Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: problem z mod_login po aktualizacji

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-08-2006
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny problem z mod_login po aktualizacji

    Witam z kolejnym problemem.

    Zrobiłem upgrade z joomli 1.0.8. na 1.0.10 + patche na dwóch swoich stronach.

    Na jednej z nich nie działa mi moduł logowania. Zupełnie nie wiem dlaczego. Moduł jest opublikowany i wszystko jest niby ok, ale na stronie się nie pojawiają okienka logowania... Jeżeli zaznaczę opcję pokaż tytuł, to pojawia się tytuł logowanie, ale pod spodem nie ma okienek logowania.

    Co dziwniejsze, na drugiej z moich stron wszystko mi działa. No więc kopiuje 2 pliki mod_login z tej strony na której działa na tę drugą, sprawdzam w bazie danych wpisy w _modules i wszystko jest tak samo a.... nadal nie działa.

    Które pliki mam jeszcze podmienić? Które pliki odpowiadają za poprawność działania tego modułu? A może coś wpisać do bazy danych? A może jakieś pliki usunąć?

    Będę wdzięczny za pomoc.

    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Dziwne, a możesz dać link do tej stronki?

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-08-2006
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    No właśnie bardzo dziwne...

    ........................ (usunięty) - oto link, jak widać jest napis logowanie, ale nie ma okienek logowania.

    ........................ (usunięty) - a tu jest....

    Spojrzałem do źródła i faktycznie na tej pierwszej ze stron brakuje tego wszystkiego co jest w drugiej.

    Co mam zrobić?

    Który plik jest odpowiedzialny za tę część kodu? Który plik mam podmienić? A może jeszcze coś innego jest nie tak?... :confused:
    Ostanio edytowane przez snowjedrzej : 18-08-2006 10:58

  5. #4
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    plik to tylko mod_login natomiast sprawdź jeszcze raz ustawienia modułu, kto ma prawa dostępu i na jakich stronach jest opublikowany

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-08-2006
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki, że mi pomagasz, ale ręce mi opadają... Uprawnienia "public", opublikowany tylko na jednej stronie, ale to właśnie ta strona, do której dałem link. I okienka logowania się nie pojawiają...Pojawia się tylko tytuł modułu "Logowanie" :mad:
    Ostanio edytowane przez snowjedrzej : 17-08-2006 20:53

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    06-05-2006
    Wpisy
    182
    Punkty
    122

    Domyślny

    A jakbyś tak spróbował zainstalować jakis inny komponent z modułem logowania, np User Extendend i opublikowac jego moduł logowania.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-08-2006
    Wpisy
    46
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki za pomoc Fanti! Zadziałało. Nie zmienia to jednak faktu, że mod_login nie działa i nie mam pojęcia dlaczego...

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-10-2005
    Wpisy
    22
    Punkty
    10

    Domyślny

    a ja mam takie pytanie, bo nie chcialem zakładać nowego tematu, a jakoś nie mogłem się doszukać. Czy wszystkie te laty itd sa odrazu dodawane do tej paczki głównej w download, czy trzeba sćiagąc glowna a potem do niej laty?? Bo tak niebardzo znalazlem ta informacje,

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Po przetestowaniu łatek i poprawek publikowana jest kolejna pełna wersja. Taka metoda chroni nowicjusz przed komplikacjami - lepiej, żeby zainstalowali starszą, ale stabilną wersję, niż nowszą, ale z błędami, które są nie do uniknięcia przy ilości zmian, jakie trzeba wprowadzić i tempie.
    STabilna 1.0.11 gdzieś około piątku - soboty. I wtedy wszystko będzie w jednym pakiecie + stabilna łatka aktualizująca dla tych, którzy obawiają się korzystać z wersji testowych czy beta.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    23-10-2006
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    Miałem podobny problem po zmianie wersji joomla na 1.0.11 z logowaniem typu "nie masz prawa dostepu itp."
    poradziłem sobie tak:
    pobrałem pełną wersje 1.0.11 rozpakowałem i podmieniłem pliki modułu logowania i komponentu logowania, widocznie w patchu aktualizującym ich nie ma, tak wiec podmieniamy mod_login i com_login na serwerze.
    Może ktoś szuka, mimo że stary temat to chyba aktualny.
    Pozdrawiam:cool:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •