wpisać bo kompetnie nie wiem

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 418
    Punkty
    549

    Domyślny

    ...

    Dopisujesz np.<position>cośtamcośtam</position>
    W pliku index.php szablonu dodajesz kod wyświetlający tę pozycję <jdoc:include type="modules" name="cośtamcośtam" style="none" />
    Przypisz moduł, ostyluj, już.

    www.wiki.joomla.pl

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-01-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    coś tam coś tam,
    czyli co mam tam wpisać bo kompeltnie nie wiem :/ jakby ktoś mógł wytłumaczyć to na gg :
    6529584

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 418
    Punkty
    549

    Domyślny

    moze ty nie widzisz linkow w postach?

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-01-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    nie jestem jakiś dobry w html
    szukałem : http://www.wiki.joomla.pl/Specjalna:...ulltext=Szukaj
    Jedynie to RRS sobie dodałem jak oddaje nowu moduł i biorę jego pozycja TOP to mi się on nie wyświetla ~~

  11. #10
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Utworzenie pozycji modułu dla "młodego" entuzjasty Joomla wcale nie jest takie proste. Nie odbywa się to na zasadzie "coś zaznaczę, coś kliknę i po problemie". Zasadniczym problemem jest fakt, że sam sobie nie chcesz pomóc. Możesz jeszcze zamieścić kilka kolejnych screenów i tak nie na wiele się to zda. Zacznij od przestudiowania Pomocnika pisania postów, bo bez linku do strony nie wiele da się pomóc. Z obrazkami można zrobić prawie wszystko, ale wyłacznie w programach graficznych.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pilne... baner reklamowy góra strony
    przez benek1993r na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 24-11-2010, 17:48
  2. Miejsce na baner reklamowy
    przez bete123 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 31-08-2009, 20:48
  3. templatka red_evolution_twenty_seven - jak dodać baner reklamowy ?
    przez m.maciek na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 03-09-2006, 20:46
  4. Baner na dole i na górze
    przez kwidzi na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 12-06-2006, 17:04
  5. Baner na dole i na górze
    przez kwidzi na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 08-06-2006, 08:10

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •