Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Jak zmienić https na http???

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    02-04-2011
    Wpisy
    330
    Punkty
    10

    Exclamation Jak zmienić https na http???

    Witam. Mam problem. Wyświetla mi się źle adres URL. Mianowicie wyświetla się https://www.xxx.pl/ a chce żeby się wyświetlało http://www.xxx.pl/

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz user13000 awatar
    Dołączył
    19-12-2010
    Skąd
    Jawor
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    W ustawieniach pozycji menu w parametrach systemu jest opcja "Połączenie SSL" - wystarczy ustawić na "Ignoruj".
    Pozdrawiam

  4. #3
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 343
    Punkty
    234

    Domyślny

    zobacz w pliku configuration.php (zakaz edytowania notatnikiem czy wordpadem - do edycji użyj KED albo Notepad++)

    żeby wyłączyć SSL musisz zmienić wpis :
    Kod:
    var $force_ssl = '1';
    na

    var $force_ssl = '0';

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    02-04-2011
    Wpisy
    330
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam nadzieję że coś to da. I fajnoo że kolega był tak miły że pomógł ;) Mam jeszcze takie pytanie bo ustawiłem sobie w zapleczu w ustawieniach serwera na połączenie SSL na całej witrynie. Chciałem teraz wyłączyć i dałem tak :
    var $smtpsecure = 'none';

    Dobrze?

    ---------- Post dodany o 17:12 ---------- Poprzedni post był o 17:06 ----------

    edit: @trzepiz // usunięta zawartość pliku configuration.php
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 12-04-2011 19:52

  6. #5
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 343
    Punkty
    234

    Domyślny

    Pobierz sobie czystą wersję Joomla! i zainstaluj (możesz użyć JAMP w wersji free) zobacz na configuration.php i porównaj. Sam sobie naszkodziłeś włączając rzeczy, o których nie masz pojęcia i o których nawet nie chciało ci się poczytać więc teraz poświęć ten czas na analizę.

    Nie wklejaj na forum żadnej zawartości swoich plików (przede wszystkim konfiguracyjnych)

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    02-04-2011
    Wpisy
    330
    Punkty
    10

    Domyślny

    czyli nie pomożecie..

  8. #7
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 343
    Punkty
    234

    Domyślny

    Co się dzisiaj dzieje na Tym forum .. Czy ja niewyraźnie piszę ? czy może Wy macie problem z czytaniem i rozumieniem.

    Pomogliśmy !! - jak za mało .. to udaj się do działu zlecenia i przekaż pracę komuś kto się na tym zna - oczywiście musisz się liczyć z opłatą.

    PS: Jedyne czego straaasznie nie lubię to - lenistwo! Temat zamykam.

Podobne tematy

  1. pomocy: problem adres www zmienia się na http
    przez nebri na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 27-01-2011, 15:51
  2. Wymuszenie z HTTPS do HTTP, po zalogowaniu użytkownika
    przez grzywamg na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 05-01-2011, 20:06
  3. przekierowanie http://adres na http://www.adres - jak to zrobic?
    przez dongrela na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:15
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-11-2008, 17:13
  5. Jak zmienić url z "http://" na "http://www"
    przez cominher na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-05-2007, 16:30

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •