Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 20 z 20

Temat: JAMP jako serwer

  1. #11
    Bywalec AndiC awatar
    Dołączył
    20-09-2006
    Skąd
    Skawina
    Wpisy
    425
    Punkty
    56

    Domyślny

    Prawdopodobnie będzie potrzeba edytowania pliku (hosts) i w nim przekierowanie IP komputera na localhost.
    A dla PhpMyAdmina - włączyć panel logowania (ale to, nie wiem jak zrealizować)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    768
    Punkty
    24

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez trzepiz Zobacz wiadomość
    4. Wgrać (NO SPLASH do katalogu z JAMP)
    5. Wygenerować sobie skrót do programu i dodać go do autostartu Windowsa.
    6. Po wpisaniu IP tego serwera w przegladarce powinieneś mieć serwer JAMP.
    te punkty jak by mozna rozwinac, wielkie dzieki
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  4. #13
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    768
    Punkty
    24

    Domyślny

    witam ponownie
    "zmolestowałem administratora" i obiecał postawić serwer, prawdopodobnie na debianie. Tam zamieszcze joomla.

    ale ....

    jak rozwiazac problem z kilkoma laptokami ktore nie maja stalego polaczenia z siecia.
    Czy mozna apostawic tam JAMP na nim joomla i w jakis ale jaki sposb aktualizowac z glownego serwera??
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 777
    Punkty
    1093

    Domyślny

    A to jakiś kłopot podłączyć ...ptoki do Sieci?

  6. #15
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    768
    Punkty
    24

    Domyślny

    polaczenie na stale odpada, sa to laptoki mobilne
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  7. #16
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 523
    Punkty
    252

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wini74 Zobacz wiadomość
    polaczenie na stale odpada, sa to laptoki mobilne
    Czyli nie mają kart WiFi.. a w firmie nie ma żadnego routera WiFi ?? - musicie chyba jednak wejść do 21 wieku .. czas najwyższy.

  8. #17
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    768
    Punkty
    24

    Domyślny

    skoro mowie ze nie ma mozliwosci podlaczenie na stale do sieci tzn ze nie ma takiej mozliwosci (na stale to takze wifi)
    posiadamy siec intranet a kilka laptokow wyjezdza w teren i nie mozna ich podlaczyc do sieci intranet

    ja po prostu potrzebuje postawic stronke na tych laptokach i od czasu do czasu aktualizowac do wersji ktora bedzie stala na serwerze
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  9. #18
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 523
    Punkty
    252

    Domyślny

    Coś wiesz .. ale nie chcesz zdradzić. Piszesz dość niejasno - więc się nie dziw, że szukamy trochę po omacku.

    Możesz sobie zawsze z głównej strony www zrobić kopię (automatycznie np: komponentem Akeeba Backup) a pozniej na JAMP-ie je odtworzyć. Będzie nieco roboty .. no ale .. skoro Firma nie ma na internet mobilny to trzeba się nieco pomęczyć.

  10. #19
    Wyga palyga007 awatar
    Dołączył
    24-03-2010
    Skąd
    Wieluń
    Wpisy
    3 899
    Punkty
    229

    Domyślny

    @wini74

    Jak się nie mylę to już podawałem Ci możliwe rozwiązanie: SVN

    Dodatkowo już w 2 swoim wątku ciągniesz w kółko ten sam problem. Dostałeś kilka alternatywnych rozwiązań a Ciągle szukasz dziury w całym.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    "Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny."
    Przyjmę ofertę pracy w Australii...
    web-coder.pl

  11. #20
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 777
    Punkty
    1093

    Domyślny

    A w ogóle - problem nie jest "joomlowy".
    Do człowieka z ...laptokiem w terenie możesz wysłać aktualne dane ptokiem (gołębiem) pocztowym. Daj mu na niewielkim kluczu USB (są takie małe, gołąb powinien dać radę pociągnąć).
    Sory za uszczypliwość, ale to pseudoproblem i na dodatek postawiony na głowie!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Problem z JAMP'em
    przez themingv na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-02-2015, 23:26
  2. JAMP - informacje
    przez trzepiz na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-10-2011, 21:51
  3. JAMP na PENDRIVE
    przez ramiro na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 14:13
  4. Jamp
    przez andim na forum Różne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 20-04-2011, 08:24
  5. moduł z linkami jako tekst i jako obrazy
    przez bodzio131 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-01-2009, 22:56

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •