Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: komponent do zadawania pytań i odpowiedzi

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    30-01-2007
    Wpisy
    129
    Punkty
    20

    Domyślny komponent do zadawania pytań i odpowiedzi

    Witam, zwracam się z pytaniem o pomoc przy wyborze komponentu do stworzenia funcjonalności w stylu zadaj pytani i możliwości odpowiedzi na to pytanie.

    Przykład pytania i opdowiedzi poniżej. Kazdepytanie wyswietla się jedno po drugim takie quick question


    pytanie.jpg



    odpowiedz.jpg

    Co polecacie do tego typu funkcjonakosci typu szybkie pytanie i szybka porada jako opdowiedz do Joomla 1.5
    Ostanio edytowane przez strategist : 18-08-2011 16:50
    ebrzuszek.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    16-02-2011
    Skąd
    Jungla.pl
    Wpisy
    145
    Punkty
    14

    Domyślny

    Sprecyzuj proszę o co dokładnie chodzi.
    Kto będzie zadawał pytania i kto będzie na nie odpowiadał ?

    Z tego co napisałeś to może ci się przydać któryś z tych dodatków http://extensions.joomla.org/extensi...ties/help-desk
    lub tych http://extensions.joomla.org/extensi...tion-a-answers

    Pzdr

  4. #3
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 850
    Punkty
    440

    Domyślny

    @Tabum a nie sądzisz że to jest praktycznie forum - czego @strategist szuka?

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    30-01-2007
    Wpisy
    129
    Punkty
    20

    Domyślny

    No właśnie nie jest to praktyczne forum... chodzi mi o cos w stylu strony zapytaj ...tej onetu i tej ktora jest z rozszrzeniem pl

    ---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post był o 10:02 ----------

    Najlepiej z opisu pasuje Community Answers ale pewnie darmowego komponentu nie ma ;-(
    ebrzuszek.pl

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    16-02-2011
    Skąd
    Jungla.pl
    Wpisy
    145
    Punkty
    14

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Gall Anonim Zobacz wiadomość
    @Tabum a nie sądzisz że to jest praktycznie forum - czego @strategist szuka?
    Od razu na myśl mi przyszło, że to może być forum. Ale screeny pokazały, że jest inaczej. Stąd moje pytania.

    Oczywiście przy pomocy forum jesteś w stanie coś takiego zbudować.

    @strategist pewnie jest jakiś darmowy, ale tego trzeba szukać.


    //EDIT
    Przyjrzałem się temu Community Answers i generalnie idze coś takiego zrobić przy pomocy forum.
    Trochę trzeba pogrzebać w kodzie trochę w templatakach forum i uzyskasz za darmo ten sam efekt .

    Pozdrawiam
    Tabum
    Ostanio edytowane przez Tabum : 19-08-2011 13:54

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    30-01-2007
    Wpisy
    129
    Punkty
    20

    Domyślny

    TAbum znalazłem w miarę nie drogi komponent i go zakupiłem EasyDiscuss for Joomla!.. Okazało się, że nie ma języka polskiego więc spolszczyłem na razie bez polskich liter bo polskie zamienia mi na kwadraciki ale mam inny problem. W IE8 nie wyświetla się całe okno odpowiedzi z butonem wyślij odpowiedz a ff wyśiwetla sie. Nie wiecie co może stwarzać problem. DLa przetestowania podaje link strony na razie nic tam nie ma tylko testuje ten koponent www.eniemowle.pl > problem twki w tym, ze jak się nacika button dodaj odpowiedz to nie wyświetla się całe okno odpowiedzi.. Może ktoś się spotkał z czymś podobnym i wie jak to rozwiązać

    POnizej zrzuty z ekranu jak wygląda w IE8 i jak w FF

    Załącznik 4291

    Załącznik 4292
    ebrzuszek.pl

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    16-02-2011
    Skąd
    Jungla.pl
    Wpisy
    145
    Punkty
    14

    Domyślny

    Niestety załączniki nie działają.
    Jeżeli chcesz mieć polskie znaki to ściągnij program PSPad. Otwórz w nim plik językowy ini.
    W menu górnym wybierz format i zmień format kodowania z ANSI na UTF-8. Wtedy powinny działać polskie znaki.
    Sprawdziłem to u siebie i okienko odpowiedzi wyświetla się całe.
    Spróbuj wyłączyć tą reklamę na górze pod menu. Strasznie zwalnia ci stronę w IE.
    Blog Joomla dla każdego
    www.jungla.pl
    Śledź nas na: twitter.com/#!/@JunglaPL

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    29-03-2012
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5

    Witam mam pytanie czy ktoś z was ma spolszczenie do EasyDiscuss bardzo bym prosił o aby ktoś podał linka.









    Zapraszam na stronę www.informatykadlakazdego.dejm.pl
    aktualnośći,poradniki,recezjeZapraszam na stronę www.informatykadlakazdego.dejm.pl
    aktualnośći,poradniki,recezje

  10. #9
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 850
    Punkty
    440

    Domyślny

    Jest na stronie developera

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    29-03-2012
    Wpisy
    109
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Gall Anonim Zobacz wiadomość
    Jest na stronie developera
    A podasz linka do strony?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Pare pytań
    przez dzida94 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-07-2010, 07:43
  2. wlasny komponent kilka pytań o zmienne
    przez ciubas na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 19-04-2010, 22:55
  3. Pierwszy komponent i mnóstwo pytań
    przez adambyw na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 28-04-2008, 09:22
  4. Cykl pytań :)
    przez koton na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 27-06-2006, 00:12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •