Łatka aktualizująca do Joomla 1.0.11 PL + Admin - Strona 3
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 46

Temat: Łatka aktualizująca do Joomla 1.0.11 PL + Admin

  1. #21

    Domyślny Wyłączona emulacja register globals

    Wiele komponentów nie działa prawidłowo przy wyłączonej emulacji register globals.

    Sporo rozwiązań tam:
    http://forum.joomla.org/index.php?PH...c,86525.0.html

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-11-2005
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki za wskazówki!

  4. #23

    Domyślny

    U mnie pojawia się za to cos takowego:

    Następujące ustawienia PHP na serwerze nie są optymalne ze względów bezpieczeństwa i zalecana jest ich zmiana:
    • Zmienna Joomla! RG_EMULATION ustawiona jest ’ON’ zamiast ’OFF’ w pliku globals.php.
      Ustaw ’ON’, aby zapewnić kompatybilność.


    No to w koncu ON czy OFF ?

  5. #24
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-08-2006
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, dzisiaj zainstalowałem łatkę i jedna rzecz nie działa. Mianowicie po naciśnięciu podglądu utworzonego artykułu dostaję komunikat:

    Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: adminlanguage in /home/xxxx/public_html/administrator/popups/contentwindow.php on line 45

  6. #25

    Domyślny

    Po aktualizacji nie można się zalogowac do serwisu od strony frontendu. Logowanie konczy sie komunikatem "Nie masz uprawnien do ogladania tej czesci serwisu"

    Proba zmiany grupy do ktorej przynalezy uzytkownik konczy sie komunikatem na pustej stronie

    Fatal error: Call to a member function on a non-object in /administrator/components/com_users/admin.users.php on line 333
    Ostanio edytowane przez wittka : 11-09-2006 21:20

  7. #26
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-08-2006
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez bandi
    Witam, dzisiaj zainstalowałem łatkę i jedna rzecz nie działa. Mianowicie po naciśnięciu podglądu utworzonego artykułu dostaję komunikat:

    Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: adminlanguage in /home/xxxx/public_html/administrator/popups/contentwindow.php on line 45
    W uzupełnieniu wcześniejszej informacji informuję, że po dopisaniu za linią:
    Kod PHP:
    include_once ($mosConfig_absolute_path."/language/admin_english.php"); } 
    treści ściągniętej z poprzedniej wersji pliku podgląd działa prawidłowo

    Kod PHP:
     else {
            if (
    file_exists ($mosConfig_absolute_path."/language/admin_".$mosConfig_alang.".php")) {
                include_once (
    $mosConfig_absolute_path."/language/admin_".$mosConfig_alang.".php");
                }
            } 
    nie wiem czy zrobiłem to prawidłowo ale działa.

  8. #27
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Tak, dzięki
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #28
    Nowicjusz
    Dołączył
    28-08-2006
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez joombo
    Po aktualizacji testowej + łatki do aktualizacji oraz zmianie na define( 'RG_EMULATION', 0 );
    nie działa:

    - akoobook 3.42 - opcja Dopisz się
    Czy znacie już jakieś obejście aby po zmianie na "RG_EMULATION', 0"
    działała księga gości?

  10. #29
    Nowicjusz
    Dołączył
    24-11-2005
    Wpisy
    25
    Punkty
    13

    Domyślny

    w Joomla 1.0.11 po ustawieniu define( 'RG_EMULATION', 0 ) nie działaja u mnie żadne formularze!!! :confused:

    Kiedy nacisne przycisk typu "submit" gubi tez zmienna "option=com_nazwa_komponentu", ktora podana jest w <form action="index.php?option=com_nazwa" method="post">

    Bardzo prosze o pomoc jak rozwiazac ten problem.

  11. #30
    Opiekun forum
    Dołączył
    19-09-2005
    Wpisy
    3 743
    Punkty
    131

    Domyślny

    @niama cześć komponentów wymaga ustawienia na ON, i niestety dopóki ich autorzy tego nie poprawią nic się w tym temacie zrobić nie da

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •