Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 30 z 30

Temat: mam problem z modułem aiContactSafe

  1. #21
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-12-2008
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    ekumi podał rozwiązanie - ja miałem konflikt z kodem zaszytym bezpośrednio w index.php w szablonie
    nie wyświetlało mi zupełnie formularza
    po pierwszym odwołaniu się do pliku javascript .js należy dodać

    Kod:
    <script type=”text/javascript”>var $j = jQuery.noConflict();</script>
    a każdy znak $ w kodzie, który się dalej pojawia, zamienić na jQuery

    jestem laik-iem jeszcze i trochę mi zajęło aż wpisałem w odpowiednie miejsce
    djnypel czapi86 wojciech_p
    jeśli miałbym spróbować pomóc musiałbym zobaczyć plik index.php a konkretnie jego sekcję head

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Debiutant
    Dołączył
    22-02-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Poniżej kod:
    <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/jquery.nivo.slider.js"></script>
    <script type="text/javascript">var sliderVars = new Array();<? foreach($sliderVars as $k=>$v){ ?>sliderVars['<?=$k?>']=<?=($v==='true'||$v==='false')?$v:'\''.$v.'\''?>; <? } ?></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/template.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/nivo-slider.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/<?php echo $this->params->get('colorVariation'); ?>.css" type="text/css" />

  4. #23
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-12-2008
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    spróbuj z takim kodem:
    Kod:
    <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
    <script type="text/javascript">var $j = jQuery.noConflict();</script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/jquery.nivo.slider.js"></script>
    <script type="text/javascript">var sliderVars = new Array();<? foreach(jQuerysliderVars as jQueryk=>jQueryv){ ?>sliderVars['<?=jQueryk?>']=<?=(jQueryv==='true'||jQueryv==='false')?jQueryv:'\''.jQueryv.'\''?>; <? } ?></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/js/template.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/nivo-slider.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template ?>/css/<?php echo $this->params->get('colorVariation'); ?>.css" type="text/css" />

  5. #24
    Debiutant
    Dołączył
    22-02-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Niestety nie pomogło. Wysypuje się cała strona. Pojawia się komunikat błąd serwera ;-(

  6. #25
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-12-2008
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    niestety więcej nie dam rady pomóc - jestem za słaby w te klocki
    jeśli poniższe nie pomoże to z mojej strony finito
    Kod:
    <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
    <script type="text/javascript">var $j = jQuery.noConflict();</script> <script type="text/javascript" src="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/<?php echo jQuerythis->template ?>/js/jquery.nivo.slider.js"></script>
    <script type="text/javascript">var sliderVars = new Array();<? foreach(jQuerysliderVars as jQueryk=>jQueryv){ ?>sliderVars['<?=jQueryk?>']=<?=(jQueryv==='true'||jQueryv==='false')?jQueryv:'\''.jQueryv.'\''?>; <? } ?></script>
    <script type="text/javascript" src="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/<?php echo jQuerythis->template ?>/js/template.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/system/css/system.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/system/css/general.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/<?php echo jQuerythis->template ?>/css/nivo-slider.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/<?php echo jQuerythis->template ?>/css/template.css" type="text/css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo jQuerythis->baseurl ?>/templates/<?php echo jQuerythis->template ?>/css/<?php echo jQuerythis->params->get('colorVariation'); ?>.css" type="text/css" />
    Ostanio edytowane przez joomiko : 12-09-2012 17:45

  7. #26
    Debiutant
    Dołączył
    22-02-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ja również raczej raczkuje ...
    Generalnie przy załadowaniu powyższego kodu wyświetla się tylko strona głowna. Natomiast podstrony się juz nie wyświetlają.
    Pozstaje poczekać ... może ktoś będzie miał podobny problem i wypowie sie na forum...

  8. #27
    Debiutant
    Dołączył
    14-06-2012
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    JA także mam problem z aicontactsafe. noConflict pomaga połowicznie - tzn działa aicontactsafe, ale za to 'staje dęba' slider na stronie głównej po dodaniu
    Kod:
    <script type="text/javascript">var $j = jQuery.noConflict();</script>
    .
    Link do strony xxxxxxxxxxxxxxx . Gdyby ktoś mógł pomóc, bo nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić...

  9. #28
    Nowicjusz
    Dołączył
    04-12-2008
    Wpisy
    14
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pewnie wiadomość Cię nie ucieszy, ale jest dobra
    u mnie slider działa także

  10. #29
    Debiutant
    Dołączył
    14-06-2012
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bo, jak zapewne zauważyłeś w kodzie, ta linijka była zakomentowana - banner dzialał, natomiast aicontact na stronie Pisma procesowe leżał. W chwili obecnej linijka jest odkomentowana i sytuacja jest odwrotna - slider stoi, a ai na pismach hula. Ma ktoś na to jakiś pomysł?

  11. #30
    Debiutant
    Dołączył
    14-06-2012
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problem już rozwiązałem.
    BTW: szkoda, że nie można edytować własnych wpisów, tak musiałem tworzyć osobny post zamiast edytować poprzedni.
    Jeżeli można to proszę o edycję poprzedniego z informacją o tym, że problem został rozwiązany we własnym zakresie. I proszę o usunięcie adresu www strony z posta #27.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Mam problem z modułami przy SEF
    przez arqs na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 24-01-2011, 14:37
  2. moduł aiContactSafe - problem z generowaniem wiadomosci
    przez wkiler na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-07-2010, 19:19
  3. moduł aicontactsafe - problem z generowaniem wiadomosci
    przez wkiler na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 14-07-2010, 19:14
  4. moduł aicontactsafe
    przez headu na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 27-01-2010, 11:56
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-03-2009, 10:54

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •