Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Ikonki? O co chodzi

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-05-2010
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny Ikonki? O co chodzi

    Witam.

    Zainstalowałem na swojej stronie dodatek JoomFish.

    Wszystko zrobiłem dientycznie jak we wszelkiego rodzaju poradnikach.
    Jednak za zadne skarby nie chca mi sie pokazac do wyboru 2 jezyki ( w tym wypadku polski oraz angielski) Nie pokazuja mi sie flagi. W momencie zmiany jakiegos elementu Menu na wersje ang. np z Nowosci na News automatycznie po wejsciu na www pojawia sie opcja news a nie Nowosci, jak powinno to byc.
    Pytanie brzmi:
    1. Jak wlaczyc te flagi do wyboru
    2. Co zrobic zeby jezyk w menu zmienial sie dopiero po kliknieciu w wybrana flage

    Z gory dziekuje za pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    Co do ikonek to zmienia się to we właściwościach modułu (o ile pamiętam ) natomiast nie bardzo rozumiem o jaki problem chodzi przy zmianie języka, jakbyś podał link do strony

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-05-2010
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mówisz o Rozszrzenia > Moduły > Language Section ?

    Strona www.ies.org.pl
    Ale teraz nie widac tam tego o czym mowilem, dlatego opisze to moze dosadniej.
    Wchodząc na stronę mamy np Kontakt po przetlumaczeniu tego na Contact, niestety Kontakt po wejsciu na strone znika a w menu pojawia sie opcja angielska czyli Contact. A chcialbym zeby dopiero po kliknieciu we flage, które się nie pokazują jak narazie. Menu itd dopiero zmieniało się na wybrany jezyk.

    Jak chcesz zobaczyc na przykladzie to napisz na gg, nie moge zmienic na dlugi okres tego na obco jezyczna wersje bo sie beda rzucac. 4933429 Niewidoczny jestem

  5. #4
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    W tej chwili nie mam możliwości na gg. Natomiast co do tłumaczenia jak dobrze rozumiem problem może wynikać z języka jaki jest ustawiony jako domyślny. Ewentualnie możesz ustawić aby skrypt rozpoznawał wersję językową przeglądarki i na tej podstawie podawał pierwszy język. Czy o to chodzi?

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    17-05-2010
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jezyk domyslny jest zaznaczony na polski.

    Ale z tego co czytalem na wiki.joomla to po wojsciu w Komponenty > JoomFish > Jezyki powinienem zaznaczyc angielski ( bo polskiego juz sie nie da, jest domyslny) i zapisac zmiany, po czym na stronie powinny pojawic sie 2 flagi. Jednak sie to nie dzieje

    http://www.ies.org.pl/index.php?opti...mid=56&lang=en

    http://www.ies.org.pl/index.php?opti...mid=56&lang=pl

    Nigdzie nie widnieja flagi :/

    Na 100% robie wszystko dobrze sprawdzilem na
    http://www.artpap.cba.pl/
    I na dole mam flagi bez problemu...
    Moze cos w kodzie jest namieszane HELP

    ---------- Post dodany o 11:11 ---------- Poprzedni post był o 09:49 ----------

    Dobra problem rozwiazany chodzilo o pozycje menu z Language section z tego co widze, chyba sie udalo.
    Dzieki

    ---------- Post dodany o 11:25 ---------- Poprzedni post był o 11:11 ----------

    A może ktoś mi powie jak zrobic zeby wrzucic te ikonki jezykow do menu nad ta kreske czerwona zeby bylo po lewej stronie od Aktualnosci :>
    Ostanio edytowane przez Nerox : 26-05-2010 11:02

  7. #6

    Domyślny

    Widzę, że masz flagi nad kreską

    "jak wychodzisz na pole
    to uważaj na osty"

Podobne tematy

  1. Ikonki w eventlist
    przez pawels na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 04-08-2009, 13:24
  2. ikonki w newsach
    przez babik na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 20-10-2006, 14:02
  3. JoomblaBoard plus ikonki
    przez ksiadz na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-06-2006, 10:07
  4. O CO CHODZI?
    przez czeneka na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 15-02-2006, 12:57

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •