Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Przenoszenie joomli z serwera na lokalny komputer (JAMP)

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-11-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny Przenoszenie joomli z serwera na lokalny komputer (JAMP)

    Witam,
    Z góry przepraszam za prawdopodobnie banalne pytanie, na które nie umiałem znaleźć odpowiedzi. Otóż chciałbym przenieść swoją stronę z serwera na lokalny serwer JAMP. Przeniosłem pliki z serwera do odpowiedniego folderu w JAMP-ie i zaimportowałem bazę danych do phpmyadmin, jednak gdy wchodzę na stronę na lokalnym serwerze, otrzymuję komunikat "Infinite loop detected in JError". Z tego co wyczytałem w internecie to wina źle skonfigurowanego pliku configuration.php a ja nie wiem do końca jak skonfigurować ten plik na lokalnym serwerze.

    Kod PHP:
     public $dbtype 'mysql';
     public 
    $host 'localhost';
     public 
    $user ''// i tu mam problem, bo nie wiem jak się nazywa użytkownik bazy danych, bo loguje mnie od razu bez pytania o hasło
     
    public $password '';  // to samo
     
    public $db 'pawlllos_joomla'// nazwa taka sama jak w phpmyadmin po zaimportowaniu, to nie powinno sprawiać problemu
     
    public $dbprefix 'tibp3_'// to też się zgadza
     
    public $log_path '/'// z tą i poniższą ścieżką mam problem nie wiem co w niej podać na lokalnym serwerze
     
    public $tmp_path '/'

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec tomeekm awatar
    Dołączył
    01-11-2010
    Wpisy
    309
    Punkty
    56

    Domyślny

    Witam!
    Login i hasło są podane na stronie głównej JAMP, http://localhost
    Pzdr
    Tomek

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-11-2011
    Wpisy
    3
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki ci kolego! Jesteś wielki!

    Zaznaczę, że te dane nie są na stronie programu, tylko na domyślnej stronie po prawej stronie na lokalnym serwerze.

  5. #4
    Bywalec tomeekm awatar
    Dołączył
    01-11-2010
    Wpisy
    309
    Punkty
    56

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Pawlllosss Zobacz wiadomość
    Zaznaczę, że te dane nie są na stronie programu
    Uznałem, że skoro podałem link do serwera lokalnego to wiadomo o co chodzi
    Pzdr
    Tomek

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    17-03-2010
    Wpisy
    117
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam, podepnę się pod temat.<br>Przenoszę się na joomlę 2.5, w starej Joomli wykonałem backupa. Skasowałem wszystkie pliki z serwera, zainstalowałem Joomlę 2.5 i chciałbym poprzenosić artykuły (które były odpowiednio sformatowane).<br>Do tego celu pomyslalem że zainstaluję JAMPa na dysku i nim wczytam stare pliki i bazę. Niestety przy importowaniu bazy danych wywala mi błąg:<br>
    Zapytanie SQL: <br><br>--<br>-- Table structure for table `jos_alpha_rating`<br>--<br>DROP TABLE IF EXISTS `jos_alpha_rating` ;<br><br><br>MySQL zwrócił komunikat: <br> #1046 - No database selected
    <br>Co zrobić? Czy może normlanie wczytać backupa i nadpisać pliki z joomli 2.5?

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 732
    Punkty
    1090

    Domyślny

    Żeby zaimportować bazę danych, musisz najpierw ją stworzyć. Dokładniej jest bowiem tak, że importujesz tabele bazy danych. W kopii bazy danych nie ma instrukcji zakładającej bazę danych. Trochę przestarzały poradnik, jak utworzyć bazę danych jest na www.pomoc.joomla.pl

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    02-01-2017
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam serdecznie, chciałbym zapytać, Gdy utworzyłem nową bazę danych a teraz chciałbym do niej zaimportować pliki ze starej bazy to w jakim miejscu znajdę plik z bazą? jaka jest ścieżka do plików?

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    02-01-2017
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Chciałbym prosić o pomoc, może ktoś z Was spotkał się z takim problemem. Po utworzeniu i przekopiowaniu bazy w przeglądarce pojawia mi się następujący komunikat :

    Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in C:\xampp\htdocs\uniklima\libraries\joomla\filter\f ilterinput.php on line 582

    Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in C:\xampp\htdocs\uniklima\libraries\joomla\filter\f ilterinput.php on line 584
    Infinite loop detected in JErrorInfinite loop detected in JError

    Co mogę w związku z tym zrobić by otworzyć wcześniej utworzoną stronę..?


  10. #9
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 170
    Punkty
    378

    Domyślny

    Która wersja Joomla?
    Jaka wersja PHP?
    Komunikaty wskazują na użycie przez pliki Joomla przestarzałego kodu PHP w stosunku do wersji PHP używanej na xampp.
    Możliwe, że komunikaty pojawiają się w związku z włączeniem raportowania błędów na maxa - w konfiguracji witryny (configuration.php)

Podobne tematy

  1. Przenoszenie Artykulu na inny komputer
    przez kajfe na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 04-01-2012, 00:39
  2. JAMP - z serwera na localhost
    przez BelHeI na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 19-06-2011, 14:15
  3. Przenoszenie całej strony z serwera na komputer.
    przez przemek77 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-11-2010, 10:49
  4. Skopiowanie strony z serwera na komputer lokalny - problemy z dostępem do bazy
    przez shaevtchac na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 25-06-2010, 12:46
  5. problem z configuration.php przy przeniesieniu na komputer lokalny
    przez pegazeq na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 14-09-2009, 15:24

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •