jak to zrobić mapa z przedstawicielami - Strona 3
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 65

Temat: jak to zrobić mapa z przedstawicielami

  1. #21
    Bywalec
    Dołączył
    30-12-2010
    Wpisy
    186
    Punkty
    11

    Domyślny

    Świetna sprawa ten dodatek. Niestety u mnie w systemie Joomla 2.5.4 na stronie nie wyświetla się nic oprócz punktowej listy z nazwami województw i komunikatu: "Notice: Undefined variable: js inD:\Programy\xampp\htdocs\test25\modules\mod_cssmap _poland\mod_cssmap_poland.php on line 161". Co może być nie tak?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Nowicjusz Winston_Wolf awatar
    Dołączył
    06-01-2010
    Skąd
    Nowy Sącz | localhost
    Wpisy
    23
    Punkty
    21

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez pawinf Zobacz wiadomość
    "Notice: Undefined variable: js inD:\Programy\xampp\htdocs\test25\modules\mod_cssm ap _poland\mod_cssmap_poland.php on line 161". Co może być nie tak?
    Jak w błędzie. Zdefiniuj zmienną js lub usuń kropkę ( . ) sprzed znaku równości w linii 161. pliku mod_cssmap_poland.php :

    Kod PHP:
    $js"\n jQuery(document).ready(function(){\n"

  4. #23
    Bywalec
    Dołączył
    30-12-2010
    Wpisy
    186
    Punkty
    11

    Domyślny

    dzięki za odpowiedź.

    Mam też pytanie: czy ten dodatek istnieje w wersji dla Joomli 1.5?

  5. #24
    Nowicjusz Winston_Wolf awatar
    Dołączył
    06-01-2010
    Skąd
    Nowy Sącz | localhost
    Wpisy
    23
    Punkty
    21

    Domyślny

    Z Joomla jest tak, że nigdy nie wiadomo co, jak i w której wersji będzie działać. Z tego co wiem mój moduł działa w 2.5, ale nigdy nie zagłębiałem się w ten temat.

  6. #25
    Debiutant
    Dołączył
    26-01-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po zainstalowaniu dodatku wyświetla tylko wykropkowane nazwy województw. Żadne opcje nie działają w Opcjach podstawowych modułu (zmiany nie są widoczne na stronie). Posiadam joomle 2.5.8

    Link do strony http://salesystem.pl/index.php?optio...107&Itemid=482

    Nie wyświetla błędu jak powyższego kolegi. Usunięcie kropki nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł?

  7. #26
    Nowicjusz Winston_Wolf awatar
    Dołączył
    06-01-2010
    Skąd
    Nowy Sącz | localhost
    Wpisy
    23
    Punkty
    21

    Domyślny

    Na pierwszy rzut oka może występować konflikt z dwiema różnymi wersjami jQuery, z czego jedna (1.5 dodana jako ostatnia) nie działa z mapą. Dodana jest przez mod_ppc_simple_spotlight

    Druga rzecz wywalana przez konsolę to niewłaściwe użycie meta viewport. W content zamiast średnika powinien być przecinek, a kod wyglądać tak:
    Kod HTML:
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />

  8. #27
    Debiutant
    Dołączył
    26-01-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    1 rzecz: Usunąć plik jquery-1.5.min.js z folderu js? Czy zmienić to w kodzie?

    2 rzecz: Proszę o dokładniejsze instrukcje gdzie mogę znaleźć te pliki.

  9. #28
    Debiutant
    Dołączył
    05-03-2012
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, poszukuję bardzo takiego modułu klikalnej mapki województw gdzie można to zintegrować z Sobi 2. Bardzo proszę o odpowiedź czy taki moduł ktoś posiada kompatybilny z wersją Joomli 1,5???

    - - - Updated - - -

    Jeśli jest z tym więcej roboty
    Winston_Wolf to jestem w stanie zapłacić Ci za przeróbkę tego modułu? proszę tylko o odpowiedź jak najszybciej

  10. #29
    Debiutant
    Dołączył
    19-02-2014
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, a czy jest możliwość abym po kliknięciu danego regionu zostało zastosowane hiperłącze do danego adresu? a dokadnie rzecz biorąc chce to połączyć tak aby wyświetlić aiContactSafe mam to jako moduł
    Ostanio edytowane przez zamorek : 23-02-2014 20:19

  11. #30
    Nowicjusz
    Dołączył
    24-12-2006
    Wpisy
    23
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez gkamil87 Zobacz wiadomość
    Po zainstalowaniu dodatku wyświetla tylko wykropkowane nazwy województw. Żadne opcje nie działają w Opcjach podstawowych modułu (zmiany nie są widoczne na stronie). Posiadam joomle 2.5.8

    Link do strony http://salesystem.pl/index.php?optio...107&Itemid=482

    Nie wyświetla błędu jak powyższego kolegi. Usunięcie kropki nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł?
    No i udało Ci się rozwiązać ten problem? Bo mam dokładnie tak samo na wersji 2.5.4.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. pomóżnie mi zrobić Mapę strony
    przez sq4hrt na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 04-07-2009, 08:58
  2. Jak zamieścić mapę z google do joomla 1.5
    przez webi na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 24-01-2009, 17:54
  3. Jak wstawić mapę z google do joomli ?
    przez webi na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-01-2009, 18:49
  4. Jak storzyć katalog firm z mapą Polski?
    przez luqi na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 07-08-2007, 14:51
  5. Jak stworzyć mapę dealerów
    przez klimasr na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-03-2007, 23:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •