Jak wyłączyć pewny element: Articles - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 29 z 29

Temat: Jak wyłączyć pewny element: Articles

  1. #21
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-06-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    10

    Domyślny element Artykuł

    Mam ten sam problem. Pojawia sie zawsze jak daje odnosnik z artykułu do innego artykulu. W joomla 1.5 nie bylo takiego problemu.

    ---------- Post dodany o 11:49 ---------- Poprzedni post był o 07:07 ----------

    Przegapilem rozwiazanie. Jola napisała aby zmnienic plik components/com-content/views/article/tmpl/default.php w linii 20
    Działa. Dzieki i pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2008
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przegapilem rozwiazanie. Jola napisała aby zmnienic plik components/com-content/views/article/tmpl/default.php w linii 20
    Działa. Dzieki i pozdrawiam
    Ja tak jak pisałem sprawdzałem to rozwiązanie i u mnie nie działa. Popróbuje dziś i jak dam radę to opiszę rozwiązanie, a na wszelki wypadek i tak nadal proszę o pomoc.

  4. #23
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 192
    Punkty
    382

    Domyślny

    Witam,
    @bobrza - używasz dodatku, który ingeruje w sposób wyświetlania artykułu. Ktoś musiałby go zainstalować i sprawdzić.
    Poza tym przyczyną może być zastosowanie nadpisywanie szablonem (o czym wspominałam wcześniej) - jeśli tak - modyfikację należy wprowadzić w pliku: templates/twoj_szablon/html/com_content/article/default.php

  5. #24
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2008
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny Napiszę rozwiązanie, bo znowu szukałem, a już kiedyś to zrobiłem :)

    Co by było dla potomnych.
    Szablon tworzony za pomocą artisteera stąd rebus.

    W szablonach artisteera to i podobne rozwiązania znaleźć można tu:
    templates/TWOJSZABLON/functions.php

    $this->showPageHeading = $this->_componentParams->def('show_page_heading', 1);

    Jedynkę zamieniamy na zero i zrobione.

    Napis artykuły wyświetlał się tylko w wyskakującym okienku, a nie na stronach. Jeśli wyświetlał się na stronach to rozwiązanie można zrobić prawdopodobnie z zaplecza joomli.

    Słowa kluczowe: joomla 1.6, 1.7, napis artykuły, articles, artisteer, squeeze page, siteentry

  6. #25
    Wiarus Jdwind awatar
    Dołączył
    21-08-2007
    Skąd
    Stalowa Wola
    Wpisy
    1 692
    Punkty
    132

    Domyślny

    Dla tych, którzy jeszcze tego nie wiedzieli - od wersji 2.5.4 można to wyłączyć w opcjach:
    Menu -> Projektant Menu -> Opcje - > pokazuj nagłówek strony = Nie.
    wiki.joomla.pl - odpowiedzi na Twoje pytania!
    >> MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ << - dokonaj dowolnej (min. 50zł) wpłaty na rzecz PCJ i skontaktuj się ze mną w celu odebrania gratulacji!

  7. #26
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam, czy ktoś uporał się już z tym problemem w joomla 2.5 i szablonem w artisteerze? nie daje mi to spokoju od kilku dni i nie bardzo wiem co z tym zrobić.

  8. #27
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    witam proszę o pomoc w usunięciu nagłówka"Articles" - joomla 2.5.8 + artisteer. artykuł jest podpięty za pomocą linka do galerii frontowej. adres:
    http://www.meedo.pl/meedo.pl/index.p.../3-lonneberget
    pozdrawiam

  9. #28
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2010
    Wpisy
    4
    Punkty
    10

    Domyślny

    Znalazłem rozwiązanie problemu. Zostawiam dla potomności
    I have a workaround about this. You have to go to the general file of your language.
    example: /language/fr-FR/fr-FR.ini or /language/en-GB/en-GB.ini

    find the line JGLOBAL_ARTICLES="Articles"

    replace by

    JGLOBAL_ARTICLES=""

    and the word Articles at the top of the article is went out.
    Hope that it help and don't cause any problems.

  10. #29
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-07-2010
    Wpisy
    59
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,
    miałem podobny problem.

    U mnie było tak, że miałem napis na górze Artykuły. I żadna metoda nie pomagała.
    Ale było tak, że gdy artykuł był podpięty pod pozycję menu to tego nie miał napisu.

    Postanowiłem jeszcze sprawdzić, bo mam ustawione krótkie adresy.
    I okazało się, że dla tych art. gdzie było na górze napisane Artykuły to był adres brzydki typu:

    Kod:
    index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=26
    Ponieważ stworzyłem te art. i nie dałem ich pod pozycję menu tylko jako linki w tekście i nie zwracałem na to uwagi bo wziąłem linki z ID.

    Zmieniłem link na link przyjazny i problem zniknął. Nie wiem dlaczego tak jest, ale u mnie to działa.

    Zamiast
    Kod:
    [...] index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=26
    mam to:
    Kod:
    [...] aktualnosci-kat-art/26-wlesie
    i jest ok.

    - - - Updated - - -

    Oczywiście jak wejdę pod ten adres długi to nadal jest napis Artykuły, i nie ma włączonych modułów i nie wiem gdzie mogę to włączyć bo pod krótkim linkiem te moduły są włączone. Np. kalendarz czy menu boczne.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-12-2009, 20:30
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-08-2009, 13:07
  3. Informacja o dostawcy - jak wyłączyć?
    przez norbick na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-02-2007, 21:34
  4. Jak wyłączyć przyciski?
    przez th0mas16 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-01-2007, 21:14
  5. Jak wyłączyć debuger'a ?
    przez kamyk25 na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-07-2006, 16:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •