problem z migracją a właściwie z jUpgrade
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: problem z migracją a właściwie z jUpgrade

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-07-2011
    Wpisy
    48
    Punkty
    10

    problem z migracją a właściwie z jUpgrade

    Witam, mam problem otóż zaktualizowałem joomla do 1.5.25 i zainstalowałem jUpgrade.. wchodzę w komponenty i w ogóle.. klikam "Rozpocznij migrację" i na górze pokazuje się błąd "Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/joannici/public_html/administrator/components/com_jupgrade/views/cpanel/view.html.php on line 47" ale piszę "Sprawdzam" pokazuje się już to z 15 min i nic się nie dzieję, a pod napisem "Sprawdzam" pokazuje się następny błąd "Notice: Undefined property: stdClass::$timelimit in /home/joannici/public_html/administrator/components/com_jupgrade/includes/jupgrade.class.php on line 156" .
    Ktoś pomoże mi ? Chcę przenieść się na 1.7 ale przedtem muszę na 1.6 .... ;/


    jestem na serwerze xaa.pl (proserwer.pl), posiadam cPanel .


    dodaję zdjęcie z tym wszystkim ... błąd.jpg

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wszystkozajete Zobacz wiadomość
    "Warning: set_time_limit() has been disabled
    Set time chyba można wyłączyć w jUpgrade ?
    Można czy nie można?

    Migrowałem już z kilkoma stronami z wykorzystaniem tego komponetu i nie miałem żadnych problemów. Twój problem tkwi w niepoprawnej konfiguracji jUpgrade.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-07-2011
    Wpisy
    48
    Punkty
    10

    Domyślny

    A byś mnie nakierował gdzie skonfigurować mogę?

  5. #4
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Wejdź do komponentu jUpgrade i zobacz co jest w preferencjach.
    Ta ikona aż w oczy kłuje.

    EDIT

    Disable set_time_limit() - Tak
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-07-2011
    Wpisy
    48
    Punkty
    10

    Domyślny

    sprawdziłem na ftp komponent ten i w folderze znajduje się tylko "index" .

  7. #6
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wszystkozajete Zobacz wiadomość
    sprawdziłem na ftp komponent
    Przepraszam, gdzie sprawdzałeś? Na FTP? Na FTP go instalowałeś czy na zapleczu Joomla?
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    24-07-2011
    Wpisy
    48
    Punkty
    10

    Domyślny

    Kocham Cię normalnie ... i przepraszam za kłopot... na przyszłość będę wiedział ...

    ---------- Post dodany o 20:54 ---------- Poprzedni post był o 20:53 ----------

    na zapleczu ale na jakimś forum ang było napisane żeby zobaczyć co jest na ftp co się w folderze znajduje, ale już sobie poradziłem ..


    Jesteś wielki !

  9. #8
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wszystkozajete Zobacz wiadomość
    Kocham Cię normalnie
    A ja Ciebie nie, bo nie mam poglądów zgodnych z pogladami jednego z posłów lewicy.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Podobne tematy

  1. Upgrade 1.5.22 do 1.6 jUpgrade problem z unwritable
    przez wieniec na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 13-02-2012, 12:40
  2. jUpgrade PROBLEM
    przez PanFOX na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 02-12-2011, 14:15
  3. Problem z komponentem jupgrade 1.2.1
    przez Melmet na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-09-2011, 22:55
  4. Migracja 1.5-->1.6 przez jUpgrade 1.1.1 - jest problem
    przez BogdanH na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 14-07-2011, 12:33
  5. Migracja do Joomla 1.6 via Jupgrade a później słaba wydajność bazy?
    przez G-J na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-04-2011, 01:50

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •