Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Kunena- Jak zmienić kolor liter?

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny Kunena- Jak zmienić kolor liter?

    Witam. Mój problem z Kunena polega na tym, że tekst w poście jest niewidoczny, ponieważ tło i tekst mają bardzo podobne kolory. Gdzieś czytałem, że Kunena "bierze" kolor z szablonu Joomla i nie można go zmienić bez zmiany koloru szablonu Joomla. W związku z tym mam trzy pytania:
    1. Czy to, że Kunena "bierze" kolor z szablonu Joomla to prawda?
    2. W edycji postu można ustawić kolor na czarny, ale jak stronka się rozwinie to bym nie nadążał z edycją postów. Czy da radę zrobić tak, by kolor czarny był kolorem domyślnym bez zmiany kolorów w szablonie ?
    3. Czy można zrobić tak, aby Kunena nie "brała" koloru szarego z szablonu, tylko "brała" kolor czarny (który jest w szablonie)?

    Stronka to http://equestria-serwer.ugu.pl

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
    Ostanio edytowane przez Shz : 30-12-2011 18:01

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 145
    Punkty
    522

    Domyślny

    Witam,

    Jeżeli dasz adres strony to jakaś przyjazna dusza Ci pomoże. Inaczej kosz, niestety...

  4. #3
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Który kolor czcionki chcesz zmienić w forum?
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Chcę zmienić kolor czcionki w postach. Chodzi mi dokładnie o to: Nazwa:	aaa.JPG
Wyświetleń:	116
Rozmiar:	16.1 kb

  6. #5
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Na obrazku możesz sobie dowolnie zmieniać kolory w programie graficznym. Ja nie mam ochoty domyślać się o którą czcionkę chodzi, w którym poście i jaki ma być jej nowy kolor.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    30-12-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    Na obrazku możesz sobie dowolnie zmieniać kolory w programie graficznym.
    Że niby po co miałbym to robić? Nic nie zmieniałem, dodałem tylko ramkę wokół tekstu, o który mi chodzi i strzałkę oraz zamazałem swoje dane (nick, awatar itp.).

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    Ja nie mam ochoty domyślać się o którą czcionkę chodzi,
    Czy na załączonym obrazku nie widać tego? A ja głupi myślałem, że ramka wokół czcionki o którą mi chodzi i strzałka wystarczą, mogłem dodać jeszcze wykrzyknik i wielki napis "O TO MI CHODZI!!!"

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    w którym poście
    Toć to chyba logiczne, że chcę zmienić zaznaczoną czcionkę na całym forum. Gdybym chciał to zmienić tylko w jednym poście nie bawił bym się ustawieniami lub skryptami tylko użył edytora postów.

    Cytat Wysłane przez nikszal Zobacz wiadomość
    i jaki ma być jej nowy kolor.
    Nie napisałem tego wprost, ale wg. mnie zdanie "Czy da radę zrobić tak, by kolor czarny był kolorem domyślnym[...]" wystarczająco dobrze mówi, że chcę zmienić tą prawie niewidoczną, chyba szarą czcionkę na czarną.

    Liczyłem, że zostanie mi udzielona pomoc, a nie zostanę nazwany "fałszerzem screenów". No cóż, takie życie. Dalej liczę na pomoc w rozwiązaniu mojego problemu...

  8. #7
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Shz Zobacz wiadomość
    Toć to chyba logiczne, że chcę zmienić zaznaczoną czcionkę na całym forum.
    To nie jest logiczne, bo masz dwa odcienie koloru czcionek w postach.
    http://equestria-serwer.ugu.pl/index...&id=2&Itemid=8
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  9. 30-12-2011, 21:55

    Powód
    hm...

  10. #8
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Jeśli chodzi Ci o ten jasno szary odcień to dopisz sobie klasę na końcu arkusza css w szablonie

    .kmsgtext
    {
    color: #000;
    }
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Podobne tematy

  1. Jak zmienić kolor tła modułu?
    przez pawinf na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 24-02-2012, 22:29
  2. Link zmienia kolor liter
    przez cubawak na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 16-05-2011, 19:49
  3. mod_search jak zmienić kolor tła ?
    przez sundayman na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-05-2011, 19:02
  4. ja_purity jak zmienić kolor w menu? Jak zmniejszyć stronę?
    przez papik12357 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 08-01-2010, 23:58
  5. Jak zmienić kolor liter w module, który pobiera go z templatki
    przez kubula na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 06-11-2007, 02:00

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •