Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Problem - Certyfikat witryny sieci Web został wystawiony dla adresu innej witryny.

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-12-2010
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny Problem - Certyfikat witryny sieci Web został wystawiony dla adresu innej witryny.

    Witam, mam problem z certyfikatami. Posiadam serwer a na którym są postawione dwie strony internetowe. Jedna strona internetowa normalnie a druga zagnieżdżona w katalog gdzie mam zainstalowaną Joomle z jakimś szablonem.
    Podczas logowania do strony jako autor, redaktor itp wyskakuje poniższy komunikat odnośnie certyfikatów:



    O co biega? Jak rozwiązać ten problem?

    Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web


    Certyfikat zabezpieczeń przedstawiony przez tę witrynę sieci Web został wystawiony dla adresu innej witryny.
    Problemy z certyfikatem zabezpieczeń mogą wskazywać na próbę oszukania Cię lub przechwycenia danych, które wysyłasz do serwera.
    Zaleca się zamknięcie tej strony sieci Web i przerwanie przeglądania tej witryny sieci Web.
    Kliknij tutaj, aby zamknąć tę stronę sieci Web.
    Kontynuuj przeglądanie tej witryny sieci Web (niezalecane).
    Więcej informacji

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec MagicWawa awatar
    Dołączył
    03-06-2009
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    164
    Punkty
    46

    Domyślny

    Łatwiej będzie jak podasz adres, ale w tym komunikacie chodzi o to, że próbujesz wejść na stronę https://, dla której certyfikat został wystawiony na domenę hostingodawcy (zapewne), a Ty nie masz certyfikatu ssl dla swojej domeny, więc nie wchodź przez https tylko przez http.
    Miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle...
    Nie dziękuj... Kliknij uśmiechniętą mordę

    :confused: Nie martw się, wszystko dasz radę zrobić, bo Joomla! polega na... Czytać Czytać Czytać i rozumieć, co jest napisane. Reszta jest prosta...

  4. #3
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    5 229
    Punkty
    139

    Domyślny

    Wyłącz szyfrowanie SSL na swojej stronie.
    Webdeveloper do usług ;)

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    12-12-2010
    Wpisy
    41
    Punkty
    10

    Domyślny

    Strona to www.nowa.rokor1.pl strona jest postawiona na serwerze firmy nazwa.pl...

    Znalazłem na tym forum podobny problem ale nie wiem czy problem dotyczy tego samego problemu jak u mnie bo ja mam na jednym serwerze dwie strony postawione.

    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...5d-certyfikatu

    a to niby rozwiązanie ale nie za bardzo wiem o co biegaw tym opisie i gdzie tego suzkac.

    Nie grzebać w ustawieniach SSL - oryginalnie są ustawione dla serwera dostawcy.
    W moim przypadku https://user.nazwa.pl - gdy zmieniłem to na https://mojadomena.pl - zaczął się wyżej opisany problem.
    Czyli nie grzebać.

  6. #5
    Bywalec TLo awatar
    Dołączył
    15-02-2009
    Skąd
    Krosno
    Wpisy
    368
    Punkty
    42

    Domyślny

    Podejrzewam, że w zapleczu - Konfiguracja -> Serwer - Wymuś SSL masz ustawione na Zaplecze lub Witrynę. Ustaw Brak i powinno być OK
    Pozdrawiam
    TLo

Podobne tematy

  1. kopiowanie innej witryny lub jej tekstu
    przez vebik na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 24-09-2009, 19:03
  2. Zmiana adresu URL witryny
    przez danio_d na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 15-01-2009, 02:33
  3. Kopiowanie bazy danych sklepu do innej witryny
    przez Talyn na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-11-2008, 11:29
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-09-2008, 18:25
  5. Zmiana adresu w przypadku kilku domen jednej witryny
    przez Michciu_B na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 29-05-2008, 12:16

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •