Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: blad 500 :(

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-01-2007
    Wpisy
    55
    Punkty
    10

    Domyślny blad 500 :(

    kliknalem w ustawieniach pomostu miedzy joomla a SMF, zeby zmienil prawa do kilku plikow i od tej pory mam blad 500. Co jest? Mam na tym samym serwie drugą domene i ona normalnie działa.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus dkint awatar
    Dołączył
    12-02-2006
    Skąd
    Zamość
    Wpisy
    1 123
    Punkty
    51

    Domyślny

    Witam

    "co jest?" - Nie klika się jak się nie wie co te zmiany zrobią, to że dRUga domena działa to znaczy tylko tyle, że z jej plikami nic nie robiłeś ... ogólnie zaloguj się do ftp i sprawdź czy katalogi mają chmod 755 a pliki 644 (dla większości przypadków tak powinno być), sprawdź też czy ten twój pomost nie ma opcji w drugą stronę ...

    pozdrawiam
    Krzysiek
    Wirtualne Roztocze ... - zapraszam wszystkich miłośników Roztocza.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-01-2007
    Wpisy
    55
    Punkty
    10

    Domyślny

    no tak juz to ogarnąłem. ale pomost smf musi edytowac plik index.php, a jak daje prawa do zapisu to mam blad 500.

  5. #4
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 614
    Punkty
    194

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez hawli Zobacz wiadomość
    no tak juz to ogarnąłem. ale pomost smf musi edytowac plik index.php, a jak daje prawa do zapisu to mam blad 500.
    Zobacz co dodaje i ręcznie dodaj ;)
    Lub przetestuj na localu
    A ten pomost to jest zgodny z wersją J a SMF ;>
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-01-2007
    Wpisy
    55
    Punkty
    10

    Domyślny

    tak, jest zgodny
    no wlasnie myslalem o tym i probowalem sprawdzic co zmienia, ale przyznam ze mi to nie wyszlo bo nie bardzo wiem gdzie szukac...

  7. #6
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 614
    Punkty
    194

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez hawli Zobacz wiadomość
    tak, jest zgodny
    no wlasnie myslalem o tym i probowalem sprawdzic co zmienia, ale przyznam ze mi to nie wyszlo bo nie bardzo wiem gdzie szukac...
    To powtórzę na localu odtwórz sobie warunki i zintegruj ;)
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  8. #7
    Przeglądacz zborek awatar
    Dołączył
    25-06-2008
    Skąd
    Świdnik
    Wpisy
    49
    Punkty
    10

    Domyślny

    Sprawdź też warunki w pliku .htaccess, czasem zdarza się że niektóre wpisy się dublują i serwer nie odpowiada.
    Przez ftp zmień obecny ".htaccess" na "plik.htaccess" a 'uruchom' oryginalny z instalacji Joomla - zmień htaccess.txt na .htaccess

    Jeżeli strona ruszy - to wiesz już gdzie szukać dalej : )

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-01-2007
    Wpisy
    55
    Punkty
    10

    Domyślny

    No nie ruszyła niestety po zmianie .htaccess . A locala nie mam..

  10. #9
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 614
    Punkty
    194

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez hawli Zobacz wiadomość
    No nie ruszyła niestety po zmianie .htaccess . A locala nie mam..
    To sobie postaw ;> MovAmpa Kebabem (czyt. Akeeba) zrób kopie i wgraj sobie na localu po testuj itp to nic nie kosztuje a ułatwi Ci nie raz życie ;)

    Pozdrawiam tyle ode mnie w tym temacie
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    11-01-2007
    Wpisy
    55
    Punkty
    10

    Domyślny

    ok, tak zrobie. ale pozwól, że spytam jeszcze gdzie znajda mov'AMPa z joomla 1.0.x?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Bład 500
    przez Hirons na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 21-01-2010, 03:34
  2. feed gator, blad 500
    przez kizug na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 02-04-2009, 02:24
  3. Error 500, blad w .htaccess
    przez hawli na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 03-03-2009, 23:21
  4. Bład 500
    przez stasio na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-11-2008, 14:13
  5. błąd 500
    przez skupu na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-03-2007, 01:41

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •