Jak wyłączyć pewny element: Articles - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 29

Temat: Jak wyłączyć pewny element: Articles

  1. #11
    Bywalec Marylka awatar
    Dołączył
    28-07-2008
    Skąd
    Mikołów
    Wpisy
    106
    Punkty
    11

    Domyślny

    Szablon jest prze zemnie stworzony zainstalowany na czystej Joomli.


    Napisałam też na głównym forum Joomla! http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=615&t=595099

    widać że nie tylko ja mam ten problem.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12

  4. #13
    Bywalec Marylka awatar
    Dołączył
    28-07-2008
    Skąd
    Mikołów
    Wpisy
    106
    Punkty
    11

    Domyślny

    ja wogóle nie mam takiego pliku jak: templates/twoj_szablon/html/com_content/article/default.php

    do czego jest ten /html/com_content/article/default.php

  5. #14
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Napisałam wcześniej - nadpisywanie szablonem.
    Czy do tego artykułu prowadzi bezpośrednio jakaś pozycja menu?

  6. #15
    Bywalec Marylka awatar
    Dołączył
    28-07-2008
    Skąd
    Mikołów
    Wpisy
    106
    Punkty
    11

    Domyślny

    No w górnym menu Zespół, jest artykuł o zespole ludzi a w tym artykule są podlinkowane artykuły o ludziach w zespole czyli imię i nazwisko jest linkiem do artykułu o goścu wktórym to artykuje te ten ARTICLES, wzięty nie wiadomo skąd...

  7. #16
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Spróbuj w pliku components/com-content/views/article/tmpl/default.php w linii 20 jest:
    Kod PHP:
    <?php if ($this->params->get('show_page_heading'1)) : ?>
    zmienić na:
    Kod PHP:
    <?php if ($this->params->get('show_page_heading'0)) : ?>

  8. #17
    Bywalec Marylka awatar
    Dołączył
    28-07-2008
    Skąd
    Mikołów
    Wpisy
    106
    Punkty
    11

    Domyślny

    tu jest też coś takiego w tym pliku: A właśnie ten napis Articles jest w h1 wyświetlany

    Kod:
    <h1>
        <?php echo $this->escape($this->params->get('page_heading')); ?>
    </h1>

  9. #18

  10. #19
    Bywalec Marylka awatar
    Dołączył
    28-07-2008
    Skąd
    Mikołów
    Wpisy
    106
    Punkty
    11

    Domyślny

    jolaass THX :]

  11. #20
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-08-2008
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny też problem z wyświetlaniem napisu Artykuły

    Korzystając z dodatku site entires dla joomla 1.6 od tych ludków:
    http://www.webconstruction.ch/en/ext...teentry16.html
    wyświetla mi napis Artykuły na początku wyskakującego okienka.

    Korzystając z tego dodatku, wybiera się artykuł, który ma pojawiać się w okienku. Brak jest ustawień wyświetlania miejsca skąd artykuł pochodzi. Nawet nie mam takiej kategorii "Artykuły". To po prostu domyślna zakładka w joomli 1.6 na jej zapleczu. Tam są zawsze wszelkie artykuły.

    Chcę to wyłączyć, ale nie wiem jak. Także proszę o pomoc.
    Wszystkie wyświetlania nazw artykułów czy kategorii mam powyłączane.

    Zmieniłem to co marylka w pliku components/com-content/views/article/tmpl/default.php. Wyłączyłem (dałem "0") i nic.
    Dostrzegłem, że u mnie to wyświetla się w h2, więc zmieniłem to:
    <h1> <?php echo $this->escape($this->params->get('page_heading')); ?> </h1>

    na h2, ale też nic.

    Szukałem w plugins/system/siteentry i jego katalogach, ale nic nie widzę.

    Jeśli ktoś ma pomysł to proszę o pomoc w rozkmince.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-12-2009, 20:30
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-08-2009, 12:07
  3. Informacja o dostawcy - jak wyłączyć?
    przez norbick na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-02-2007, 21:34
  4. Jak wyłączyć przyciski?
    przez th0mas16 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-01-2007, 21:14
  5. Jak wyłączyć debuger'a ?
    przez kamyk25 na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-07-2006, 15:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •