JAMP jako serwer
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 20

Temat: JAMP jako serwer

  1. #1
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny JAMP jako serwer

    jak skonfigurowac JAMP na jednym komputerze w sieci aby moc go wykorzystać jako serwer joomla
    czy da sie??
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    hmm nie za bardzo rozumiem pytanie. trzeba skonfigurowac odpowiednio siec a nie JAMP

    Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  4. #3
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    czyli da sie ;-)
    chodzi mi o to ze za bardzo nie moge w pracy postawic serwera ale jest jeden komp ktory jest uruchomiony nonstop. wiec wymyslilem aby postawic tam JAMP a na nim JOOMLA.
    na kompach mamy zmienne ip, czy mozna to jakos skonfigurowac i jak sie pozniej laczyc z kompem??
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  5. #4
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    Ale te komputery są połączone w jakiś sposób w sieć wewnętrzną?
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  6. #5
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    tak, siec wewnetrzna na serwerze do ktorego dostepu nie mam
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  7. #6
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    To czy dla tego jednego komputera nie można zrobić wyjątku i nadać mu stałe IP skoro i tak jest cały czas podłączony?

    PS: Czy to jest w pewnym stopniu ciąg dalszy Twoich problemów związanych z poprzednim wątkiem o stronie offline/online
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  8. #7
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    pogadam z administratorem o takiej mozliwosci
    Cytat Wysłane przez palyga007 Zobacz wiadomość
    PS: Czy to jest w pewnym stopniu ciąg dalszy Twoich problemów związanych z poprzednim wątkiem o stronie offline/online
    dokładnie tak ;-), poprostu szukam rozwiązania. serwera nie mozna ruszyc
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  9. #8
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    mam zgode na zainstalowanie JAMP na jednym kompie z windowsem i ze stalym IP - ale jak to zrobic, prosilbym o pomoc
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  10. #9
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    1. ani JAMP, ani XAMP nie są przeznaczone do stawiania produkcyjnych wersji serwerów. To pakiety wybitnie przeznaczone do budowy lokalnych serwerów testowych (może poza LAMPPem).
    2. To, niestety dla Cię, nie jest forum poświęcone administracji serwerami.

  11. #10
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 524
    Punkty
    252

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wini74 Zobacz wiadomość
    mam zgode na zainstalowanie JAMP na jednym kompie z windowsem i ze stalym IP - ale jak to zrobic, prosilbym o pomoc
    Co zrobić ?

    1. Pobrać (lub kupić) JAMP'a
    2. Wypakować go w dowolnym miejscu na "serwerze" (rozumiem, że to serwer z Windowsem )
    3. Pobrać JAMP NO SPLASH -- > http://jamp.joomla.pl/pobierz/cat_view/9-dodatki.html
    4. Wgrać (NO SPLASH do katalogu z JAMP)
    5. Wygenerować sobie skrót do programu i dodać go do autostartu Windowsa.
    6. Po wpisaniu IP tego serwera w przegladarce powinieneś mieć serwer JAMP.

    i nie wiem co jeszcze .. aha .. już wiem.. JAMP nie jest oprogramowaniem do "stawiania" produkcyjnych serwerów. Jeśli chcesz cokolwiek robić przy pomocy JAMP-a musisz wiedzieć, że tylko TY będziesz odpowiedzialny za to co się stanie w związku z brakiem zabezpieczeń i wiedzy o serwerach.
    Ostanio edytowane przez trzepiz : 14-10-2011 18:33

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z JAMP'em
    przez themingv na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-02-2015, 23:26
  2. JAMP - informacje
    przez trzepiz na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-10-2011, 21:51
  3. JAMP na PENDRIVE
    przez ramiro na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 14:13
  4. Jamp
    przez andim na forum Różne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 20-04-2011, 08:24
  5. moduł z linkami jako tekst i jako obrazy
    przez bodzio131 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-01-2009, 22:56

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •