Hosting pod stronke Joomla - Superhost nie wyrabia - Strona 2
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 32

Temat: Hosting pod stronke Joomla - Superhost nie wyrabia

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Miałem zainstalowany moduł who is online, ale już go wywaliłem, a reszta to jak widać na www.goral.info.pl, czyli podstawowe z Joomli.
    Aha - jeszcze jcomments.

    Czyli tak. Mam na stronie:
    1. Komentarze - Jcomments
    2. Galerie - multhithumb
    3. Reklama
    4. Katalog firm - DJ Catalog2

    i to tyle

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    A co z pozostałymi informacjami, o których pisałem wyżej?
    Webdeveloper do usług ;)

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    A czy oprócz tych komponentów nie masz zainstalowanych. żadnych dodatków, modułów? Żadnych systemów statystyk? Ilość UU, odsłon? Które pliki generują duże ilości zapytań - administratorzy serwa powinni Ci podać taką informację?
    Systemów statystyk w joomli nie mam. Mam zewnętrzny stat4u, odsłony - wbudowane widoczne tylko w PA.

  5. #14
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez moje Zobacz wiadomość
    ... Ilość UU, odsłon? Które pliki generują duże ilości zapytań - administratorzy serwa powinni Ci podać taką informację?
    A te informacje?
    Webdeveloper do usług ;)

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Oni mi tylko podają które pliki generują największe obciążenie, czyli index.php i wykaz zapytań do MySql

  7. #16
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 056
    Punkty
    188

    Domyślny

    To podaj wykaz zapytań.

    IMHO, możesz zmniejszyć ilość wstępów artykułów, które wyświetlają się na jednej stronie do maksymalnie 10 na jednej stronie,wyłączyć przycisk , w konfiguracji ograniczyć ilość artykułów wyświetlanych w kanałach informacyjnych do 5, a w szablonie ten kod:
    Kod PHP:
    <?php
    // no direct access
    defined'_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );
    zastąpić takim:
    Kod PHP:
    <?php
    // no direct access
    defined'_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );

    $doc=&JFactory::getDocument();
    $head=$doc->getHeadData();
    reset($head['links']);
    foreach (
    $head['links'] as $key=>$value) { unset($head['links'][$key]); }
    $doc->setHeadData($head);
    Webdeveloper do usług ;)

  8. #17
    Bywalec
    Dołączył
    24-06-2008
    Wpisy
    276
    Punkty
    9

    Domyślny

    Koledzy, odkopuje temat, bo to wazne.
    Otoz zniechecony calkowice Superhostem i jego komunikatami o obciazeniu rzedu 1500% przeszedlem na inny hosting (specjalnie nie podaje nazwy). Wg SH moja jedna strona (a mam ich kilka) dlawi ich serwer. Inny hosting ma swojej ofercie 7-dniowy okres testowy, wiec pomyslalem sobie tak: zrobie kopie strony, wrzuce ja tutaj (+ oczywiscie konfiguracja DNS), specjalnie wylacze wszelki cache (na SH mialem 600min!), obciaze ja dodatkowo swietnym, ale mocno obciazajacych systemem statystyk JoomWatch (na SH po wlaczeniu tego komponentu po 3h mialem juz komunikat o przeciazeniu!) i czekalem na reakcje. Minal dzien i nic. Strona stala jak skala (ba, przyspieszyla!), a ja na skrzynce nie mialem zadnych sygnalow ostrzegawczych. Patrze na JoomWatch a ta w czasie rzeczywistym zbiera dane o uzytkownikach, wiec jest ok. Kontaktuje sie wiec z dzialem technicznym i pytam ich o obciazenie. Panowie patrza i mowia: "jakie obciazenie? Tu nie ma nic takiego". Zdebialem, ale i poczule ulge. Od poczatku nie chcialo mi sie wierzyc, aby moja strona az tak obciazala zasoby.
    Mam na SH jeszcze kilka stron. Wszystkie przenosze. Koniec, kropka.
    A teraz uwaga: na SH place 250zl rocznie, a na nowym... 50zl! Ciekawe za co SH bierze te 200zl? Za ladna strone (to fakt), za pomoc techniczna dostepna "od reki" (to tez fakt) ?. Jesli tak, to ja dziekuje, sam sobie poradze, a 200zl wydam z pozytkiem.

  9. #18
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    A moze podałbys jednak nazwę tego hostingu?

    Ja jestem dalej na SUPERHOST. Trochę ograniczyłem obciążenie i śmiga be zarzutów. Kiedyś miałem 5000 wejść i obciążenie tylko 140%, czyli nie tak zle. Dawniej to przy 3000 wejść miałem 1600%.

  10. #19
    Bywalec
    Dołączył
    24-06-2008
    Wpisy
    276
    Punkty
    9

    Domyślny

    Tym hostingiem jest Linuxpl.com

  11. #20
    Przeglądacz
    Dołączył
    13-06-2010
    Skąd
    Podhale
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    wszystko fajnie, ale te serwery maja mało pojemności. Na mój serwis nie wystarczy. Zostaje przy superhoście

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. [SPONSORING] Hosting pod Joomla
    przez blizniak1 na forum Ogłoszenia i komunikaty
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-05-2009, 00:50
  2. Joomla!, Mambo, Orenge, Superhost.pl
    przez torrent na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 31-12-2007, 21:30
  3. Joomla działa pod FF a pod IE nie ładuje
    przez rychu na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-09-2007, 02:01
  4. Joomla na Superhost.pl
    przez sparky7 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-10-2006, 10:46

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •