Hosting pod stronke Joomla - Superhost nie wyrabia
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 32

Temat: Hosting pod stronke Joomla - Superhost nie wyrabia

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    24-06-2008
    Wpisy
    276
    Punkty
    9

    Domyślny Hosting pod stronke Joomla - Superhost nie wyrabia

    Koledzy, mam juz dosc komunikatow z Superhosta, ze jakoby moja strona generowala olbrzymie przeciazenia (> 1500%). Wg. nich fifaonline.net.pl zabija ich hosting.
    Poczynilem pewne kroki optymalizacyjne. Ostatecznie dalem cache na 600min (sic!), ale i tak wg. SH to kobyla, ktora trzeba zablokowac.
    Strona ma raptem 400 userow. To raczej nie jest szczyt mozliwosci joomli.
    Ile macie zapytac do bazy podczas przeladowania strony?
    I najwazniejsze: jakie hosting poza Superhost polecacie? Dla hecy napisze, ze ma miec 10tys userow. Czy takie obciazenie da sie utrzymac na hostingu wspoldzielonym, a nie dedykowanym?
    ps. Wpiszcie do google "superhost przeciazenie"

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Dedyk albo chmura (cloud hosting).
    Webdeveloper do usług ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    24-06-2008
    Wpisy
    276
    Punkty
    9

    Domyślny

    Koledzy, okazalo sie, ze bardzo duzo zapytan do bazy powodowaly tabele umieszczone poprawej stronie (juz ich nie ma). Dla zobrazowania sytaucji: laczna liczba zapytan to ok. 1200, z czego ponad tysiac to te tabele! Jak zobaczylem zapytanie, to okazalo sie, ze dla kazdego wiersza nastepuje odwolanie do bazy! (czyli np. nie select ... count 10; tylko 10 razy select!). Tak wiec uwazajcie;)
    ps. Druga rzecz, o ktorej tu wspomne (dla potomnych;) to JoomlaWatch. Kapitalny system statystyk. Uwielbiam je, ale to tez jest krowa, ktora skutecznie zatka wam stronke. Uwazajcie na nia (nie chodzi, ze jest zle napisana, ale o liczbe i zlozonosc zapytac podczas kazdego ladowania strony).

  5. #4
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Jakbyś wcześniej napisałaś co masz zainstalowane i podał link a do strony, to pewnie byś otrzymała taką odpowiedź ;)
    Webdeveloper do usług ;)

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    24-06-2008
    Wpisy
    276
    Punkty
    9

    Domyślny

    I tak i nie. Przekonalem sie kilka razy, ze po instalacji (wydawaloby sie malego, *******kowatego) pluginu czy modulu obciazenie wzrasta o 200%.

    ---------- Post dodany o 14:21 ---------- Poprzedni post był o 14:20 ----------

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    Jakbyś wcześniej napisałaś co masz zainstalowane i podał link a do strony, to pewnie byś otrzymała taką odpowiedź ;)
    A nie podalem?

  7. #6
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    No tak, link jest. Ale nie ma podanych nawet informacji o wersji Joomla, nie mówiąc o zainstalowanych rozszerzeniach. Polecam przypomnieć sobie część A regulaminu - tak na zaś ;)
    Webdeveloper do usług ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dołączam się do tematu. Moglibyście zerknąć na serwis www.goral.info.pl Jest to Joomla 1.5.15.

    Obciązenie jest ale nie takie wielki jak w przypadku kolegi, który poruszył temat.

  9. #8
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    A co masz zainstalowane, jak wygląda konfiguracja u Ciebie, jaki masz hosting? Czemu Joomla 1.5.15, a nie Joomla 1.5.20?
    Webdeveloper do usług ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    mam superhosta. joomla 1.5.15. bo taka wersja wtedy byla najnowsza. chyba.
    czy mam przejsc do 1.5.20 i bedzie śmigać lepiej?
    Mam wgrane standardowe komponenty.
    Ponad to:
    - galeria - multhithumb
    - katalog firm - DJ Catalog2


  11. #10
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    A czy oprócz tych komponentów nie masz zainstalowanych. żadnych dodatków, modułów? Żadnych systemów statystyk? Ilość UU, odsłon? Które pliki generują duże ilości zapytań - administratorzy serwa powinni Ci podać taką informację?
    Webdeveloper do usług ;)

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. [SPONSORING] Hosting pod Joomla
    przez blizniak1 na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-05-2009, 00:50
  2. Joomla!, Mambo, Orenge, Superhost.pl
    przez torrent na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 31-12-2007, 21:30
  3. Joomla działa pod FF a pod IE nie ładuje
    przez rychu na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-09-2007, 02:01
  4. Joomla na Superhost.pl
    przez sparky7 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-10-2006, 10:46

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •