DJ-Image Slider - Strona 6
Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Wyniki 51 do 59 z 59

Temat: DJ-Image Slider

  1. #51
    Debiutant
    Dołączył
    20-07-2009
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Reinstalka modułu i ponowny redesign i już działa ;-) Dzięki

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #52
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-04-2006
    Wpisy
    22
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam

    Po wybraniu opcji "Link image: open image in modal" moduł nie wyświetla zdjęć tylko kręci kółkiem. W przypadku hyperlinku lub dont link wszystko jest ok. Proszę o pomoc.

  4. #53
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2011
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny Działa, ale jest konflikt z slimboxem z DJ Catalog

    Cytat Wysłane przez wronax Zobacz wiadomość
    Włączenie dodatku 'System - Mootools Upgrade' powinno pomóc, w przeciwnym przypadku proszę podać adres strony.

    Tak, to pomaga, ale jeżeli na tej samej stronie mamy jeszcze DJ Catalog to nie działa Slimbox dla obrazków w DJ Catalogu (obcina zdjecia do jednej wielkości)
    przykład: http://www.motorswork.pl/sklep

    Jest rozwiązanie dla tego konfliktu?

    Pozdrawiam

  5. #54
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-07-2011
    Wpisy
    27
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam

    miałem problem z wyświetlaniem image slider w IE, ale poczytałem i włączyłem "System - Mootools Upgrade", było ok, czyli image slider dziala.

    niestety pojawił się inny problem, teraz moduł image slider jest cały czas zawieszony tak samo jak w IE bez "System - Mootools Upgrade", ale tylko kiedy się wchodzi sie na wybrane ogloszenie w DJClassifieds oraz zdjecia w danym ogloszeniu otwierają sie w nowym oknie bez cienia i to juz nie zaleznie od przegladarki chrome, opera czy IE. jezeli wylacze "System - Mootools Upgrade" wszystko wraca do normy ale problem pozostaje w IE taki jaki byl na poczatku czyli brak image slider.

    problem mozna zobaczyc http://www.evesham.pl/index.php?opti...=51&Itemid=108 obecnie "System - Mootools Upgrade" jest wlaczone

    prosze o porade co i jak zrobic

  6. #55
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-07-2009
    Wpisy
    63
    Punkty
    10

    Domyślny

    Używam komponentu i modułu DJ-Image Slider, jak uzyskać efekt przenikania zdjęć bo w Slide effect nie widzę takiej opcji?
    Chodzi mi o uzyskanie takiego efektu http://wycieczki-firmowe.pl/

  7. #56
    Debiutant
    Dołączył
    21-02-2012
    Wpisy
    9
    Punkty
    4

    Domyślny

    Witam,
    Ja mam inny problem. Mianowicie slider "gryzie" mi się z menu. Jeśli rozwinę menu to wchodzi mi pod slidera. Chciałbym się dowiedzieć jak można temu zaradzić.

  8. #57
    Bywalec
    Dołączył
    07-02-2008
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    138
    Punkty
    10

    Domyślny

    @MadMadox - można temu zaradzić np. ustawiając odpowiednio z-index w css.

    Ja mam natomiast problem z efektem fade. Mam 3 różne grafiki transparentne, które się wzajemnie przenikają. Pojawia się pierwsza... pod nią pojawia się druga tak jakby z czasem przenikania = 0 (czyli natychmiastowo) i powoli zanika pierwsza w trybie fade. Tak samo jest dalej.. O ile przy zdjęciach, które nie są transparentne tego efektu pewnie nie widać to już w elementach przeźroczystych widać bardzo wyraźnie, że grafika następna w kolejności pojawia się natychmiastowo, bez wejścia fade. Czy jest na to jakiś sposób ?
    "Zawsze piękniejszą odpowiedź dostanie, kto zada piękniejsze pytanie."
    -----------------------------------

  9. #58
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-12-2017
    Wpisy
    19
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam,
    Mam taki problem - nie działa auto przejście, czy da się to jakoś zmienić/naprawic? Jestem laikiem jeżeli chodzi o Joomle. Zostałam poproszona abym poprawiła błędy na stronie.

  10. #59
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-06-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez yankee19 Zobacz wiadomość
    Mam taki problem - nie działa auto przejście, czy da się to jakoś zmienić/naprawic? Jestem laikiem jeżeli chodzi o Joomle. Zostałam poproszona abym poprawiła błędy na stronie.
    Masz na myśli autoplay slidera? Jeżeli jest włączony w opcjach modułu to może się zatrzymać jedynie po najechaniu kursorem myszy na slider lub gdy focus jest ustawiony na slider lub jeden z jego elementów. W przeciwnym przypadku jest to pewnie jakiś konflikt skryptowy na stronie i slider w ogóle nie działa.

    Przede wszystkim zaaktualizuj wszystko do najnowszych wersji i upewnij się, że nie ma błędów w konsoli przeglądarki (F12 w Chrome lub Firefox).

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Podobne tematy

  1. News Slider
    przez loograk na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 17-07-2014, 17:50
  2. FAQ Slider
    przez Grumens na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-03-2010, 11:54
  3. Content Slider
    przez flyjack na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 26-11-2009, 20:55
  4. CPG Slider
    przez Gusto na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-07-2009, 11:50
  5. Featured Content Slider 3.0
    przez pawel1979 na forum Problemy z przeglądarką Internet Explorer
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-11-2008, 22:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •