strona zawsze wyświetla się od początku - od góry. Jak to zmienić? virtuemart
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 19

Temat: strona zawsze wyświetla się od początku - od góry. Jak to zmienić? virtuemart

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-05-2010
    Wpisy
    9
    Punkty
    9

    Domyślny strona zawsze wyświetla się od początku - od góry. Jak to zmienić? virtuemart

    Witam!
    Posiadam sklep oparty na virtuemart z dość obszernym bannerem na górze. Po wejściu w dowolną pozycję sklepu, artykuł, lub inną dowolną treść, jest ona nie widoczna dla oglądających ponieważ znajduje się za nisko (dotyczy to głównie posiadaczy notebooków, ze względu na wymiary ekranu).
    Zależy mi na tym, żeby po przejściu do dowolnej treści, była ona od razu widoczna dla oglądającego. Najlepiej byłoby jakby strona po prostu automatycznie się przewijała do pozycji wyświetlanej treści. Zmniejszenie bannera nie wchodzi w grę.
    Myślałem żeby pobawic się w jquery, ale tutaj potrzebne jest rozwiązanie które będzie dotyczyć wszystkich treści wyświetlanych pod bannerem.

    Poszukuję rozwiązania już od kilku dni, niestety bez rezultatów.

    Będę wdzięczny za pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 278
    Punkty
    191

    Domyślny

    Kotwice?

    Ale to dużo zabawy, praktycznie przy każdym artykule.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    14-05-2010
    Wpisy
    9
    Punkty
    9

    Domyślny

    to niekończąca się zabawa...

    Kiedyś znalazłem rozwiązanie dla virtuemart kóre powodowało przejście do wybranej kategorii lub produktu, ale niestety nie mogę tego się doszukać. W tej chwili zalezy mi żeby rozwiązanie dotyczyło tez pozostałych treści joomla

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 487
    Punkty
    559

    Domyślny

    swoj baner wyswietl tylko dla strony startowej

  6. #5
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 278
    Punkty
    191

    Domyślny

    Cześć @bazyl.

    Zacznij czytać ze zrozumieniem. Przecież @mgalant wyraźnie napisał "Zmniejszenie bannera nie wchodzi w grę."

    Domyślam się, że tym bardziej nie chodzi mu o wyłączenie banera na podstronach.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 487
    Punkty
    559

    Domyślny

    witaj nikszal

    zawsze staram sie czytac ze zrozumieniem
    nie zawsze sie udaje

    wyrazilem swoje zdanie. od tego jest forum
    jezeli baner ma byc zawsze pomijany/przewijany tp po co go wyswietlac

  8. #7
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 278
    Punkty
    191

    Domyślny

    I tu się z Tobą zgadzam. Dostrzegłem również braki w moim toku rozumowania.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 487
    Punkty
    559

    Domyślny

    po to mamy forum by dyskutowac...
    czasem 2 + 2 nie wychodzi cztery a po burzy mozgow juz tak

    pozdrawiam

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    14-05-2010
    Wpisy
    9
    Punkty
    9

    Domyślny

    Napisałem "banner", żeby się za bardzo nie rozpisywać, ten "banner" to obszar strony, na którym znajdują się promocje, loga producentów itd... dlatego nie chcę go wyrzucać, a jedynie sprawić żeby był widoczny dopiero po przewinięciu w górę. Będąc klientem nie chciałbym być za każdym razem zmuszany do oglądania zbednej w danej chwili treści. moze to wam ułatwi - supleman.pl

  11. #10
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 487
    Punkty
    559

    Domyślny

    a bedac klientem chcialbys byc wprowadzany w zaklopotanie

    poza strona startowa to co masz w nieszczesnym banerze wyswietl pod glowna trescia

    rzeki plyna z gory do dolu i to jest naturalne. zmiana ich biegu jest mozliwa ale...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Coś jak z początku ovi store
    przez laki992 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 07-01-2011, 14:19
  2. PROBLEM- po wpisaniu adresu www strona się nie wyświetla?? jak dodam index.php to OK
    przez mediapharm na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-11-2010, 22:27
  3. Jak wam się wyświetla moja strona? - u mnie artykuły są niżej.
    przez ewqa na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-08-2010, 17:37
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 30-06-2010, 10:43
  5. Jak zrobić adres strony z www na początku?
    przez Maximal na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-12-2007, 18:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •