Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Problem z pojawianiem się ikon flag pod Firefoxem

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2010
    Wpisy
    34
    Punkty
    9

    Domyślny Problem z pojawianiem się ikon flag pod Firefoxem

    Witam,
    mam problem z pojawieniem się ikon pod firefoxem. Mam Joomle 1.5.23 i JoomFish 2.1.7 .
    Pod IE wszystko pojawia się elegancko. Pod firefoxem niestety sam tekst. Mam zainstalowane 3 języki. Polski, angielski i niemiecki.

    Próbowałem różnych rozwiązań, łącznie z edycją CSS według opisów które znalazłem w internecie ze zmianą float w #jflanguageselection w pliku mod_jflanguageselection.css. Niestety, ale nic to nie zmieniło.

    Znalazłem również rozwiązanie z zmianą UTF-8 w językach na ISO ale można to było tylko zrobić w wersjach wcześniejszych.

    Nie mam pojęcia co jest nie tak.

    W chwili obecnej ID w CSS mam ustawione

    #jflanguageselection
    {
    float: none;
    margin: 15px 0px 10px 5px;
    }
    ale próbowałem każdego wariantu.

    Proszę o pomoc.

    pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz larry_krk awatar
    Dołączył
    22-07-2008
    Wpisy
    534
    Punkty
    40

    Domyślny

    może podasz link do strony ? szybciej ktoś odpowie
    Naród wspaniały tylko ludzie k..
    ----
    Nie zadaję lamerskich pytań jeśli nie zajrzę na >> wiki.joomla.pl >>google.pl >>blog.elimu.pl itp.
    Za popełnione faux pas, wredne odzywki i głupie pytania przyjmuję kopniaki prosto na klatę i nie będę ich traktował ad personam. Tego też oczekuję od innych.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2010
    Wpisy
    34
    Punkty
    9

    Domyślny

    Niestety, ale mam to wszystko uruchomione na swoim komputerze pod movampem .

    Zrobiłem test jak działa na innych przeglądarkach. IE - działa, Chrome - działa, Safari - działa, Firefox - nie, Opera - nie.

    Poniżej zamieszczam kod

    Kod:
    <div id="jezyk">
            <div class="moduletable_jezyk">
                        <div id="jflanguageselection">
    <ul class="jflanguageselection"><li id="active_language"><a href="http://localhost/pensjonat/index.php?lang=pl"><img src="http://localhost/pensjonat/components/com_joomfish/images\flags/pl.gif" alt="Polish" title="Polish" /></a></li>
    <li><a href="http://localhost/pensjonat/index.php?lang=en"><img src="http://localhost/pensjonat/components/com_joomfish/images\flags/en.gif" alt="English" title="English" /></a></li>
    <li><a href="http://localhost/pensjonat/index.php?lang=de"><img src="http://localhost/pensjonat/components/com_joomfish/images\flags/de.gif" alt="Deutsch" title="Deutsch" /></a></li>
    </ul></div><!--JoomFish V2.1.7 (Dafad)-->
    <!-- &copy; 2003-2011 Think Network, released under the GPL. -->
    <!-- More information: at http://www.joomfish.net -->
            </div>
        
    </div>
    </div>
    Kod:
    #jezyk {
    float: left;
    }
    .moduletable_jezyk {
    float: left;
    }
    #jflanguageselection
    {
    float: left;
    margin: 0px 0px 0px 0px;
    }
    Sprawdzając Firebugiem widzę, że pod Firefoxem przy ładowaniu strony pojawia się błąd przy ładowaniu zdjęć flag. np. pl.gif 404 not found. Nie wiem, czemu nie widzi go pod firefoxem a widzi normalnie w innych przeglądarkach...

  5. #4
    Wyjadacz larry_krk awatar
    Dołączył
    22-07-2008
    Wpisy
    534
    Punkty
    40
    Naród wspaniały tylko ludzie k..
    ----
    Nie zadaję lamerskich pytań jeśli nie zajrzę na >> wiki.joomla.pl >>google.pl >>blog.elimu.pl itp.
    Za popełnione faux pas, wredne odzywki i głupie pytania przyjmuję kopniaki prosto na klatę i nie będę ich traktował ad personam. Tego też oczekuję od innych.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    07-10-2010
    Wpisy
    34
    Punkty
    9

    Domyślny

    rozwiązanie:

    w folderze modules/mod_jflanguageselection/tmpl i w pliku odpowiedzialnym z wyświetlanie flag na stronie należy dodać pod kodem:

    $langImg = JFModuleHTML::getLanguageImageSource($language); <- Ta linia była odpowiedzialna za wstawianie w kodzie backslasha.

    linijkę:

    $langImg = str_replace('\\', '/', $langImg); <- Ta rozwiązuje problem.
    Ostanio edytowane przez grzegorzd : 01-07-2011 17:48

Podobne tematy

  1. Problem z rozmiarem czcionki pod Firefoxem 3.6
    przez damianprz na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 15-04-2011, 10:16
  2. Problem z wielkością czcionki pod Firefoxem
    przez lukeya na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 02-02-2010, 18:34
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-08-2009, 11:28
  4. Problem z artykułami pod Firefoxem
    przez lkorek na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 24-03-2008, 21:05
  5. [logo] problem pod FireFoxem
    przez jaks na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 21-08-2007, 09:29

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •