Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Import bazy danych

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-10-2010
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny Import bazy danych

    Witam, podczas próby importu bazy danych pojawia się błąd:

    Zapytanie SQL:
    --
    -- Baza danych: `mojabazadanych`
    --
    DROP DATABASE `mojabazadanych` ;



    #1044 - Access denied for user 'admin' to database 'banknot_itservice1'


    Testowałem kilka baz, które ma na tym samym hostingu, za każdym razem ten sam błąd.
    Robiąc analize bazy wszystko jest ok. Nie wiem gdzie jest błąd...
    Może coś zaradzicie. Podczas eksportu bazy miałem zaznaczone takie o opcje:

    baza danych.jpg
    Ostanio edytowane przez adams14 : 14-03-2011 12:44

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Użytkownik admin nie ma do tej bazy praw dostępu. To wszystko, co można na tej podstawie stwierdzić.

  4. #3
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    może zamiast imporotwać całą bazę nadpisując ją, zaimportuj tylko zawartość. (bez wpisu CREATE DATABASE). Po takim komunikacie tak jak napisał @zwiastun, nic więcej nie da się wywnioskować

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    PS I bardzo proszę nie wklejać tutaj kodu skopiowanego wprost ze swojej strony - tyle co usunąłem linki przekierowujące, a Ty je znów wkleiłeś.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-10-2010
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    to dziwne, dałem all priviligles

  7. #6
    Wiarus tomaszek83 awatar
    Dołączył
    19-05-2008
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Wpisy
    2 191
    Punkty
    167

    Domyślny

    to do mnie @zwiastun??? Bo nie wiem o co chodzi

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-10-2010
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    zrobiłem bez wpisu CREATE DATABASE, ale bez zmian... teoretycznie na ustawieniach domyślnych wszystko powinno działąć?

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    @tomaszek83: oczywiście, że nie do Ciebie. Do zgłaszającego problem.
    @adams14: skontaktuj się z administratorem serwera - z Twoich informacji nic więcej ponad to, co już skonstatowaliśmy, nie wynika.

Podobne tematy

  1. Import bazy danych
    przez mbx na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 24-10-2008, 15:57
  2. Export/import bazy danych
    przez kalisto na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-11-2006, 19:11
  3. Import bazy danych
    przez robakx1 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-11-2006, 16:27
  4. Import Bazy Danych w CPanelu
    przez poisonboy na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post/autor: 17-08-2006, 13:28
  5. Import Bazy Danych
    przez keraj na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 10-04-2006, 17:54

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •