DJ-Catalog2 - nowa przebudowana wersja katalogu. Zapraszam do testowania - Strona 3
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 63

Temat: DJ-Catalog2 - nowa przebudowana wersja katalogu. Zapraszam do testowania

  1. #21
    Debiutant
    Dołączył
    15-01-2009
    Wpisy
    9
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dlaczego podczas tworzenia nowej pozycji w menu pojawiają się takie komunikaty?
    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 228

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 284

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 228

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 284

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 228

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 284

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 228

    Notice: Undefined variable: message in C:\xampp\htdocs\sp2\administrator\components\com_m enus\classes\ilink.php on line 284

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Debiutant
    Dołączył
    22-03-2011
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam

    jak z przystosowaniem DJ-Catalog2 do Joomla 1.6?
    warto czekać czy lepiej zainstalować Joomle 1.5 i DJ-Catalog2 na niej?

  4. #23
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    Witam.
    Czytając ten wątek, zauważyłem że rozważacie wprowadzenie opcji przypisania produktu do wielu kategorii/producentów , na jakim t0 jest etapie ? Interesuje mnie przypisanie do wielu producentów.
    Pozdrawiam.
    Joomla User Group Podlasie - Zapraszam na FanPage<script src="http://connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"></script>
    <fb:like href="https://www.facebook.com/JUGPodlasie" show_faces="true" width="450"></fb:like>

  5. #24
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2008
    Skąd
    spod Karakowa
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Podpinam się do wątku o djcatalog-u - jak rozwiązać problem z DOMParser-em w ie - ciężko oglądać stronę której zwartość się nie wyświetla
    - chodzi o moduł djc2frontpage-

  6. #25

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez KarolGT Zobacz wiadomość
    witam
    jak z przystosowaniem DJ-Catalog2 do Joomla 1.6?
    warto czekać czy lepiej zainstalować Joomle 1.5 i DJ-Catalog2 na niej?
    DJ-Catalog2 dla wersji 1.6/1.7 jest już dostępny. Zapraszam od wykupienia subskrybcji - http://new.dj-extensions.com/

    Cytat Wysłane przez pyziak Zobacz wiadomość
    Witam.
    Czytając ten wątek, zauważyłem że rozważacie wprowadzenie opcji przypisania produktu do wielu kategorii/producentów , na jakim t0 jest etapie ? Interesuje mnie przypisanie do wielu producentów.
    Pozdrawiam.
    W wersji dla J! 1.7 można przypisać produkt do wielu kategorii. Jeśli chodzi o producentów - nie widzę w tym za bardzo sensu.

    Cytat Wysłane przez phoeker Zobacz wiadomość
    Podpinam się do wątku o djcatalog-u - jak rozwiązać problem z DOMParser-em w ie - ciężko oglądać stronę której zwartość się nie wyświetla
    - chodzi o moduł djc2frontpage-
    O takim problemie nigdy nie słyszałem. Jakaś podpowiedź?

  7. #26
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2008
    Skąd
    spod Karakowa
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Więc informuje że przeglądając w ie7 i w ie8 na stronie na której jest podpięty moduł djc2frontpage albo wyskakuje komunikat - 'Brak definicji DOMParser ' - albo nic się nie wyświetla. Sprawdzam to właśnie teraz na stronie http://demo.dj-extensions.com i zarówno pod ie8 jak i pod ie7 ten sam efekt. Nie każdy z "wyjadaczy internetowych" ma najnowszą przeglądarkę a stronę niestety trzeba przygotować dla wszystkich. Komponent jest świetny bez dwóch zdań - chylę czoła, ale mimo wszystko nie działa jak powinien. Z drobnych rzeczy dorzucił bym do katalogów z obrazkami auto tworzenie index.html - wiem, że nie zabezpieczy to katalogu ale utrudni szperanie po serwerze. Jak by była jeszcze listwa z alfabetem i numerkami do włączania w katalogu i spis ala nowy sobi pro (główna kategoria i linki pod spodem) to komponent byłby niezastąpiony

  8. #27

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez phoeker Zobacz wiadomość
    Więc informuje że przeglądając w ie7 i w ie8 na stronie na której jest podpięty moduł djc2frontpage albo wyskakuje komunikat - 'Brak definicji DOMParser ' - albo nic się nie wyświetla. Sprawdzam to właśnie teraz na stronie http://demo.dj-extensions.com i zarówno pod ie8 jak i pod ie7 ten sam efekt. Nie każdy z "wyjadaczy internetowych" ma najnowszą przeglądarkę a stronę niestety trzeba przygotować dla wszystkich. Komponent jest świetny bez dwóch zdań - chylę czoła, ale mimo wszystko nie działa jak powinien. Z drobnych rzeczy dorzucił bym do katalogów z obrazkami auto tworzenie index.html - wiem, że nie zabezpieczy to katalogu ale utrudni szperanie po serwerze. Jak by była jeszcze listwa z alfabetem i numerkami do włączania w katalogu i spis ala nowy sobi pro (główna kategoria i linki pod spodem) to komponent byłby niezastąpiony
    A używa Pan natywnych IE7/8 czy IE9 z ustawionym "Trybem przeglądarki" na niższe wersje? Ja używam IE9 w trybach 7,8,9 i ani na Joomli! 1.5 - http://dj-extensions.com/demo/dj-catalog2/ ani Joomli! 1.7 - http://demo.dj-extensions.com/ ani na losowo wybranej naszej templatce - http://templates.design-joomla.eu/jm...id=1&Itemid=64 jakiegolwiek błędu nie odnotowałem.

    Jeśli chodzi o posostałe sugestie - są one oczywiście do spełnienia, choć raczej już na Joomli 1.7. Plik index.html w tejże jest już domyślnie we wszystkich katalogach, również tych z obrazkami i załącznikami.

  9. #28
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2008
    Skąd
    spod Karakowa
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Więc nie wiem o co chodzi, ponieważ u mnie wyświetla się to:
    Załącznik 4697 w ie7 i to Załącznik 4698 w ie8.
    W kwestii przeglądarek - to przeglądarka ie7 i ie8 zainstalowane z Utilu IE Colection sprawdzają się zawsze. Może mój błąd to próba postawienia na 1.5 ale większość rzeczy już miałem zrobione więc dlatego taki wybór. Sprawdzałem wszystko i zgodnie z teorią powinno działać ale nie działa .

    Jeszcze jedno nieskromne pytanie czy jest możliwość dodania określenie wyświetlenia paska z miniaturami (góra, prawa strona, lewa strona) i zamiast kolejnych stron jakiś skrol - na pewno uatrakcyjni to moduł. Dodanie rzeczonego modułu bezpośredni do komponentu jako jedna z opcji wyboru wyświetlania zawartości też sprawiła by że komponent zyska . Ale się rozmarzyłem... Pozostało mi na razie zrezygnować z komponentu choć przyznam że na pewno do niego powrócę bo zawarte w nim rozwiązania są rewelacyjne.

  10. #29

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez phoeker Zobacz wiadomość
    Więc nie wiem o co chodzi, ponieważ u mnie wyświetla się to:
    Załącznik 4697 w ie7 i to Załącznik 4698 w ie8.
    W kwestii przeglądarek - to przeglądarka ie7 i ie8 zainstalowane z Utilu IE Colection sprawdzają się zawsze. Może mój błąd to próba postawienia na 1.5 ale większość rzeczy już miałem zrobione więc dlatego taki wybór. Sprawdzałem wszystko i zgodnie z teorią powinno działać ale nie działa .
    Emulatory przeglądarek, jak rewelacyjne by nie były, z reguły mają to do siebie, że nie zawsze prawidłowo działa w nich silnik JavaScriptowy. Z Utilu IE Colection nigdy nie korzystałem, lecz w czasach gdy wspieraliśmy IE6 (teraz do testowania IE 7/8/9 wystarcza IE9) wszyscy korzystaliśmy z IE Testera i żadnych większych rozbieżności pomiędzy Internet Explorerem nie zauważyłem (właśnie sprawdziłem działanie modułu w IE Testerze i ku memu zdziwieniu na IE6 również wszystko jest OK). Dlatego też może warto zmienić swój emulator, a najlepiej w ogóle z niego zrezygnować na rzecz IE9.

    A co do stawiania J! 1.5 - nie widzę w tym nic złego, choć lepiej iść z duchem czasu. Z drugiej strony na Joomlę! 1.7 wciąż nie ma Joomfish'a ani żadnego alternatywnego dobrego narzędzia do zarządzania tłumaczeniami treści czy też porządnego systemu e-commerce, więc póki co przy 1.5 jeszcze trochę zostaniemy. Kwestię gustu i wymagań klienta rzecz jasna pomijam.

    Cytat Wysłane przez phoeker Zobacz wiadomość
    Jeszcze jedno nieskromne pytanie czy jest możliwość dodania określenie wyświetlenia paska z miniaturami (góra, prawa strona, lewa strona) i zamiast kolejnych stron jakiś skrol - na pewno uatrakcyjni to moduł. Dodanie rzeczonego modułu bezpośredni do komponentu jako jedna z opcji wyboru wyświetlania zawartości też sprawiła by że komponent zyska . Ale się rozmarzyłem... Pozostało mi na razie zrezygnować z komponentu choć przyznam że na pewno do niego powrócę bo zawarte w nim rozwiązania są rewelacyjne.
    Heh, przerobienie tego modułu również chodzi mi po głowie - myślę o stworzeniu czegoś w rodzaju naszego DJ-Image Slider'a. Niestety obecnie z wolnym czasem jest kiepsko.

  11. #30
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2008
    Skąd
    spod Karakowa
    Wpisy
    15
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki wielkie za szybką odpowiedź, może faktycznie to ten emulator . Będę śledził rozwój komponentu i dodatków do niego...

    ---------- Post dodany 24-11-2011 o 01:58 ---------- Poprzedni post był 23-11-2011 o 16:50 ----------

    Chyba już wiem o co chodzi to niebywałe ale sprawdzałem na trzech różnych komputerach więc to musi być to. Wszystkiemu winien jest system operacyjny na windows 98 -> xp w przeglądarkach IE od 6-8 nie działa moduł djc2frontpage a na viscie i seven działa (również w IE8). Nie potrafię tego wytłumaczyć ale tak to działa, inne przeglądarki działają nawet pod 98 ładnie wyświetlają . Kiedy nadejdą te piękne czasy, że nie trzeba będzie łamać klawiatury na Operze, IE i podobnych a standard kodowania będzie dla wszystkich przeglądarek taki sam .

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Szukam strony do testowania wyglądu witryny
    przez arekk na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-04-2010, 20:54
  2. seyret nowa wersja
    przez kargulo na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 29-05-2008, 11:38
  3. Nowa wersja SOBI2 (RC 2.8.5) została wydana
    przez neo_fox na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-03-2008, 14:47
  4. Nowa wersja?
    przez tom na forum Joomla Power Edition
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-01-2007, 00:00

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •