Przycisk read more i czytaj więcej ?
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Przycisk read more i czytaj więcej ?

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-03-2011
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny Przycisk read more i czytaj więcej ?

    Dlaczego na mojej stronie
    http://parafialipiny.pl/
    przycisk read more jest po angielsku a kiedy przejdę do artykułu a później do przeglądu wszystkich z kategorii
    http://www.parafialipiny.pl/11-aktualnosci
    jest przycisk "Czytaj więcej"
    Chciałbym żeby wszędzie było po polsku...

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    Pisałeś swoje artykuły czy przerabiałeś już wcześniej utworzone?

    Jeśli przerabiałeś to sprawdź pozycję:
    Tekst zamiast Więcej: ............

    W parametrach rozszerzonych artykułu
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-03-2011
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pisałem nowe i nie mam nic w tej pozycji a po zmianie ciągle na stronie głównej jest informacja po angielsku

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 315
    Punkty
    1142

    Domyślny

    1. Wielkie litery w Internecie są oznaką krzyku. Wykrzykiwanie życzeń świątecznych, Grzesiu, to chyba nie najlepszy pomysł.
    2. W ustawieniach Opcje artykułu możesz określić tekst przycisku Czytaj więcej.
    W Twoim przypadku przypuszczalnie nie zostały wczytane wszystkie pliki językowe (lub może nawet masz źle zainstalowany język polski). Włącz w konfiguracji globalnej diagnostykę systemu i języka i sprawdź, czy wczytały się wszystkie potrzebne pliki językowe.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Wyga
    Dołączył
    02-06-2009
    Skąd
    straszna wiocha
    Wpisy
    3 029
    Punkty
    283

    Domyślny

    pozwolę sobie się wtrącić, gdyż to twórcy szablonu zrobili nam psikusa;

    w katalogu ja_purity_ii/html/com_content/featured jest pliczek default_item.php ; otwórz go i w okolicach linii 143 jest

    echo JText::sprintf('Read more...', $this->escape($this->item->title));
    zmień Read more... na COM_CONTENT_READ_MORE

    --------------
    witaj @zwiastun

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-03-2011
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki bardzo a_m za rozwiązanie :-)
    Dzięki zwiastun za cenne uwagi :-)
    Temat można zamknąć.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    24-05-2023
    Wpisy
    7
    Punkty
    3

    Domyślny

    Przed chwilą z tym walczyłem..
    Trzeba nadpisać wartość dla JGLOBAL_READ_MORE

  9. #8
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 237
    Punkty
    302

    Domyślny

    W Joomli można włączyć debugowanie języka i wyświetlać zamiast tłumaczeń stałe językowe. To najprostszy sposób by dojść jakiej zmiennej - użytek gdzie indziej - użyć w swojej zmianie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    23-03-2011
    Wpisy
    37
    Punkty
    10

    Domyślny

    Po 12 latach odgrzebany wątek..?

  11. #10
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 237
    Punkty
    302

    Domyślny

    Ha ha, najwyraźniej
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Dodatkowy Przycisk koło "Czytaj Więcej"
    przez sh0tek na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 28-02-2012, 11:32
  2. Przycisk Więcej (read more)
    przez many2323 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-11-2011, 09:47
  3. Read more (Czytaj więcej) nie pojawia się na stronie głównej.
    przez morfek na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 07-03-2011, 10:43
  4. problem z przyciskiem czytaj więcej (read more)
    przez sasa1111 na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-04-2010, 12:39
  5. Przycisk "czytaj więcej" (readmore)
    przez wicy na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 29-09-2007, 12:25

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •