[2.5.1 RC2]Nie moge utworzy galerii - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: [2.5.1 RC2]Nie moge utworzy galerii

  1. #11

    Domyślny

    Odgrzebuję ten temat, ponieważ mam też problem z brakiem możliwości tworzenia galerii (brak ikony Save). Po analizie poprzednich postów sprawdziem pole custom_order w tabeli zoom i mam jego typ varchar(20). choć zdaje się, że powinno być int(11) z domyślnym zerem. Ale ta zmiana nie pomoga, więc wróciem do orginalnego typu. Dodatkowo w czasie otwierania się okna Gallery manager wyskakuje windowsowe okienko z następującym napisem:

    Error type:LoadXML
    Description: Incorrect XML

    Używam TinyMCE i joomla 1.0.11
    O jaki XML może chodzić?

    Pogrzebaem na forum zoomfactory.com i znalazem coś co posunęo sprawę krok dalej choć nie do końca. Otóż w pliku "configuation.php in your Joomla! root directory" należao:

    "If you are having problems creating new albums (no save button) the solution could be really simple!

    you must set the $mosConfig_live_site var to 'http://yoursite.com', WITHOUT the www in front of it." To są cytaty.
    A pomogo o tyle, że nie mam już powyższego komunikatu (incorrect xml), choć dalej nie mam ikony "Save". I dalej nie mogę tworzyć galerii. Po lewej sronie gdzie powinny się pojawić galerie pozostaje napis "Loading". Klopot tylko, bo przy pomocy modulu logowania nie moglem się po tej zmianie zalogować na admina. Po przywróceniu "www" znowu moglem sie logować a i blad w zoom powrocil. Jak się nie odwrócić d-pa zawsze z tylu.

    Szukam dalej.....

    I znalazem następną rzecz, która komuś rozwiązaa problem (mnie niestety nie) A mianowicie jest plik components/com_zoom/www/ajaxcallback.php. Powinien mieć atrybut 755 (w niektórych wersjach bylo 744, ale 755 wydaje się bardziej logiczne). Nie wiadomo dokladnie z jakiego powodu nie zawsze instalacja poprawnie go ustawia pozostawiając 644 - co jest będne.

    Szukam dalej.....
    Ostanio edytowane przez tbalc : 30-12-2006 08:42

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    07-03-2008
    Skąd
    Gdynia
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Potwierdzam, że faktycznie przy przełączeniu z JCE na Tiny'ego Zoom działa znowu poprawnie!
    Do or do not. There is no try. Yoda

  4. #13
    Bywalec
    Dołączył
    16-03-2007
    Skąd
    Żyrardów
    Wpisy
    115
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam.
    Czemu wchodząc do ustawień "zmg" mam trzy katalogi zaznaczone na czerwono i nie można zapisać ani nowych galerii ani nic zapisać w zmianach??
    Co należy zrobić aby poprawnie korzystać z tej galeri?
    Jakie prawa w katalogach i plikach ?
    Co należy zmienić??
    ciesz się rzeczami małymi, bo z czasem staną się dużymi

  5. #14
    Wyjadacz
    Dołączył
    09-03-2006
    Wpisy
    649
    Punkty
    12

    Domyślny Nie można dodawać galerii, brak przycisku

    Joomla 1,013 UTF-8 + zOOm Media Gallery 2.5.1 RC4 nie można dodawać kategorii galerii, brak przycisków i zamiast spisu galerii jest loading.... Natomiast w managerze mediów są przyciski. Czy może to jest związane z tym, że nieprawidłowo wyświetla się litera ą i ś mimo, że konwertowałem plik polish.php gżegzółką? Co może być problemem?

  6. #15
    Debiutant
    Dołączył
    09-11-2006
    Wpisy
    7
    Punkty
    10

    Domyślny podobny problem

    Mam dokładnie ten sam problem czy ktoś zna rozwiązanie bo już szukam i czytam, nadal niestety nic

  7. #16
    Wiarus
    Dołączył
    20-11-2007
    Wpisy
    2 924
    Punkty
    51

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wespaz Zobacz wiadomość
    Mam dokładnie ten sam problem czy ktoś zna rozwiązanie bo już szukam i czytam, nadal niestety nic
    A konkretniej to? Poza tym klania sie regulamin.

  8. #17
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-12-2007
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    hmm, właśnie rozbiłem się o ten sam problem. Ale co dziwne - mam swój serwerek - tam zainstalowane zoom gallery śmiga bez problemu. Robiłem dla klienta - i kicha. Po najmniejszej linii oporu - na początek porównałem zawartość katalogów. Zoom Gallery niby jest - ale w katalogu głównym w/components - brak com_zoom. No to dziwne pomyślałem i mało myśląć skopiowałem wszystko co miałem na moim testowym na serwer klienta. I co ? - śmiga aż miło. Wszystko jest. Działa gra i buczy. Ale dlaczego tak się dzieje nie wiem.

  9. #18
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-12-2005
    Wpisy
    23
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wszystko co jest podane do zrobienia zrobilem....i niestey nadal nie moge dodawac galeri, brakuje przycisków. Ma ktos moze jakies jeszcze rozwiazanie?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •