DJ-Image Slider - Strona 3
Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 59

Temat: DJ-Image Slider

  1. #21
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-06-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,

    Najszybsze rozwiązanie to włączenie dodatku 'System - Mootools Upgrade', który jest dostępny w Joomla! od wersji 1.5.19. Plugin ten ładuje nowszą bibliotekę mootools (1.2), która pozwala na użycie tzw. "Dollar Safe Mode". DJ-Image Slider zawiera oddzielny skrypt dla nowszej wersji mootools, co najprawdopodobniej wystarczy do rozwiązania konfliktu z innymi rozszerzeniami.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Nowicjusz
    Dołączył
    23-01-2011
    Skąd
    Polska
    Wpisy
    13
    Punkty
    10

    Domyślny DJ-Image Slider ≠ Simple Image Galery

    Witam serdecznie,

    Organizacyjnie:
    template: Ja_Purity

    załadowałem sobie dwie "galerie":

    1. Simple Image Galery: który osadzony jest w artykule;
    2. DJ-Image Slider: osadzony w pozycji RIGHT (moduł o nazwie REKLAMA NEW);

    Problem:
    Oba "skrypty" chyba się gryzą, jeśli oba są włączone działa tylko Simple Image Galery, jeśli go wyłączę zaczyna działać DJ-Image Slider;

    jakieś rady? będę wdzięczny, pozdrawiam.

    EDIT:

    Zauważyłem jeszcze, że podczas działania Simple Image Galery nie działają przyciski modułów:

    błąd.jpg
    Ostanio edytowane przez drk : 30-01-2011 21:39

  4. #23
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-06-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,

    problem prawdopodobnie leżał po stronie skryptu slimbox dla wersji mootoolsa 1.1, teraz widzę, że włączony jest plugin 'System - Mootools Upgrade' i slider działa. Proponuję jednak, jak napisałem we wcześniejszym poście, aktualizację DJ-Image Slidera do najnowszej wersji.

    Pozdrawiam.

  5. #24
    Debiutant
    Dołączył
    25-02-2011
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    zainstalowałem dzisiaj do testów IE 9 i niestety pomimo że komponent działa na safari, firefox, IE 8 to na IE 9 nie działa, cały czas pokazuje się kółko ładowania ale się nie ładuje. Jakieś pomysły?

  6. #25
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-06-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,

    zauważyliśmy, że problem powiązany jest z modalem - wyłączenie otwierania obrazów w oknie modalowym powinno pomóc (parametr 'link image'). Jeszcze nie wiemy czy błąd ten będzie można poprawić czy leży on po stronie skryptu modala i mootoolsa.

    Edit: Po wejściu na zaplecze Joomli przez IE9 można zauważyć, że modal również nie działa dla wyświetlania parametrów itp. co wskazuje na konflikt najnowszego "wynalazku" microsoftu ze skryptem modala.
    Ostanio edytowane przez wronax : 15-03-2011 15:32

  7. #26
    Nowicjusz
    Dołączył
    10-01-2011
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam!
    Chciałbym prosić o radę, ponieważ slider działa w każdym miejscu na stronie, tylko nie w "top". A tam właśnie chcę go umieścić. Co może być powodem?

  8. #27
    Debiutant
    Dołączył
    04-11-2009
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,

    Czy jest możliwość ustawienia opisu slajdu tak aby znajdował się ona po za slajdem, chodzi mi o to aby obok slajdu znajdował się jego opis, a nie bezpośrednio na slajdzie.

    Pozdrawiam

  9. #28
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-06-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez kristafari Zobacz wiadomość
    Witam!
    Chciałbym prosić o radę, ponieważ slider działa w każdym miejscu na stronie, tylko nie w "top". A tam właśnie chcę go umieścić. Co może być powodem?
    Proszę wysłać mi prywatną wiadomość z adresem strony i danymi logowania super administartor, postaram się pomóc.

    ---------- Post dodany o 13:08 ---------- Poprzedni post był o 12:28 ----------

    Cytat Wysłane przez madmac79 Zobacz wiadomość
    Witam,
    Czy jest możliwość ustawienia opisu slajdu tak aby znajdował się ona po za slajdem, chodzi mi o to aby obok slajdu znajdował się jego opis, a nie bezpośrednio na slajdzie.
    Pozdrawiam
    Można to zrobić przez odpowiednie stylowanie. W ustawieniach modułu dostępny jest parametr 'Fit a size of image to', który należy ustawić na 'slide height' i nadać slajdom odpowiednią szerokość, w której zmieści się obrazek i opis (slide width). Następnie na podstawie zakomentowanego przykładu w pliku modules/mod_djimageslider/assets/style.css przesunąć obraz w lewo i nadać opisowi 100% wysokości, pozycję i szerokość pola na opis można ustawić w parametrach zaawansowanych modułu.
    Mam nadzieję, że to pomoże. Proszę pisać, jeżeli coś jest niejasne.

  10. #29
    Debiutant
    Dołączył
    10-06-2009
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    wgrałem najnowszy moduł slider i próbowałem uruchomić pokaz zarówno przez opcje komponent jak i folder.
    Niestety tylko kręci się kółeczko i nie wyświetlają się żadne obrazy.
    Czy wie ktoś może co jest nie tak ?

  11. #30
    Debiutant
    Dołączył
    23-10-2008
    Wpisy
    10
    Punkty
    10

    Domyślny Loop

    Witam!

    Mam pewien problem ze sliderem, a raczej brakiem pewnej funkcji.

    Slider po przejechaniu wszystkich image wraca do image 1 - jedzie domyślnie od prawej do lewej, po czym cofa się od lewej do prawej tworząc w ten sposób loop.

    Osoba dla której robię stronę nie chce by był to taki efekt loop (kwestia gustu) i ni jak nie mogę jej przekonać do stanu obecnego.

    Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak zrobić, by gdy slider dojedzie do ostatniego image dalej przesuwając się od prawej do lewej wczytywał kolejno: Slajd ostatni, slajd 1, slajd 2 itd zamiast wracać do początku "przewijając" wszystko?

    Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź,

    pozdrawiam,

    Tive

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. News Slider
    przez loograk na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 17-07-2014, 16:50
  2. FAQ Slider
    przez Grumens na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-03-2010, 11:54
  3. Content Slider
    przez flyjack na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 26-11-2009, 20:55
  4. CPG Slider
    przez Gusto na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-07-2009, 10:50
  5. Featured Content Slider 3.0
    przez pawel1979 na forum Problemy z przeglądarką Internet Explorer
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-11-2008, 22:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •