Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 24

Temat: Jak połączyc ze sobą aiContactSafe i artykuł ?

  1. #11
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    Ponieważ miszczu ten dodatek należy sobie pobrać z sieci i zainstalować

    Pozdrawiam.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-03-2010
    Wpisy
    25
    Punkty
    10

    Domyślny

    hehe ale ja już go mam
    Wszystko zainstalowane itd ;)
    No aż taki tępy to ja nie jestem ... xD
    mam wersje 2.0.8 stable ;))

    pobrany stąd
    Kod:
    http://pliki.joomla.pl/katalog/komunikacja/formularze/aicontactsafe.html


    ---------- Post dodany o 19:52 ---------- Poprzedni post był o 19:37 ----------

    A WIĘC TAK!
    DLA NOWYCH!
    W najnowszej wersji dodatku w ustawieniach na samym dole są do zainstalowania 3dodatki do tego dodatku!
    Wystarczy je zainstalować i wszystko będzie działać!
    Pozdrawiam!
    Ostanio edytowane przez paker58 : 01-11-2010 20:40

  4. #13
    Wiarus seba.adm awatar
    Dołączył
    14-12-2008
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 989
    Punkty
    265

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez paker58 Zobacz wiadomość
    ...mam wersje 2.0.8 stable ;))
    To tak pro forma, aktualne wydanie komponentu aiContactSafe to wersja >>2.0.12<<

    -----------------------------------------------------------
    Dajnowiec.pl
    - Tworzenie stron internetowych
    WspieramBiznes.pl
    - Twój partner w biznesie!
    Dołącz do NAS na Facebooku




  5. #14
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-02-2011
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,
    Próbuję wstawić aiContactSafe v.2.0.15 w artykule ale coś mi nie wychodzi 
    Robę tak jak napisał palyga007 to jest w artykule zamieszczam {aicontactsafeform pf=1|use_css=1} łącznie z ID ale niestety formularz się nie wyświetla
    Poniżej przedstawiam screny z ustawień i proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki.

    Scern 1

    Scren 2

    Scren 3


    Z góry dziękuję za pomoc.

  6. #15
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    plugin aiContactSafe - Form masz zainstalowany i opublikowny?

  7. #16
    Nowicjusz
    Dołączył
    21-02-2011
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zainstalowałem tylko komponent.
    Oczywiście włączyłem "aiContactSafe module"
    Możesz mi napisać skąd pobrać ten plugin ?

  8. #17
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    wejdź w komponent > ustawienia > a na dole odszukaj aiContactSafeForm, wciśnij guzik 'zainstaluj' i będzie
    Ostanio edytowane przez a_m : 05-05-2011 21:21

  9. #18
    Bywalec
    Dołączył
    15-12-2007
    Wpisy
    102
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam

    To i ja pozwolę sobie podłączyć się pod ten temat i poprosić o pomoc
    Mam 2 problemy oraz 1 pytanie.

    1. Problem
    Mam zainstalowany dodatek, wpisuję parametr {aicontactsafeform pf=1|use_css=1} (cyferki jak trzeba) i zamiast formularza widzę jedynie 3 kropki.

    2. Problem
    Po zianstalowaniu formularza w górnym menu wszystko działa. Jak tylko próbuję zainstalować formularz w podmenu lub menu lewym, nie pokazuje mi się obrazek CAPTCHA.

    3. Pytanie
    Chiałbym uzyskać taki efekt. Dodać do pól dwie rozwijane listy wyboru, ale chciałbym, aby były one powiązane ze sobą wg następującej zasady:

    lista 1 - gdy wybiorę pozycję:
    - pomidor

    lista 2 - mam możliwość wyboru jedynie pozycji:
    - czerwony
    - żółty
    - zielony


    lista 1 - gdy wybiorę pozycję:
    - ogórek

    lista 2 - mam możliwość wyboru jedynie pozycji:
    - kiszony
    - konserwowy
    - świeży gruntowy
    - świeży szklarniowy

    lista 1 - gdy wybiorę pozycję:
    - wpisz ręcznie

    lista 2 - pokazuje mi się pusty formularz z możliwością wpisania tekstu




    Z góry bardzo dziekuję za pomoc

    Pozdrawiam
    Grzegorz

  10. #19
    Debiutant
    Dołączył
    06-07-2010
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Grzegorz_n Zobacz wiadomość
    1. Problem
    Mam zainstalowany dodatek, wpisuję parametr {aicontactsafeform pf=1|use_css=1} (cyferki jak trzeba) i zamiast formularza widzę jedynie 3 kropki.
    Też mam ten problem. Bardzo, bardzo proszę o pomoc, bo nie jestem w stanie sama sobie z tym poradzić

  11. #20
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-03-2010
    Wpisy
    25
    Punkty
    10

    Domyślny

    Na jakiej przeglądarce to testujecie?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. moduł aicontactsafe
    przez headu na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 27-01-2010, 11:56
  2. artykuły pod sobą na stronie głównej
    przez gszymans na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-01-2009, 22:18
  3. Bannery pod sobą
    przez Dozer666 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 01-08-2007, 08:59
  4. Jak zintegrować user_extended i Mosets Tree ze sobą?
    przez perche na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 18-05-2007, 00:02

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •