Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Kolejny raz źłe wyświetlanie strony w IE

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2010
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny Kolejny raz źłe wyświetlanie strony w IE

    Jak w temacie, FireFox wyświetla wszystko znakomicie, a że korzystam tylko z tej przeglądarki dopiero ktoś inny powiadomił mnie, że stronka coś się rozjechała... Właściwie wszystkie szablony jakie mam zainstalowane tak samo się rozdziewiczają, zazwyczaj w FF stronka jest wyśrodkowana a w IE prawie zawsze jest po lewej no i wszystko rozjechane.

    Co możecie mi poradzić?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec krzychoooo awatar
    Dołączył
    11-02-2009
    Wpisy
    115
    Punkty
    16

    Domyślny

    Zacznij od CSS. tam często piszą co działa w IE a co nie.
    Zrób sobie w zwykłym html kilka DIV z kolorowym border i poeksperymentuj z różnymi parametrami : position; float; margin; padding;..... i zobaczysz różnicę. Spisuj je i stosuj.
    Pozdrawiam

  4. #3
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

  5. #4
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 461
    Punkty
    241

    Domyślny

    IE 6 czy IE 8 lub IE 9 beta ??? wbrew temu że to nadal IE różnice są olbrzymie.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  6. #5
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    w tym przypadku i te różnice nie robią żadnej różnicy, bo wersje ie, to tylko jedna z informacji, którą nelik1987 mógłby się podzielić

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2010
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Chodzi dokładnie o IE8 bo taki mam akurat zainstalowany, podam jeszcze adres strony www.mikrokontrolery.org można samemu zobaczyć co się dzieje

  8. #7
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    a co skrypcik robi przed deklaracją doctype, przed head? trzeba się zabrać za porządki

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2010
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    hmmm może troszkę jasniej nie jestem biegły jeszcze w joomli bo dopiero co postawiłem moją stronkę i cały czas się uczę

  10. #9
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    nie wiem co polecić; książkę, kurs, metodę prób i błędów + książka lub kurs?
    Ostanio edytowane przez a_m : 22-09-2010 23:26

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    22-09-2010
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dobra udało mi się tą metodą prób i błędów to usunąć problemem był wpis dotyczący google analytics. Usunąłem go i wszystko jest ok ale jak teraz zrobić żeby statystyki mi działały

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pozycjonowanie - po raz kolejny
    przez slavvek na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post/autor: 29-03-2010, 01:01
  2. Wyświetlanie stron - raz działa raz nie
    przez uana na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-10-2008, 10:56
  3. Wyświetlanie - ale tylko raz
    przez pubrel na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-06-2008, 05:37
  4. Logoanie do PA po raz kolejny.
    przez chrzanek na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-02-2008, 21:34
  5. Po raz kolejny
    przez fojucik na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-10-2006, 11:51

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •