Phoca Maps - polski pakiet jezykowy
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Phoca Maps - polski pakiet jezykowy

  1. #1
    Bywalec tomeekm awatar
    Dołączył
    01-11-2010
    Wpisy
    309
    Punkty
    56

    Phoca Maps - polski pakiet jezykowy

    Witam wszystkich serdecznie!!
    W ostatnim czasie przetłumaczyłem Phoca Maps (ok 90%). W praktycznym użytkowaniu wg mnie wystarcza. Jeżeli ktoś chce może nanieść ewentualne poprawki jak również dokończyć tłumaczenie.
    Pzdr

    Edit
    pliki tłumaczone z wersji com_phocamaps 1.1.1
    Załączone pliki Załączone pliki
    Ostanio edytowane przez tomeekm : 18-11-2010 17:35

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-06-2009
    Wpisy
    17
    Punkty
    11

    Domyślny

    Serdeczne dzięki

  4. #3

    Domyślny

    ostatnio na szybkości wykonałem tłumaczenie dla Phoca Maps plugin.
    info na blogu Phoca Maps - komponent wyświetlający Google Maps dla Joomla
    == Beware, The Funk Is Everywhere ==

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-07-2011
    Wpisy
    30
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, zadam lamerskie pytanie... ale jak zmienić język..? wrzuciłem te pliki na serwer: /public_html/sklep/language/pl-PL no i dalej...??

    pozdrawiam

  6. #5

    Domyślny

    zasadniczo to działa tak, że ustawiony domyślny język w panelu admina (czyli dla większości z nas - Język polski) powoduje ładowanie dla wszelkich komponentów/modułów/dodatków danych plików językowych. z katalogu /language.
    tak więc sprawdź jaki masz ustawiony domyślny język (rozszerzenia -> języki) oraz dla user'ów (witryna -> użytkownicy).

    rzuć jeszcze kontrolnie okiem na ustawieniach komponentu/plugin'a - nie pamiętam czy tam też nie było takiego ustawienia jak wybór języka.
    == Beware, The Funk Is Everywhere ==

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-07-2011
    Wpisy
    30
    Punkty
    10

    Domyślny

    wiem wiem, już sprawdzałem wszystkie ustawienia ale nadal nic... :/ w samem dodatku nie widzę takiej opcji...

    jest jeszcze możliwość podmiany zawartości pliku z ang na pl, ale nie o to chodzi przecież.. chociaż ostatecznie to kto wie

    EDIT // w dodatkach mam Phoca Maps Plugin - który jest wyłączony ale tam i tak nie ma żadnej opcji odnośnie języka.
    Ostanio edytowane przez panda86 : 31-08-2011 20:32

  8. #7

    Domyślny

    coś mi świta, że też miałem tę samą zagwozdkę i sprawdziłem na jednym z ostatnich projektów Joomla, gdzie korzystałem z tego komponentu com_phocamaps.

    Otóż nie sprawdziłeś uważnie, bo jest parametr ustawiania języka w konfiguracji konkretnej mapy (komponenty -> Phoca Maps -> Mapy: XXX -> edycja). wpisz tam:
    Kod:
    pl
    i powinno śmigać.
    http://www.isense.pl/kontakt
    == Beware, The Funk Is Everywhere ==

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-07-2011
    Wpisy
    30
    Punkty
    10

    Domyślny

    no wiem, ale próbowałem już wcześniej i nic.. - spróbuje podmienić pliki w oryg. pacze i zainstalować na nowo.. ;) jak się nie uda to będę kombinował jeszcze z podmianą samych zawartości plików

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-04-2008
    Wpisy
    31
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, stary temat ale nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Pal sześć ze spolszczeniem można się domyśleć ale gdzie zmienić aby pod mapą nie wyświetlało się wyszukiwanie trasy po angielsku tylko po polsku tzn. From Address i Get Route. Google i inne nie pomogły. Przekopanie plików języka też. Pozdrawiam

  11. #10

    Domyślny

    Bardzo prosto

    W ustawieniach mapy:
    Map Language wpisujesz pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Phoca Maps - domyślnie rozwinięty opis znacznika
    przez BenLomax na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-11-2009, 14:19
  2. phoca polski jezyk
    przez nodan na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-10-2009, 10:37
  3. polski jezyk do phoca gallery 2
    przez raper_21 na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post/autor: 14-11-2008, 20:18
  4. Jak zainstalowac Polski pakiet jezykowy dla SOBI2
    przez marson na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-03-2007, 18:06
  5. Joomla PE i PonyGalllery - plik jezykowy
    przez Nicram na forum Joomla Power Edition
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 02-04-2006, 16:06

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •