Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: problem z internet explorer zle sie wyswietla

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    31-08-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny problem z internet explorer zle sie wyswietla

    witam w internet explorer nie wyświetla mi sie dobrze strona zaś w Mozilli jest oki co muszę zmienić i gdzie Nazwa szablonu 247clean
    Ostanio edytowane przez 1559955 : 02-09-2010 19:38

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus pyziak awatar
    Dołączył
    10-06-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    2 598
    Punkty
    155

    Domyślny

    nie czas przejść na Joomla 1.5.x ?

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    25-02-2009
    Wpisy
    171
    Punkty
    15

    Domyślny

    masz błąd w pliku index.php templatki:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;>charset=ISO-8859-2" />
    usuń ten znak > i zostaw w jego miejscu spację

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    31-08-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    wgrałem jeszcze raz i pomogło ale na samym początku nie wyświetlało sie nic na ie zmieniłem nazwę szablonu na 2 a polskei litery dzieki dopisałem

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 812
    Punkty
    1096

    Domyślny

    @Debiutancie - jeśliś rzeczywiście debiutantem, to aż dziw bierze, że korzystasz z Joomla 1.0. W drodze jest już Joomla 1.6

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam serdecznie proszę o pomoc źle się wyświetla strona pod explorer oczywiście wszystkie inne przeglądarki w porządku.
    Kod PHP:
    <?php

    defined
    '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );

    JPlugin::loadLanguage'tpl_SG1' );

    ?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo  $this->language?>" lang="<?php echo $this->language;  ?>" >

    <head>

    <jdoc:include type="head" />

    <link rel="stylesheet" href="templates/system/css/system.css" type="text/css" />

    <link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />

    <!--[if lte IE 6]>

    <link rel="stylesheet" href="templates/<?php echo $this->template ?>/css/ie6.css" type="text/css" />

    <![endif]-->



    </head>

    <body>

        <div id="wrapper">

            <div id="header">

                <div id="pillmenu"><jdoc:include type="modules" name="user3" /></div>

                <div class="clr"></div>    

                <div class="logo">

                    <table cellpadding="0" cellspacing="0">

                        <tr>

                            <td>

                                <h1><a href="index.php"><img  src="templates/peryt_new/images/logo.gif" border="0" width="468"  height="60" alt="alkomaty"></a></h1>

                            </td>

                        </tr>

                    </table>

                </div>

            </div>

            

            <div id="content">

                <div class="content_t"></div>

                

                <?php if($this->countModules('left') and  $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                <div class="content_m">

                        

                <?php elseif($this->countModules('left') and  !$this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                <div class="content_m_l">

                        

                <?php elseif(!$this->countModules('left') and  $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                <div class="content_m_r">

                

                <?php else: ?>

                <div class="content_m_full">

                <?php endif; ?>

                

                <div id="container">

                    

                

                <div id="search"><jdoc:include type="modules" name="user4" /></div>

                <div class="clr"></div>

                

                    <?php if($this->countModules('left') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>

                    <div id="leftcolumn">

                        <jdoc:include type="modules" name="left" style="rounded" />

                        <br />

                        <?php $sg 'banner'; include "templates.php"?>

                        <br />

                    </div>

                    <?php endif; ?>

                    

                    <?php if($this->countModules('left') and  $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                    <div id="maincolumn">            

                    <?php elseif($this->countModules('left') and  !$this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                    <div id="maincolumn_left">

                    <?php elseif(!$this->countModules('left') and  $this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') !=  'form') : ?>

                    <div id="maincolumn_right">

                    <?php else: ?>

                    <div id="maincolumn_full">

                    <?php endif; ?>

                    

                        <div class="nopad">

                            <jdoc:include type="message" />

                            <?php if($this->params->get('showComponent')) : ?>

                                <jdoc:include type="component" />

                            <?php endif; ?>

                        </div>

                    </div>

                        

                    <?php if($this->countModules('right') and JRequest::getCmd('layout') != 'form') : ?>

                    <div id="rightcolumn">

                        <jdoc:include type="modules" name="right" style="rounded" />

                    </div>

                    <?php endif; ?>

                    <div class="clr"></div>

                                            

                </div>

                </div>

                <div class="content_b">

                    <div id="footer">

                        <jdoc:include type="modules" name="debug" />

                        <?php $sg ''; include "templates.php"?>

                        <a href="http://validator.w3.org/check/referer">valid xhtml</a>

                        <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">valid css</a>

                    </div>

                </div>

            </div>                

                    

        </div>

    </body>

    </html>
    Ostanio edytowane przez alex88 : 08-09-2010 17:57

  8. #7
    Wiarus Robster awatar
    Dołączył
    30-01-2010
    Skąd
    Częstochowa
    Wpisy
    2 136
    Punkty
    135

    Domyślny

    @alex88 aby prosić o pomoc musisz wykazać chodź odrobinę dobrej woli, tzn. przeczytać regulamin i nauczyć się korzystać z narzędzi dostępnych na tym forum, a pozwalających redagować treści które chcesz tutaj zamieszczać.
    Nic co jest warte posiadania nie przychodzi łatwo.
    http://robertmatuszewski.pl

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    sory ale wkurzony jestem przez tą beznadziejną przeglądarkę. Wiecznie coś nie tak z nią. Potrzebuję szybkiej porady co nie tak jest w kodzie templatki że się źle otwiera.

  10. #9
    Bywalec EkleErs awatar
    Dołączył
    01-09-2010
    Skąd
    wawa
    Wpisy
    231
    Punkty
    45

    Domyślny

    a moze to nie jej wina daj najlepiej link do strony

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    20-01-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    peryt.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z wyswietlaniem strony w Internet Explorer
    przez Jacdud na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-12-2009, 00:45
  2. MT_ILine problem z Internet Explorer
    przez pardokan na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-12-2009, 09:41
  3. Problem z internet explorer
    przez maniek na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-07-2007, 19:49
  4. Problem z internet explorer
    przez Zdebik na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 31-08-2006, 15:20
  5. Skorka zle sie wyswietla w ff
    przez tom3k na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-03-2006, 16:24

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •