Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Przyciski Zapisz, Zastosuj nie działają

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    29-09-2011
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny Przyciski Zapisz, Zastosuj nie działają

    przy tworzeniu nowej sekcji, kategorii, artykułu, kiedy dodaję opis, ww. przyciski nie działają, nie ma żadnej akcji, tak jakby się zawiesiło. W firefoxie to działa, ale jak to naprawić w IE9? Coś w ustawieniach? Jakaś poprawka?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Nowa instalacja Joomla?


    Jeśli serwer jest z gatunku tych na "wyciągnięcie ręki", to sprawdź prawa do katalogów, zmienną safe_mode i register_globals.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    29-09-2011
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki za odzew
    Tak, nowa. Tylko 1.5
    Serwer mam na home.pl. Łączę się przez Total Commandera.
    Jak sprawdzić te prawa?

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Pobuszuj w menu Pomoc na zapleczu, to na pewno znajdziesz informacje o prawach do katalogów i zmiennych, o których pisałem.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Jak te przyciski nie reagują to znaczy że masz JavaScript błędy.
    Sprawdź konsole błędów

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    29-09-2011
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przeinstalowałem Jave i niestety nic nie pomogło. Problem ewidentnie siedzi w IE. Wszelkie próby dopisania czegoś w polu Opis skutkują zawieszeniem wszystkich przycisków, podcza gdy w Firefoxie mogę swobodnie wpisywać w to pole i zapisywać bez problemów. Sytuacja powtarza się na innym kompie, to samo, nie działa na IE a na Firefoxie tak.
    No, trudno, chyba będę musiał z tym żyć...

  8. #7
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    To już wiesz dlaczego blisko połowa internautów korzysta z Firefoxa. IE nigdy nie był dobrą przeglądarką i nie będzie, bo zawsze są z nim kłopoty. Ta przegladarka zawsze żyła swoim życiem w oderwaniu od obowiązujących standardów.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  9. #8
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Intro Zobacz wiadomość
    Przeinstalowałem Jave i niestety nic nie pomogło
    Po cholerę? Java i JavaScript to dwie zupełnie inne rzeczy.

    Cytat Wysłane przez Intro Zobacz wiadomość
    Problem ewidentnie siedzi w IE. Wszelkie próby dopisania czegoś w polu
    Czy Ty czytasz co ja piszę?!

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    IE nigdy nie był dobrą przeglądarką i nie będzie, bo zawsze są z nim kłopoty.
    Pomimo do mojej awersji do wszelkich produktów M$ trzeba przyznać że IE9 jest całkiem niezły

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    29-09-2011
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    ok. Dwie inne.
    Czytam co piszesz, chodziło mi o to, że w jednej przeglądarce chodzi a w drugiej nie, ale mniejsza o to, nie ma co się denerwować.
    Jeżeli dobrze sprawdziłem to mam takie błędy po kliknięciu w Zapisz:
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „recalc”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 19645
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „parentElement”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 63242
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „recalc”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 19645
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „parentElement”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 63242
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „parentElement”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 63242
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „parentElement”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 63242
    SCRIPT438: Obiekt nie obsługuje właściwości lub metody „duplicate”

    tiny_mce.js, wiersz 1 Znak 58893
    SEC7115: Style :visited i :link mogą się różnić jedynie kolorem. Pewne style nie zostały zastosowane do stylu :visited.

    index.php?option=com_sections&scope=content&task=e dit&cid[]=6

  11. #10
    Wiarus neo_fox awatar
    Dołączył
    21-09-2006
    Skąd
     neos-mac:~ neo$ /Users/neo/
    Wpisy
    1 360
    Punkty
    63

    Domyślny

    Wyłącz edytor WYSIWYG i zobacz czy pomoże.
    Jeśli tak to będziesz wiedział w czym problem i można dalej szukać.

    Tyle tylko że Joomla! 1.0 umarła jakiś czas temu i może być że jest po prostu niekompatybilne z nowszymi przeglądarkami

Podobne tematy

  1. nie mogę dodać kategorii art. - nie dziala zapisz i zastosuj
    przez Koller na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 03-12-2011, 19:28
  2. Zapisz i Zastosuj nie działa !!
    przez pierzo na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 20-12-2008, 15:50
  3. Nie działające przyciski w panelu administratora.
    przez kubi_jar na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 10-07-2008, 20:47
  4. w PA nie działają przyciski
    przez lukasnnn na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-07-2008, 19:32
  5. Problem z edytorem - nie działają "przyciski"
    przez alvi na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 28-04-2008, 16:58

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •