mam problem z modułem aiContactSafe
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 30

Temat: mam problem z modułem aiContactSafe

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    17-01-2011
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny mam problem z modułem aiContactSafe

    mam zrobiony formularz w nim, i podpięty pod zakładkę kontakt, ale się w tym miejscu gdzie powinien się wyświetlać formularz są trzy kropki... co należy zrobić... aby wyświetlał się formularz który już jest skonfigurowany.... pomocy...

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 177
    Punkty
    380

    Domyślny

    Witam,
    z modułem? Podpięty pod zakładkę kontakt?
    Trochę to brzmi zagadkowo. Podaj adres strony (miejsce z formularzem)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    17-01-2011
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    adress strony www.kartex.białystok.pl moduł pod pięty pod zakładkę kontakt, po adresach powinien się wyświetlać formularz kontaktowy a są trzy kropki...

  5. #4
    Wyjadacz ekumi awatar
    Dołączył
    10-11-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    514
    Punkty
    48

    Domyślny

    Na swojej stronie rozwiązałem ten problem w ten sposób, że element menu "Kontakt" utworzyłem, jako kierujący bezpośrednio do formularza (Wybierz typ pozycji menu=>aiContactSafe=>Wiadomość=>Contact Form i w ustawieniach menu wybrałem potrzebny profil). Natomiast nie udało mi się jeszcze ustalić, dlaczego wstawienie do artykułu kodu, który powinien spowodować wyświetlenie w nim formularza skutkuje się wyświetleniem trzech kropek. Gdyby ktoś znał rozwiązanie to chętnie się oświecę.

  6. #5

  7. #6
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    Natomiast nie udało mi się jeszcze ustalić, dlaczego wstawienie do artykułu kodu, który powinien spowodować wyświetlenie w nim formularza skutkuje się wyświetleniem trzech kropek.
    hmm..
    @ekumi
    np. brak odpowiedniego dodatku?
    1. Podaj kod który wstawiasz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  8. #7
    Wyjadacz ekumi awatar
    Dołączył
    10-11-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    514
    Punkty
    48

    Domyślny

    Kod jest taki
    {aicontactsafeform pf=1}
    a dodatki z tego co wiem, to zainstalowane i opublikowane są wszystkie potrzebne.

  9. #8
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 177
    Punkty
    380

    Domyślny

    Ja podejrzewam konflikt javascriptów. Formularz w artykułach (plugin) jest wywoływany z użyciem js, a tu jest mowa o zakładkach (tez js)

  10. #9
    Wyjadacz ekumi awatar
    Dołączył
    10-11-2008
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    514
    Punkty
    48

    Domyślny

    Dzięki za info. Najgorsze jest to, że na innej stronie ten komponent działa bez zarzutu. Chyba czeka mnie mozolna praca kolejnego wyłączania dodatków w celu sprawdzenia, który powoduje ten konflikt. Jeżeli dowiem się o co kaman - z pewnością dam znać.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    17-01-2011
    Wpisy
    8
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez ekumi Zobacz wiadomość
    Dzięki za info. Najgorsze jest to, że na innej stronie ten komponent działa bez zarzutu. Chyba czeka mnie mozolna praca kolejnego wyłączania dodatków w celu sprawdzenia, który powoduje ten konflikt. Jeżeli dowiem się o co kaman - z pewnością dam znać.
    mam to samo, że komponent podpięty do zakładki, w menu, działa i się wyświetla, ale jak go podepnę przez moduł i wstawię do artykułu to się wyświetlają się trzy kropki... :/

    ---------- Post dodany o 19:08 ---------- Poprzedni post był o 19:06 ----------

    Cytat Wysłane przez jolaass Zobacz wiadomość
    @kimosek - nie ma takiej strony!
    przepraszam zły podałem adres.. jest taki: http://www.kartex.bialystok.pl/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Mam problem z modułami przy SEF
    przez arqs na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 24-01-2011, 14:37
  2. moduł aiContactSafe - problem z generowaniem wiadomosci
    przez wkiler na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-07-2010, 19:19
  3. moduł aicontactsafe - problem z generowaniem wiadomosci
    przez wkiler na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-07-2010, 19:14
  4. moduł aicontactsafe
    przez headu na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 27-01-2010, 11:56
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-03-2009, 10:54

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •