problem datsogallery.php on line 282
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: problem datsogallery.php on line 282

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-03-2009
    Skąd
    Kąkolewo k/Leszno
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny problem datsogallery.php on line 282

    Witam,
    W dniu dzisiejszym zauważyłem błąd na stronie, którą prowadzę www.kakolewo.pl
    Błąd objawia się tym, iż nie mogę utworzyć nowej kategorii w Datsogalery i użytkownicy przeglądając zasoby zdjęciowe - nie moga "wejść" w konkretne zdjęcie, ponieważ pojawia się komunikat: "Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/bojek/ftp/kakolewo/components/com_datsogallery/datsogallery.php on line 282"
    Błagam Was o pomoc!

    ---------- Post dodany 11-03-2011 o 07:54 ---------- Poprzedni post był 10-03-2011 o 20:21 ----------

    Czy nikt z Was nie miał takiego problemu?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior PeFik awatar
    Dołączył
    18-02-2007
    Skąd
    Miasto Stu Mostów
    Wpisy
    5 465
    Punkty
    241

    Domyślny

    Datsogallery jest komercyjnym komponentem, zatem ma to wpływ na dwie kwestie:
    a) mogą pomóc ci tylko te osoby które ew. mają ten komponent
    b) ze strony producenta należy ci się wparcie

    ...a której wersji używasz ? najnowszej, poza tym czy aby przez przypadek coś lub ktoś nie uszkodził ci "plików" etc.
    Współautor bloga o systemie Joomla! -> blog.elimu.pl < oraz kilku książek i artykułów o tym CMS.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-03-2009
    Skąd
    Kąkolewo k/Leszno
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny wersja

    Jest to wersja 1.3.8
    Nikt nie uszkodził plików, ponieważ ja mam tylko dostęp do serwera i do panelu administratora na stronie.
    Nie wiem co z tym począć, ponieważ generalnie galeria działa ale do momentu kiedy internauta "klika" na konkretne zdjęcie-wtedy pojawia się komunikat o błędzie.
    Proszę osoby zainteresowane do wejścia na stronę www.kakolewo.pl a następnie w galerie zdjęć (3 link po lewej stronie).
    Może ktoś wpadnie na pomysł, jakby tu zadziałać, bo jestem załamany :-(

  5. #4
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 359
    Punkty
    481

    Domyślny

    Spróbuj sprawdzić czy pomocne okaże się naprawienie tabel w bazie danych, opcja Napraw tabele (repair). Pamiętam, ze kiedyś w podobnym przypadku taka operacja pomogła.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-03-2009
    Skąd
    Kąkolewo k/Leszno
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wykonałem opcję NAPRAWY TABELI w bazie danych i niestety nic z tego :-(
    Jestem załamany, ponieważ posiadam w tej galerii bardzo dużą ilość zdjęć. Mam świadomość, że one są na serwerze, a oprócz tego posiadam je na dysku w komputerze. Jednak świadomośc tego, że będę musiał na nowo wgrywać je do nowego komponentu galerii przeraża mnie !

Podobne tematy

  1. problem z instalacją na cal.pl - fatal error ...framework.php on line 49
    przez jarula71 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 06-11-2014, 10:24
  2. sysinfo_config.php on line 57
    przez jacek na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 06-09-2008, 12:43
  3. Błąd includes/joomla.php on line 71 / version.php
    przez MemfiS na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 29-07-2007, 15:18
  4. Zoom Gallery problem - editmon.class.php on line 55
    przez trzepiz na forum Zoom Media Gallery
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post/autor: 25-09-2006, 23:01
  5. joomla.php on line 77
    przez Leleth na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-08-2006, 11:10

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •