Jak usunac napisy: Nie pamietasz hasła...
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Jak usunac napisy: Nie pamietasz hasła...

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-06-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    10

    Domyślny Jak usunac napisy: Nie pamietasz hasła...

    Witam
    Mam zainstalowana Joomla 1.72
    Mam moduł Logowanie i sa tam odnoscniki:
    Nie pamietasz hasła?
    Nie pamietasz nazwy?


    Jaki plik zmodyfikowac aby usunac te linki?

    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-06-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przeczytałem ale nadal nie wiem.
    Szukałem w katalogu /modules/mod_login/

    Ale nie moge sobie z tym poradzic. Prosze napisac dokladnie ktory plik?

    Pozdrawiam

    ---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post był o 18:15 ----------

    Znalazlem rozwiazanie:
    /modules/mod_login/tmpl/default.php

    Pozdrawiam

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 414
    Punkty
    549

    Domyślny

    Tak, ale zastosuj nadpisywanie szablonem wtedy nie stracisz swoich zmian przy aktualizacji.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    09-06-2009
    Wpisy
    1
    Punkty
    10

    Domyślny Nie do końca działa

    Wykorzystałem nadpisywanie szablonem(skopiowalem lekko zmieniony plik /mod_login/default.php do /templates/new02/html/mod_login/default.php), okienko logowania wyświetla się (w prawym menu )prawidłowo bez napisów "•Nie pamiętasz hasła? " i •Nie pamiętasz nazwy?, lecz gdy podam nieprawidowe hasło joomla pokazuje w głównym polu okienko logowania wraz z niechcianymi "•Nie pamiętasz hasła? " i "•Nie pamiętasz nazwy?" Jakis pomysł dlaczego ?

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-06-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam
    Tez mam taki problem ale pojawił sie jak zaktualizowalem do Joomla 2.5. Jaki plik zmodyfikowac teraz?
    Dzieje sie tak jak wpusuje puste login i hasło albo nie prawidłowy.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Zupełnie nie rozumiem intencji! Po co logowanie, skoro pozbawiasz ludzi narzędzi odtworzenia hasła czy nazwy. Standardowych narzędzi w 99,9% witryn, które stosują rejestrację użytkowników.
    Bardzo Ci to przeszkadza? Wygląd psuje? Denerwuje roboty?
    Napisy są w module oraz na stronie Logowanie, więc to, że się pokazują po wpisaniu nieprawidłowej nazwy lub hasła jest normalnym, standardowym zachowaniem Joomla!
    Technikę zmian zasugerował @bazyl, z tym, że w Joomla 2.5.x zamiast nadpisywania szablonem są do dyspozycji alternatywne szablony. Objaśnienia, niestety, tylko w języku angielskim, na http://docs.joomla.org.
    I proszę nie pytać, gdzie te pliki, bo tę kwestię objaśniałem już ze 2 lata temu w materiałach o nadpisywaniu szablonem.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-03-2007
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Plik z "wyglądem" logowania i tymi nieszczęsnymi napisami które chcesz usunąć masz w katalogu szablonu:

    .../szablon/html/com_users/login/default_login.php

    w tym pliku zjeżdżasz na sam dół i usuwasz te linijki:


    <ul>
    <li>
    <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=reset') ; ?>">
    <?php echo JText::_('COM_USERS_LOGIN_RESET'); ?></a>
    </li>
    <li>
    <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=remind' ); ?>">
    <?php echo JText::_('COM_USERS_LOGIN_REMIND'); ?></a>
    </li>
    <?php
    $usersConfig = JComponentHelper::getParams('com_users');
    if ($usersConfig->get('allowUserRegistration')) : ?>
    <li>
    <a href="<?php echo JRoute::_('index.php?option=com_users&view=registr ation'); ?>">
    <?php echo JText::_('COM_USERS_LOGIN_REGISTER'); ?></a>
    </li>
    <?php endif; ?>
    </ul>

    Zapisujesz plik, podmieniasz na serwerze i odświeżasz stronę. Ot to cała filozofia..

    Bóg zapłać.


  10. #9
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Halo, halo, panie @bluetychy "odrobinkę" stary kotlet odgrzałeś => myślę że przez cztery lata udało się problem rozwiązać :-)

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 10-12-2010, 15:50
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-11-2010, 13:56
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 17-11-2010, 13:13
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-11-2010, 13:45
  5. Nie wiem jak usunac / zmienic napis (naglowek) formularza rejestracji
    przez rockbottom na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 10-06-2010, 10:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •