Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Kunena - przeniesienie forum na nową instalke joomla

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Co prawda, to prawda... jestem bardziej zielony w tym temacie niż trawa na wiosnę. Co do migracji z joomla 1.5 na jakąkolwiek wyższą: w obecnej instalce mam nie tylko nieużywane komponenty, moduły itp. ale i błędy, strona się sypie, już prawie wszystko nie działa, bądź działa błędnie. Np. logowanie, kontakt, maile rej. nie wychodźą. W kunena posty pojawiają sie po 25ciu minutach, przez co są wielokrotnie dublowane. Przy migracji wszystkie te błędy pozostaną, a chcę się ich pozbyć. źrobiłem zatem nową instalkę, dobrałem nowe pewne komponenty, jedynie kunena pozostaje. Nie mogę pozwolić sobie na utratę treści z forum, jakie więc mam wyjście?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Masz wyjście. Spróbuj zainstalować Akeeba Backup i zrób kopię strony.

    Następnie (jeśli chcesz) możesz podesłać mi to archiwum jpa na adres nikszal@interia.pl. Może jednak da się co nieco naprawić.

    EDIT

    Nie wiem czy przez pocztę przejdzie tak duży plik. W razie problemu daj znać na PW.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jest to wwjście, o ile wyeliminuje to wszystkie błędy i usunie "śmieci" z bazy. Jak już to ogarnę wstawię na serwer i podeślę linka do pobrania. Ps. A może w podobny sposób mógłbyś zająć się przekopiowaniem "tych odpowiednich" linijek z bazy do bazy? Może było by łatwiej i szybciej?

  5. #14
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 264
    Punkty
    183

    Domyślny

    Szybciej na pewno nie będzie, za to możliwość popełnienia błędu znacznie wzrasta.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pobawiłem się kopiowaniem pomiędzy bazami. Udało się na 99%, widoczne są błędy po stronie administracji. Nie dane mi było z nimi powalczyć... jestem od cz w szpitalu, mam nadzieje że jutro mnie wypuszczą i powróce do tematu.

  7. #16
    Nowicjusz
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    24
    Punkty
    10

    Domyślny

    Już wszystko śmiga, jeżeli chodzi o przeniesienie forum... kopiowanie z bazy do bazy wcale nie jest takie trudne.
    Teraz pozostaje mi jedynie problem ze spamem i doborem captchy... ale to już w innym temacie:
    http://forum.joomla.pl/showthread.ph...021#post270021

    Dzięki za pomoc i cenne podpowiedzi

  8. #17
    Bywalec
    Dołączył
    12-04-2011
    Wpisy
    133
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,


    Chciałbym odświeżyć temat,
    czy po skopiowaniu tabel z jednej bazy do drugiej, trzeba coś jeszcze zrobić? Mam dane w tabelach a nie wyświetlają się na zapleczu strony, np. użytkownicy, kategorie itd.

  9. #18
    Wiarus Jac awatar
    Dołączył
    22-12-2005
    Skąd
    Szczecin/Warszawa/Bieszczady
    Wpisy
    1 264
    Punkty
    174

    Domyślny

    @raffe, prefixy importowanych tabel zmieniłeś?
    Z jakiej wersji J! i Kunena robisz migrację?
    Tutaj masz opisaną migrację bazy http://www.kunena.org/docs/en/faq/mi...-to-a-new-site
    Zapracowany po uszy, cały czas kilka projektów na tapecie.
    Od 2005 roku indywidualne projekty Joomla - www.studioalfa.pl.
    Polecam darmowe templatki Joomla.

    Nie pomagam w kwestiach związanych z Joomla na Facebooku! Forum Joomla jest tutaj.

  10. #19
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 855
    Punkty
    440

    Domyślny

    Która wersja Joomla, która wersja kunena? Stawiam na którąś z nowszych i wówczas może być tak że kunena również korzysta dla kategorii ze wspólnej tabeli Joomla, ktoś miał niedawno podobną zabawę z Jevents. Tak więc zerknij gdzie na originale są kategorie od kunena.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Przeniesienie użytkowników z kunena na joomla 15 do kunenea na Joomla 1.6
    przez bogdanbojarski na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 10-10-2011, 20:50
  2. Przeniesienie danych z forum phpb do forum kunena
    przez inesfryzjer na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-04-2011, 16:09
  3. przeniesienie bazy forum phpbb3 na forum kunena
    przez tier na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-04-2011, 16:02
  4. Joomla 1.5. + Kunena / .htacces przekierowanie forum na forum.domena.pl
    przez Izabela80 na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 28-11-2009, 22:50
  5. Przeniesienie istniejącego forum do Joomla
    przez orygano na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-02-2009, 11:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •