Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Nie działająca grafika w IE

  1. #1
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny Nie działająca grafika w IE

    Witam,
    nie działa mi grafika na górze i dole strony www.stronyjoomla.pl/piaskownica/

    W innych przeglądarkach jest ok.
    Ktoś wie co mam z tym zrobić? Proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 523
    Punkty
    252

    Domyślny

    przepraszam ale... Zajmujecie się profesjonalnie stronami opartymi na CMS Joomla! i nie potraficie poradzić sobie z prostymi problemami??

    Widzę dwa rozwiązania. Pierwsze dopisać na stronie "Tworzymy strony wyłącznie amatorsko" lub Wersja druga: Dodać ogłoszenie (zlecenie) aby ktoś Wam pomógł i podzielicie się zyskiem od klienta dla którego powstaje ta strona.

    Szczerze mówiąc, trochę wstyd....

  4. #3
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    robię to dla hobby żeby się oderwać od codziennej innej pracy. Stronę robię dla koleżanki.
    Człowiek najwięcej się uczy rozwiązując m.in. takie problemy.

    Mogę liczyć na pomoc w tej sprawie?
    Ostanio edytowane przez damsaw : 31-03-2011 14:50

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Dlaczego masz ten sam obrazek (o rożnych nazwach pliku i rożnym pozycjonowaniu) nałożony na siebie w tym samym miejscu?
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak już było w orginale
    Ostanio edytowane przez damsaw : 31-03-2011 14:59

  7. #6
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Nie wiesz o czym piszesz. Wiaderko mnie nie interesuje bo w IE je widać.
    Kod:
    .backgroundlevel-high #rt-page-background {
        background-attachment: scroll;
        background-color: transparent;
        background-image: url("../images/style2/background/main-bg.jpg");
        background-position: 50% 0;
        background-repeat: no-repeat;
    }
    
    
    .backgroundlevel-high #rt-page-background2 {
        background-attachment: scroll;
        background-color: transparent;
        background-image: url("../images/style2/background/main-bottom-bg.jpg");
        background-position: 50% 100%;
        background-repeat: no-repeat;
    }
    To jest ten sam obrazek. Ma różne nazwy i różnie jest pozycjonowany, ale wymiary ma identyczne 1400x250px.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  8. #7
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    main-bg.jpg odnosi się do górnej części strony, a main-bottom-bg.jpg do dolnej części. Są to 2 różne tła.

  9. #8
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Skoro main-bottom-bg.jpg jest obrazkiem w dolnej części strony, to dlaczego te dwa bloki :

    Kod:
    <div id="rt-page-background">
    				<div id="rt-page-background2">
    następują po sobie, a dopiero po nich jest content? Na mojego nosa masz poprzestawiane bloki.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  10. #9
    Bywalec damsaw awatar
    Dołączył
    13-10-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    114
    Punkty
    10

    Domyślny

    Możesz napisać jak to zrobić?

    Na innych przeglądarkach działa to.

  11. #10
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Pozycja bloku w szablonie nie ma większego znaczenia tylko przy pozycjonowaniu bezwzględnym (absolutnym). Przy pozycjonowaniu relatywnym niestety ma to znaczenie i kolejność umieszczenia bloków w kodzie szablonu wpływa na efekt wizualny. Serwer odczytuje linijkę po linijce i składa efekt do kupy wysyłając kod html do przeglądarki.

    Jeśli wzorowałeś się na jakimś przykładzie, to dobrze rozpracuj strukturę tego kodu. Gdzieś popełniłeś błąd. Tylko dzięki "inteligencji" Firefoxa i Chrome tego nie widać. IE nie jest tak tolerancyjny.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Nie działają linki
    przez ccihyy na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 26-02-2011, 20:40
  2. Proste adresy nie działają, nie pomagają komponenty.
    przez haxigi na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 21-01-2010, 18:03
  3. Nie działające boty
    przez lil16 na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 11-11-2009, 22:42
  4. nie działający readmore?
    przez polimch na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 16-07-2009, 16:22
  5. Nie działają komentarze
    przez kradar na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 30-09-2008, 21:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •