Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: brak napisu czytaj wiecej

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    10-07-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Question brak napisu czytaj wiecej

    Witam

    Mam ostatnie(mam nadzieje) 2 problemy zwiazane z joomla...
    moja strona to : szachy-portal.pl

    problem nr 1

    Mimo iż daje w alternative text : czytaj więcej to niestety nic się nie dzieje, nie powoduje to żadnej zmiany ;) Co w takim wypadku mam zrobić?

    problem nr 2

    W IE artykuły się sypią, tak jakby nie miały ustawionej osobnej kolumny/floatu. Nie wiem o co chodzi?



    Sorry że może w nieodpowiednim dziale ale jak widać dopiero raczkuje w joomle

    Z góry thx za odp

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    6 503
    Punkty
    457

    Domyślny

    Cześć,

    Jest read more...

    IE 8 jest ok...
    Ostanio edytowane przez Bazyl : 28-12-2010 20:59

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    10-07-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    czyli w starych wersjach IE coś się sypie ;) dzięki że sprawdziłeś...

    read more jest a w właśnie tego tekstu być nie powinno... gdzie zmienić?

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    6 503
    Punkty
    457

    Domyślny

    Zainstalowałeś język polski?
    Nic nie trzeba zmieniać.

  6. #5
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 023
    Punkty
    281

    Domyślny

    Zainstalowałeś język polski?
    Nic nie trzeba zmieniać.
    cześć @bazyl
    @maniaq19 - a może szablon ma swój plik językowy i w nim BLE BLE=Read more… - co to za szablon? a sprawę złego wyświetlania w IE - napisz w jakim IE - opisz w nowym temacie
    Ostanio edytowane przez a_m : 28-12-2010 22:32

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    10-07-2010
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    nie zainstalowałem języka polskiego ;) w alternative text daje czytaj wiecej i nie pojawia się ;)
    joomla to coś takiego: Joomla_1.5.1-Stable-Full_Package
    z zaintalowanymi danymi przykładowymi ;)



    Co do IE to dobrze że w większości się dobrze wyświetla, później zrobię temat jak będzie to przeszkadzało...

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-06-2008
    Wpisy
    58
    Punkty
    10

    Domyślny

    a ja mam trochę inne pytanie. Gdzie mogę zmienić link"czytaj całośc" na jakiś obrazek. tzn żeby zamiast właśnie tego linka "czytaj całość" pokazywał się dany obrazek?

Podobne tematy

  1. czytaj wiecej
    przez stirlic na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 07-08-2009, 10:18
  2. Read more/ Czytaj wiecej
    przez Michalo1994 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 21-06-2009, 19:21
  3. Zmienienie pozycji czytaj wiecej
    przez joomlik na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 09-12-2008, 15:57
  4. artykul i czytaj wiecej...
    przez Hamster21 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 08-10-2006, 18:23
  5. komentarze i czytaj wiecej
    przez grzesta na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-04-2006, 02:26

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •